Λαμία: Ο Λεωνίδας Βόκολος την αλλάζει – Η κίνηση που έδειξε πολλά πριν τον Ολυμπιακό και η ατάκα στους παίκτες του

18:06 4/1/2024 - Πηγή: Sportime

Υπάρχουν αποτελέσματα που είναι πυροτεχνήματα. Υπάρχουν και ομάδες της μίας βραδιάς. Το δύσκολο είναι η συνέπεια και η Λαμία φέτος την έχει.

Πραγματοποίησε την καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας της και δεν έμεινε εκεί. Είχε σκαμπανεβάσματα και κακές στιγμές όπως η ήττα στις Σέρρες και ο αποκλεισμός από τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο. Μόνο που η συνολική εικόνα είναι αρκετά θετική και ο Λεωνίδας Βόκολος έχει σημαντική συνεισφορά σε αυτό.

Πήρε πέρυσι μία ομάδα που ήταν έτοιμη να υποβιβαστεί. Έπαιξαν πολλά ρόλο για να έρθει η σωτηρία, αλλά στο φινάλε η ιστορία έγραψε πως με εκείνον στον πάγκο η Λαμία παρέμεινε στην κατηγορία στον τελικό της Νίκαιας.

Το δύσκολο είχε γίνει. Μετά υπήρχε ο χρόνος, η υπομονή και το μπάτζετ για να γίνουν όσα έπρεπε. Ο κορμός παρέμεινε και επί της ουσίας οι παλιοί είναι που τραβούν το κάρο μαζί φυσικά με τον εξαιρετικό και πλέον ακριβοπληρωμένο για τα στάνταρ του κλαμπ Καρλίτος. Έγιναν και κάποιες κινήσεις που ήταν value for money, ενώ υπάρχει η διάθεση και για διορθώσεις. Γιατί και οι μεταγραφικές αστοχίες μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Πίστη για την εξάδα στη Λαμία

Το καλοκαίρι η διοίκηση έκανε το κάτι παραπάνω σχετικά με το μπάτζετ και ο πήχης μπήκε ψηλά. Ο Βόκολος δημιούργησε μία ομάδα με στόχο να μην καρδιοχτυπήσει. Εάν τα πράγματα κυλούσαν καλά, στη Λαμία ήθελαν να κοιτάξουν για το παραπάνω και προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουν.

Η σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Κατά κύριο λόγο οι Φθιώτες παρουσίαζαν ένα σύνολο τα προηγούμενα χρόνια που αμυνόταν. Οι περισσότερες ομάδες αυτού του βεληνεκούς έτσι παίζουν ούτως ή άλλως. Η Λαμία άφησε πίσω της αυτή τη φιλοσοφία και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Το έκανε και η Καλλιθέα επί των ημερών του Βόκολου. Άλλο επίπεδο, άλλα δεδομένα, αλλά ίδιος τρόπος σκέψης. Αυτό δεν αλλάζει ούτε τώρα. Στα περισσότερα παιχνίδια η Λαμία προσπαθεί να βάλει την μπάλα κάτω, να αναπτυχθεί ορθολογικά και να επιτεθεί. Το κόστος φυσικά είναι ότι δεν βγάζει την ίδια σταθερότητα αμυντικά, αλλά πάντα άτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

Αυτή η νέα έκδοση της Λαμίας, όμως, είναι πιο ελκυστική στον απλό θεατή και σε μεγάλο βαθμό συνδυάζεται και με τα αποτελέσματα. Ακόμη και στον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό η Λαμία δεν πήγε να κλέψει το ματς. Στο μέτρο του δυνατού έπαιξε. Βρήκε ένα γκολ νωρίς και είχε φάσεις και στη συνέχεια του πρώτου μέρους για να πετύχει ένα ακόμη. Αυτό τόνισε και ο προπονητής της μετά το τέλος του αγώνα. Χαρακτηριστικά είπε πως η ομάδα του «δεν έκλεψε τη νίκη, αλλά την άξιζε».

Τόσο το πίστευε

Το πώς προετοιμάστηκε η Λαμία για τον αγώνα με τους Πειραιώτες έχει τη δική του ξεχωριστεί σημασία. Ο Βόκολος δεν έφυγε από την πόλη στη διακοπή γιατί δεν ήθελε να χάσει χρόνο και να αποσπαστεί από τη δουλειά του. Θεωρούσε πως μπορεί η ομάδα του να πάρει κάτι κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και έτσι πέρασε τις γιορτές στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με τα δικά του πρόσωπα.

«Δεν είναι χαμένο το παιχνίδι» έλεγε, ενώ στους παίκτες του γενικά προσπαθεί να περάσει πως δεν υπάρχει χαμένο ματς. Η εικόνα τον δικαίωσε πλήρως. Φάνηκε και από την ψυχολογία που είχαν οι ποδοσφαιριστές του από το πρώτο λεπτό ότι το πίστευαν.

Αναμφίβολα νίκες όπως αυτή μπορούν να σου δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια. Η Λαμία δεν έχει λόγο να μην κοιτά για την εξάδα και ο προπονητής της με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του, κερδίζει διαρκώς πόντους. Και μπορεί εκείνος να μην παίρνει αέρα και να κάνει ό,τι μπορεί για να μένει χαμηλά η μπάλα στα αποδυτήρια, αλλά η μεγάλη πρόκληση πια είναι ξεκάθαρα μία, η είσοδος στα πλέι οφ.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα