Ο Randy Lanier: Έζησα διπλή ζωή ως οδηγός ράλι και λαθρέμπορος ναρκωτικών

Έζησα διπλή ζωή ως οδηγός ράλι και λαθρέμπορος ναρκωτικών – έκανα πάρτι με σαμπάνια και κόκα πριν από τους αγώνες

Randy Lanier λαθρέμπορος ναρκωτικών: Ο Randy Lanier πέτυχε το παιδικό του όνειρο να αγωνιστεί με το Indy500 μέσα από ένα πολύ αντισυμβατικό ταξίδι

Ο RANDY LANIER ήταν πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου που κέρδισε το Rookie of the Year στο Indy500 το 1986.

Όμως μόλις ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε

σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Γεννημένος στην αγροτική Βιρτζίνια, ο Lanier ονειρευόταν να γίνει οδηγός αγώνων από την πρώτη φορά που άκουσε μια ζωντανή μετάδοση του Indy500 στο ραδιόφωνο.

Ο 69χρονος εκπλήρωσε το όνειρό του το 1986 ακολουθώντας μια μάλλον αντισυμβατική πορεία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ξεκίνησε όταν μετακόμισε στη Φλόριντα τη δεκαετία του 1960, όταν η αγάπη του για την κάνναβη μετατράπηκε σε ένα σχέδιο κερδοφορίας.

Ο Lanier και οι στενοί του συνεργάτες άρχισαν να διακινούν λαθραία το ναρκωτικό από τις Μπαχάμες και η επιχείρηση του μεγάλωνε και μεγάλωνε.

Αφού ξεπέρασε μια αποτυχία κατά την οποία ο Lanier ληστεύτηκε υπό την απειλή όπλου στο σπίτι του, ο προσεχώς δρομέας εισήγαγε κάνναβη από τη Νότια Αμερική και με αυτήν έχτισε μια εντυπωσιακή περιουσία.

Randy Lanier λαθρέμπορος ναρκωτικών:  Πηγαίνοντας κατευθείαν στους προμηθευτές σήμαινε ότι ο Lanier άρχισε να διακινεί λαθραία εκατοντάδες χιλιάδες λίβρες κάνναβης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σχέδιό του περιελάμβανε την απόκρυψη του λαθρεμπορίου σε κουφωμένες δεξαμενές έρματος φορτηγίδων, και όσο περισσότερα αποστέλλει μέσα, τόσο καλύτερο γινόταν το αγωνιστικό του αυτοκίνητο.

Ο Lanier ήταν ήδη ερασιτέχνης δρομέας από τη στιγμή που έγινε βασιλιάς των ναρκωτικών, αλλά η καριέρα του δεν απογειώθηκε ποτέ.

Randy Lanier λαθρέμπορος ναρκωτικών: Κατηγόρησε αυτό το γεγονός ότι δεν κατείχε και δεν διοικούσε τη δική του ομάδα, οπότε μόλις είχε τα χρήματα δημιούργησε το Blue Thunder και πήγε στην αγωνιστική σκηνή IMSA.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;WRC: Μια υπενθύμιση η ομάδα Β δεν ήταν μόνο 4WD22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας

Όπως το έθεσε ο ίδιος ο Lanier: “Για να είσαι πραγματικά πρώτος δρομέας στους αγώνες, χρειάζεται όχι μόνο μια ομάδα, αλλά μια ομάδα με αρκετά κεφάλαια”.

Η ίδια του η σύζυγος Παμ τον περιέγραψε ως όχι τον πιο “κομψό” οδηγός με τον Lanier να ακολουθεί πρώτα το Jeremy Clarkson εγχειρίδιο power, κάντε ερωτήσεις αργότερα.

Αλλά ήταν μια συνταγή επιτυχίας και ο Lanier έγινε ένας από τους καλύτερους νέους οδηγούς στην πίστα, εν μέρει χάρη στη σοφία που αναμφίβολα έμαθε από τον κάποτε σταρ του Le Mans, Bill Whittington, τον συνοδηγό του.

Μαζί το ζευγάρι κέρδισε τον Indy500 θρύλο Bobby Rahal για να κερδίσει το Πρωτάθλημα IMSA GT το 1984, και με αυτό έφερε περισσότερες ευκαιρίες αγώνων.. α>

Ο Lanier είχε τότε την ευκαιρία να φύγει οριστικά από την αυτοκρατορία των ναρκωτικών όταν δύο εκπρόσωποι της Ford, που πίστευε ότι ήταν πράκτορες του FBI, τον επισκέφτηκαν σε έναν αγώνα για να του προσφέρουν την ευκαιρία να ενταχθεί στην εργοστασιακή τους ομάδα.

Αλλά τους απέρριψε για έναν απλό λόγο – τη φιλία.

Ο Lanier δήλωσε: «Το μυαλό μου ήταν ήδη αποφασισμένο. Ήθελα να κρατήσω τους Blue Thunder μαζί. Αυτό κάνουν οι φίλοι».

Φυσικά, ένας αυτοχρηματοδοτούμενος πρωταθλητής αγώνων χωρίς εμφανή εισόδημα σήκωσε τα φρύδια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Lanier να επεκτείνει τη λειτουργία του – εντός και εκτός πίστας.

Άρχισε να πληρώνει τον όχλο για την πρόσβαση στα λιμάνια με μια δουλειά να του κόστιζε 500.000 λίρες μόνο, και μια άλλη που περιελάμβανε εκτροπή ενός πλοίου από την απόβαση στη Λουιζιάνα στο Σαν Φρανσίσκο – περίπου 1.500 ναυτικά μίλια.

Ο Lanier όργωνε τα περισσότερα από τα χρήματά του στα αγωνιστικά του αυτοκίνητα, αλλά υπήρχε άφθονο πλεόνασμα που ξοδεύτηκε σε ταχύπλοα, καθώς και πάρτι με σαμπάνια και κοκαΐνη πριν από τους αγώνες.

Έπειτα ανέβασε τα πράγματα όταν έβαλε στο στόχαστρο αγωνιζόμενος στο Indy500 αγωνιζόμενος δίπλα σε επαγγελματίες τολμηρούς όπως ο Rahal, ο Mario Andretti και ο AJ Foyt.

Ο Lanier εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο να αγωνιστεί με το Indy500 το 1986, όπου κατέλαβε την ένατη – τον πρωτάρη της υψηλότερης κατάταξης στον αγώνα.

Αλλά οι αρχές πλησίαζαν και όταν ο λογιστής του Τσαρλς Ποντέστα συνελήφθη, το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Randy Lanier λαθρέμπορος ναρκωτικών: Ο Ποντέστα ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ρακέτα του λαθρεμπορίου και έδωσε λεπτομέρειες για το πώς διεξήχθη η επιχείρηση από τον Λανιέ και τους συνεργάτες του.

Το 1987 ο Λανιέ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από 27 χρόνια χάρη στην προεδρική χάρη του Μπαράκ Ομπάμα

Γύρισε στη γιόγκα και παρότι ισχυρίστηκε ότι το σύστημα φυλακών των ΗΠΑ είχε δημιουργηθεί για υποτροπή και όχι για αυτοστοχασμό, ο Λανιέ έγινε εκπαιδευτής γιόγκα και εθελοντής ρολογιών αυτοκτονίας – εκπαιδευμένος να κάθεται και να μιλάει με ανθρώπους που προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή τους – στη φυλακή.

Μετά την απελευθέρωσή του το 2014 ίδρυσε το Freedom Grow – μια φιλανθρωπική οργάνωση που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους φυλακίζονται για κατηγορίες που σχετίζονται με την κάνναβη να ανακτήσουν την ελευθερία τους.

Randy Lanier λαθρέμπορος ναρκωτικών: Παραμένει παθιασμένος με την κάνναβη, την οποία θεωρεί «απλώς ένα φυτό» και θέλει να δοθεί στους ανθρώπους πίσω η ζωή τους.

Ο Lanier είπε σχετικά με το θέμα: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να φυλακίζονται αυτή τη στιγμή όταν υπάρχουν 38 πολιτείες, και όλες αυτές οι εταιρείες, βγάζουν εκατομμύρια δολάρια πουλώντας χιλιάδες λίβρες κάνναβης, νόμιμα, κάθε εβδομάδα.

“Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έρθουν σπίτι.”

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Φόρμουλα 1 Mercedes: O Lewis Hamilton “χάρισε” το βραβείο της FIA και έγινε χαμόςΦόρμουλα 1 FIA : Ο Mohammed Ben Sulayem αρρώστησε και υπέστη πτώση και διάσεισηMotoGP και οι διακοπές των ηρώων μας άρχισανΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα