Καιρός: «Χιονόνερο και χιόνια, ακόμη και στην Αττική και ριπές ανέμων έως και 10 μποφόρ!», προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός!

Καιρός: Την Τρίτη (30/1) αναμένεται να κορυφωθεί η κακοκαιρία στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση που δίνει ο Τάσος Αρνιακός. Οπότε αναμένουμε χιονόνερο, χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8-9 μποφόρ, με ριπές ακόμη και τα 10!

Άλλωστε και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού

στο οποίο αναφέρει για την Τρίτη:

στ) Κρήτη: Σήμερα Δευτέρα (29-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης (31-01-24).

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:
α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 12 και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Τάσος Αρνιακός: Το δελτίο καιρού

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα