Κόντρα στον ΠΑΣ, ο Άρης πρέπει να παίξει με αυτούς που θα τρέξουν περισσότερο

Έχοντας υποστεί την οδυνηρή ισοπαλία με την Κηφισιά πριν τη διακοπή και έχοντας «φλερτάρει» με μία ακόμη οδυνηρή απώλεια κόντρα στον Πανσερραϊκό, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα την Κυριακή (29/10, 20:30) ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει το τρίποντο.

Για να το πάρει όμως θα πρέπει να… τρέξει. Όπως το έκανε στα τελευταία 17 λεπτά του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Όπου όχι απλά έτρεξε, αλλά έδειξε πάθος, πίεσε, έκανε ευκαιρίες και γενικότερα έκανε όλα όσα έπρεπε

να κάνει στα προηγούμενα 80 λεπτά και δεν έκανε.

Εν τέλει τέλος καλό, όχι όμως όλα καλά. Ο Άρης δεν είχε την εικόνα που θα ήθελαν οι οπαδοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί στα προσεχή ματς. Τόσο με ΠΑΣ όσο και με Ατρόμητο ο Θεός του πολέμου πρέπει να κάνει έξι βαθμούς, καθώς μετά ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια με Βόλο (Σάββατο 11/11) και με Παναθηναϊκό (26/11, δηλαδή μετά τη νέα διακοπή).

Δεδομένα ο Άρης δούλεψε καλά στην 20ήμερη διακοπή έστω κι αν είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες, ωστόσο μέσα σε μερικές εβδομάδες δεν γίνονται θαύματα. Το ξέρουμε οτι αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονταν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης.

Κόντρα στον Πανσερραϊκό όμως ήρθε η νίκη γιατί αυτοί που τελείωσαν το παιχνίδι μπορούσαν να τρέξουν. Οντουμπάτζο, Παναγίδης, Νταρίντα, Ζαμόρα μπορεί να μην… έβγαλαν μάτια, όμως τουλάχιστον έδωσαν την πνοή που χρειαζόταν και μαζί με τους υπόλοιπους που είχαν αρχίσει το παιχνίδι άσκησαν την πίεση που χρειαζόταν ώστε να έρθει το πολύτιμο τρίποντο. Έστω και στο τελευταίο… δευτερόλεπτο της τελευταίας φάσης του ματς. Ο Πανσερραϊκός που ως εκείνη τη στιγμή είχε βγάλει σχετικά άνετα το παιχνίδια, δεν άντεξε.

Κόντρα στον ΠΑΣ, ο Άρης πρέπει να παίξει με αυτούς που θα τρέξουν

Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει ο Άρης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και πρέπει να το κάνει από την αρχή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίζεις από το πρώτο λεπτό σαν να μην… υπάρχει αύριο, όμως εικόνα με νωθρότητα και χαλαρό τέμπό όπως στο μεγαλύτερο μέρος με τους Σερραίους δεν πρέπει να υπάρξει ξανά.

Ο Άκης Μάντζιος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και αναμένεται να πάει σε πιο safe επιλογές. Πάρντο, Τζούρασεκ και Μενέντες δείχνουν οτι δεν μπορούν ακόμη να προσφέρουν επί της ουσίας και έτσι είναι πιθανό να μην ξεκινήσουν στο ματς. Για τον Κροάτη υπάρχει ένα ερωτηματικό καθώς με τόσες απουσίες στο κέντρο, αν στη θέση του δίπλα στον Βερστράτε ξεκινήσει ο Ντουκουρέ μένει να το δούμε. Κι αυτό γιατί το σχήμα θα γίνει αρκετά αμυντικό έτσι.

Επίσης μένει να δούμε αν ο Μάντζιος προτιμήσει τον Κάρσλον (κι αυτός πρέπει να δείξει περισσότερα) αντί του νεαρού Παναγίδη στο αριστερό άκρο. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός πήρε 35 λεπτά κόντρα στον Πανσερραϊκό με τον Έλληνα τεχνικό να δείχνει οτι τον υπολογίζει και οτι στέλνει μήνυμα στους υπόλοιπους οτι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους από έναν «μικρό» αν δεν ανεβάσουν ρυθμούς.

ΥΓ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που δέχεται γκολ εύκολα, αλλά και που σκοράρει στα περισσότερα παιχνίδια της. Οπότε προσοχή…

ΥΓ1: Όταν θα ξεκινάει βασικός ο Οντουμπάτζο από τη μία θα έχεις ένα πιο επιθετικογενές μπακ από τον Μοντόγια, χρήσιμο στα ματς με μικρομεσαίες ομάδες στο Βικελίδης. Από την άλλη όμως κινδυνεύεις αν τραυματιστεί κάποιο στόπερ σου, να υπάρξει «ντόμινο» στην 11άδα για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα