Λίβερπουλ: Πρωταθλήτρια εάν δεν συνεχιστεί η Premier League

Περίμενε 30 χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ. Το τελευταίο της πρωτάθλημα ήταν το 1990 και θέλει μόνο δύο νίκες στα εναπομείναντα εννιά ματς ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο κορονοϊός, όμως, έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Το πρωτάθλημα σταμάτησε χωρίς να είναι γνωστό πότε και εάν τελικά θα καταστεί εφικτό να συνεχιστεί. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι διάφορες θεωρίες έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν.

Δημοσίευμα της «Telegraph», όμως, αναφέρει πως όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα

θα το πάρει η Λίβερπουλ ακόμη και εάν τελικά δεν συνεχιστεί η σεζόν. Ο βασικότερος λόγος είναι πως καμία από τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League δεν αναμένεται να έχει ενστάσεις σχετικά με αυτό. Η απόστασή της με ένα ματς παραπάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι 25 βαθμοί. Άπαντες καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα μπορούσε να καλυφθεί στα ματς που απέμεναν.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα. Στους κανονισμούς της FA αναφέρεται ότι όταν μία σεζόν ολοκληρώνεται πριν το τέλος της και έχει διεξαχθεί το 75% των αγώνων, τότε όλα μένουν ως έχουν. Στην Premier League των 38 αγωνιστικών το 75% των αγώνων είναι 28,5 παιχνίδια. Η Λίβερπουλ έχει δώσει 29, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ που ήταν προγραμματισμένο να παίξουν στο «Έτιχαντ» την Τετάρτη (11/3) το εξ αναβολής παιχνίδι τους.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι οι ομάδες δεν θα δεχτούν τόσο εύκολα τα υπόλοιπα. Ειδικά στην ουρά, οι ενστάσεις αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες. Γι’ αυτό υπάρχει και μία σκέψη να μην πέσει κανείς. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε πρωτάθλημα με 22 ομάδες τη νέα σεζόν. Λιντς και Γουέστ Μπρομ θα είναι οι δύο ομάδες από την Championship που θα ανέβουν. Το τελευταίο, όμως, προς το παρόν είναι εντελώς υποθετικό.

The post Λίβερπουλ: Πρωταθλήτρια εάν δεν συνεχιστεί η Premier League appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα