Ο Άγιαξ «καταρρέει», ο Στέιν αποτελεί παρελθόν και τα ηνία αναλαμβάνει πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ

Άσχημη είναι η κατάσταση στον Άγιαξ ο οποίος έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο της χρονιά και τα αποτελέσματα φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις.

Ο «Αίαντας» τρέχει ένα αρνητικό σερί δύο μηνών, αγνοώντας τη νίκη και μένοντας 22 βαθμούς μακριά από την κορυφή μετά από 7 αγωνιστικές στην Eredivisie.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη και από τότε μετράει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα ματς των ομίλων του Europa League,

εκεί όπου μετράει δύο ισοπαλίες, κόντρα σε ΑΕΚ (1-1) και Μαρσέιγ (3-3).

Τα αποτελέσματα αλλά και η συνολική εικόνα έφερε και την απομάκρυνση του Μορίς Στέιν ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας το καλοκαίρι.

Στη θέση του θα κάθεται πλέον ένας παλιός γνώριμος της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Χέντβιχες Μαντούρο ο οποίος φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» για δύο σεζόν (13/14 – 14/15), καταγράφοντας 33 συμμετοχές με τέσσερα γκολ.

Ο Ολλανδός ήταν βοηθός προπονητής και πλέον καλείται ως υπηρεσιακός να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη Μπράιτον που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (26/10, 22:00).

«Οι δρόμοι του Άγιαξ με τον Μορίς Στέιν θα χωρίσουν με άμεση ισχύ. Η διοίκηση της ομάδας με τον Στέιν ήρθαν σε συμφωνία ώστε ο προπονητής να αφήσει τη θέση του. Ο Στέιν ήρθε στον Άγιαξ από τη Σπάρτα Ρότερνταμ το καλοκαίρι και είχε υπογράψει συμβόλαιο έως το 2026», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Αίαντας» στην ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Στέιν.

Ajax and Maurice Steijn will part ways with immediate effect. The club management and Steijn have agreed that the coach will step down from his position.

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 23, 2023

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα