Κιούμπαν: «Δεν αντιπροσωπεύει όλους ο Εθνικός Ύμνος», τι απαντά το ΝΒΑ

Ο πρόεδρος των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν,  φαίνεται να είπε ότι ο σύλλογος κατάργησε την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας επειδή δεν εκπροσωπεί όλα τα μέλη των Μαβς.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση των Μάβερικς να μην γίνεται η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.  Η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου στα ματς όλων των αθλημάτων είναι κάτι σαν.. εθνική παράδοση στις

ΗΠΑ και η στάση των Μαβς μετά φυσικά από απόφαση του, ιδιοκτήτη της ομάδας, Μαρκ Κιούμπαν έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις και τεράστιες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σαμς Χαράνια, ο Κιούμπαν είπε ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν ακούγεται πια στο γήπεδο της ομάδας, επειδή αρκετά μέλη της ομάδας νιώθουν πως ο Ύμνος δεν τους εκπροσωπεί.

Ακόμη σύμφωνα με τον Χαράνια, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Ντάλας είπε ότι η ομάδα θέλει μέσα από διάλογο να βρει έναν κοινό τρόπο εκπροσώπησης των Ηνωμένων Πολιτειών στα εντός έδρας παιχνίδια των Μαβς.

Source close to Mark Cuban says decision to not play Anthem before Mavs games isn’t because they don’t love U.S., but because many feel anthem doesn’t represent them, and they want to continue discussion of how to represent people from all communities when honoring U.S. at game.

— Shams Charania (@ShamsCharania) February 10, 2021

Το NBA δεν το άφησε ασχολίαστο αυτό το γεγονός και σε δήλωσή της η Λίγκα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τις ομάδες του ΝΒΑ να είναι σε διαδικασία να υποδεχθούν φιλάθλους στα γήπεδα, όλα οι ομάδες και σε όλα τα γήπεδα θα γίνεται η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κρατώντας την πολυετή πολιτική της Λίγκας»

Το άρθρο Κιούμπαν: «Δεν αντιπροσωπεύει όλους ο Εθνικός Ύμνος», τι απαντά το ΝΒΑ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα