Ηρακλής: Υπάρχει επόμενη μέρα ή οδεύει προς τη διάλυση;

Ίσως δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που να έχει ταλαιπωρηθεί τόσο όσο ο Ηρακλής. Και κάθε φορά που κάτι αλλάζει, έρχεται μία κατραπακιά.

Η τελευταία έχει να κάνει με τη γνωστή υπόθεση του Μπόγκνταν Μάρα. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα αναψηλάφησης της υπόθεσης του Ρουμάνου, ο οποίος διεκδικεί τα δεδουλευμένα του ύψους 110.000 ευρώ από τη σεζόν 2010-11.

Αυτό σημαίνει

πως ο Ηρακλής πρέπει άμεσα να πληρώσει. Μαζί με τους τόκους πια το ποσό έχει φτάσει τις 220.000 ευρώ και είναι πολύ υψηλό για κάθε ομάδα της Super League 2.

Άμεσα υπήρξαν σενάρια περί αποβολής του από το πρωτάθλημα. Σε πρώτη φάση αυτό δεν ισχύει. Αν δεν κατατεθούν τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή (29/9) ο Ηρακλής θα τιμωρηθεί με -3. Στη συνέχεια θα δοθεί προθεσμία έως τις 6 Οκτωβρίου. Εάν δεν έχει διευθετηθεί ούτε τότε το θέμα, θα τεθεί θέμα αποβολής του «Γηραιού».

Για την υπόθεση ο Στράτος Ευγενίου ξεκαθάρισε πως «μπορεί οι προσδοκίες να είναι μεγάλες, όμως, μου είναι αδύνατον ν’ ανταποκριθώ στα σημερινά δεδομένα και στις παρούσες συνθήκες». Ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Το κατέστησε σαφές και στους παίκτες. Τους ενημέρωσε πως θα πρέπει να σταματήσουν οι προπονήσεις και πως δεν θα κατέβει ο Ηρακλής στο επόμενο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Σε νέα επικοινωνία με την πλευρά του Μπόγκνταν Μάρα ο Ρουμάνος παρουσιάστηκε ανένδοτος στο να συμβιβαστεί με ένα μικρότερο ποσό. Την ίδια ώρα οι σύνδεσμοι του συλλόγου εξέδωσαν ανακοίνωση – κάλεσμα για έκτακτη συνέλευση στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα του Ηρακλή; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Απάντηση προς το παρόν δεν υπάρχει. Ακόμη και εάν τελικά οι Θεσσαλονικείς υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες πώς θα μπορέσουν αργότερα να επιστρέψουν σε αυτές έχοντας τέτοιο χρέος; Μετά τον Μάρα, μάλιστα, υπάρχουν φόβοι πως θα εμφανιστούν και άλλες υποθέσεις αντίστοιχου βεληνεκούς. Μπορεί να βρεθεί λύση για τον ιστορικό σύλλογο;

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρακλής, Υπάρχει,iraklis, yparchei