Κι όμως! Ο Λουτσέσκου παρέδωσε masterclass στη Νέα Φιλαδέλφεια

23:11 8/4/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένα πρόσωπο συμπαθές. Μόνο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ όμως. Λογικό βέβαια μέχρι ενός μεγάλου βαθμού. Ο ρουμάνος προπονητής για ένα μεγάλο διάστημα, ειδικά τη φετινή σεζόν, έχει υπάρξει πολλά παραπάνω από έναν football manager. Ήταν το ανάχωμα, εκείνος που έμπαινε μπροστά. Προς υπεράσπιση. Είτε του συλλόγου είτε των παικτών. Το πως είναι στις ιδιωτικές του συζητήσεις το γνωρίζουν οι φίλοι του, οι συνεργάτες

του.

Η δημόσια εικόνα του δεν είναι καλή. Οξύθυμος, παρορμητικός, υπερβολικός. Ακόμα κι αν έχει άδικο, νιώθει πως έχει δίκιο. Πως να μην είναι αντιπαθής στους απέναντι. Βέβαια, οι οπαδοί των άλλων ομάδων, δύσκολα θα παραδεχθούν αντίπαλο. Ο Λουτσέσκου δεν κάνει και ιδιαίτερες προσπάθειες. Δεν θέλει. Θέλει να είναι αρεστός μόνο στους ΠΑΟΚτζήδες.

Η δημόσια εικόνα του, τα όσα λέει και πράττει πολλές φορές αδικούν την υστεροφημία του. Δε μοιάζει να νοιάζεται αλλά κουβέντα να γίνεται. Ο Λουτσέσκου για ακόμα μια φορά, στη Φιλαδέλφεια, τώρα παρέδωσε προπονητικό masterclass. Όχι εύκολο. Απέναντι στον προπονητή που έως τώρα έδειχνε να του έχει πάρει τον αέρα. Δεν το είχαν κατορθώσει πολλοί στην Ελλάδα. Ο Αλμέιδα τον πετύχαινε. Ο ΠΑΟΚ όποτε κατέβαινε να παίξει στην OPAP Arena ήταν κομπάρσος.

Ο Λουτσέσκου έπαθε κι έμαθε. Ναι, ο ΠΑΟΚ έως και το 2-0 ήταν ακίνδυνος. Αλλά γιατί, ήταν επικίνδυνη η ΑΕΚ; Η εντυπωσιακή μετάβαση στο 1-0 και η έμπνευση του Άμραμπατ στο 2-0 είχαν συνθέσει το σκηνικό. Και η ολιγωρία του Κοτάρσκι. Ο Λουτσέσκου όμως σα να φάνηκε πως είχε πλάνο για όλα. Τριπλή αλλαγή γρήγορα, 7 λεπτά μέσα και ο Οζντόεφ.

Του βγήκαν όλοι. Ο Σαμάτα υποδεχόταν και έσπαγε μπάλες. Φάρος έξω και κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Ντεσπόντοφ σίφουνας, Οζντόεφ πρόσθεσε πίεση. Οι αμυντικοί του έγιναν οι καλύτεροι επιθετικοί. Ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα και έκλεισε την ΑΕΚ. Το γρήγορο, σχετικά 2-1 βοήθησε. Αλλά και μετά, ο Λουτσέσκου δεν τους έβγαλε όλους μπροστά. Δεν είχε γιούρια το πλάνο του. Είχε ηρεμία, χτίσιμο όσο ήταν δυνατό.

Το masterclass του είχε ήρεμο, απλό ποδόσφαιρο. Και τη διατήρηση της κορυφής στη Super League.

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα