Κορονοϊός-Χαμός με τους ανυπάκουους: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ (vid)

Κορονοϊός: Στις επάλξεις βρίσκονται οι αρχές, ώστε να μη πραγματοποιηθούν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και συγκεντρώσεις ενόψει και της Ανάστασης. 5.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός και θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία ώστε να αποτρέψουν την μη τήρηση των μέτρων.

Οι εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε εκκλησίες, προκαλούν «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση και το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, για αυτό και αποφασίστηκε ο διπλασιασμός του

προστίμου για άσκοπη μετακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αγωνία στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι στα 1.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για κάθε άτομο που συμμετέχει σε δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Οι αρχές ανησυχούν για επανάληψη των φαινομένων και το Μεγάλο Σάββατο, αλλά και για νέες προσπάθειες πιστών και ιερέων, να «σπάσουν» την απαγόρευση. Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί, αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Επίσης έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η εμφανής παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού στην παραλαβή δεμάτων από την επαρχία.

The post Κορονοϊός-Χαμός με τους ανυπάκουους: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα