Η χειρότερη ΑΕΚ επί Αλμέιδα! Ο Ολυμπιακός τώρα είναι φαβορί! Γιατί η ΑΕΚ εμφανίστηκε κλαταρισμένη

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στην Κρήτη αγνώριστη. Για ακόμα μια φορά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και μάλιστα από νωρίς. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πως η εμφάνισή της θύμισε εν πολλοίς την ΑΕΚ του πρώτου καιρού επί Αλμέιδα. Όταν δηλαδή ο προπονητής μάθαινε την ομάδα, έχανε από Βόλο στη Ριζούπολη

και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έπαιζε με 3άδα στην άμυνα. Όχι στην Κρήτη δεν έπαιξε με 3άδα στην άμυνα, αλλά η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα.

Δέχθηκε γκολ νωρίς, αντέδρασε σπασμωδικά και χωρίς πλάνο. Το δίδυμο Γαλανόπουλου, Σιμάνσκι ήταν τραγικό αλλά θα εξηγηθεί και παρακάτω γιατί φάνηκε να είναι μονόδρομος.

Κανείς, ίσως πέρα του Μοχαμαντί δεν μπορούσε να είναι σε υψηλά επίπεδα έντασης.

Η ΑΕΚ ήταν κακή σε όλα. Μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο 5λεπτο όταν Φαν Βέερτ και Πιζάρο δεν ήξεραν ποιος να πρωτοσουτάρει αλλά και με ποιο τρόπο.

Από την άλλη, θα πρέπει να γίνει μνεία στον ΟΦΗ. Τακτικά άριστα 10. Παίκτες να γεμίζουν το γήπεδο, λες και έπαιζε με 14 που λέει ο λόγος. Ήταν σε κάθε σπιθαμή, πρώτοι πάνω στην μπάλα. Ο Βούρος έδειξε γιατί έχουν κάνει λάθος οι μεγάλες Ελληνικές ομάδες που δεν τον έχουν αποκτήσει.

Συν ότι ο Νταμπράουσκας διαβάζοντας το Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος είχε δώσει εντολή η πίεση να είναι σε αυτό το σημείο του γηπέδου. Όχι στα στόπερ αλλά στο 6 και περισσότερο στο 8 που η ΑΕΚ δεν είχε στο Ηράκλειο.

ΑΕΚ: Φαβορί ο Ολυμπιακός

Άλλη κριτική στο ματς δεν μπορεί να γίνει μια και η ΑΕΚ έχασε δικαιότατα. Η χειρότερη εμφάνιση επί Αλμέιδα. Το ζήτημα είναι τι κάνει από εδώ και πέρα. Ο Ολυμπιακός γίνεται φαβορί από την 7η αγωνιστική αν και ακόμα έχει δρόμο το πρωτάθλημα.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναιτωλικό θα μειώσει στο -5. Βέβαια και ο Ολυμπιακός μέχρι πότε θα πηγαίνει μόνο με νίκες. Λογικά θα κάνει κάποια κοιλιά, νέα ομάδα είναι. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (22/10) θα δείξει πολλά.

Το ζήτημα είναι όμως η ΑΕΚ να μάθει να διαχειρίζεται την έντασή της με ματς Πέμπτη-Κυριακή. Αυτός και ο σημαντικότερος λόγος που εμφανίστηκε κλαταρισμένη στο Ηράκλειο. Και ενώ είχε κερδίσει σε Μπράιτον και Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ παίζει με πρωτοφανής/ιδιαίτερη για τα Ελληνικά δεδομένα ένταση. Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν προβλήματα στους παίκτες (Λιβάι Γκαρσία, Γιόνσον), άλλοι να είναι εκτός γιατί πρέπει να πάρουν ανάσες (Χατζισαφί, Άμραμπατ). Ο Βίντα είχε πρόβλημα, ο Πινέδα παίζει εδώ και ένα χρόνο ασταμάτητα, δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Για αυτό ο Αλμέιδα ήταν δέσμιος ουσιαστικά του Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος. Ακόμα και ο Μάνταλος έμεινε έξω λίγο πριν τη σέντρα. Ο Τσούμπερ ήταν φανερό πως δεν είχε δυνάμεις, το ίδιο και ο Γκατσίνοβιτς όταν μπήκε.

Η ΑΕΚ έχει αρκετά ζητήματα και θα πρέπει να τα διαχειριστεί όσο τρέχει η σεζόν. Επίσης αυτό το 9 υπέρ γκολ και 8 κατά σε 6 ματς δεν είναι και η καλύτερη εικόνα.

Πάντως, αυτή η ήττα μπορεί να βγει και σε καλό. Να χαμηλώσει την υπεροψία που υπάρχει πέριξ της ομάδας και όχι φυσικά από τον Αλμέιδα που είναι εχθρός αυτού του συναισθήματος. Κανείς δεν μπορεί να βγαίνει να λέει «το γυρίσαμε πέρυσι από -8, -10». Κάθε χρόνο δεν είναι το ίδιο.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ! 

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα