Κούδας: O τελευταίος… χορός του «Μεγαλέξανδρου»

Σαν Σήμερα το 1995, ο Γιώργος Κούδας αγωνίστηκε τελευταία φορά με την Εθνική ομάδα, σε φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του.

Πιο συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την αντίστοιχη της νέας (τότε) Γιουγκοσλαβίας, για να τιμηθεί ο Γιώργος Κούδας.

Μάλιστα ήταν η 43η συμμετοχή του με το Εθνόσημο. Έτσι έγινε και γηραιότερος Έλληνας διεθνής σε ηλικία 48 ετών και 302 ημερών.

Η

συμμετοχή του μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην αγαπημένη του Τούμπα για 25 λεπτά, με τον κόσμο στις κερκίδες (περίπου 20.000 θεατές) να τον αποθεώνει: «Κούδας, Κούδας, Κούδας…»!.

Πριν πάρει την θέση του στην βασική ενδεκάδα ο Βασίλης Τσιάρτας. Μάλιστα πριν να διεξαχθεί το παιχνίδι, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, από τους οργανωμένους φίλους του «Δικέφαλου του Βορρά».

Η οποία έγραφε: «Γεώργιος Κούδας. Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δόξασε τον ΠΑΟΚ και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος από το λαό του. Εν έτι 1958-1984. Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ».

Σε μια άκρη του τερέν καθόταν ο πατέρας του, που τόσο πολύ σημάδεψε την καριέρα του. Δίπλα του βρισκόταν η σύζυγός του, Μαρίζα και άλλοι δικοί του άνθρωποι.

ΕΛΛΑΔΑ: Μιχόπουλος (46′ Ατµατσίδης), Αποστολάκης, Κασάπης,Ουζουνίδης (46′ Καραταΐδης), Καλιτζάκης (46′ Νταµπίζας), Τσαλουχίδης (59΄ Κ. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (73′ Σακελλαρίδης), Αλεξανδρής (46’∆ώνης), Μπατίστα (46′ Μαχλάς), Κούδας (25′ Τσάρτας-75′ Νινιάδης), Γεωργιάδης (46′ Γεωργάτος).



Γιώργος Διπλοΐδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα