Η ΑΕΚ σε… οριακό ματς με το Βόλο στο ΟΑΚΑ -Οι σκέψεις Χιμένεθ

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (17:00, Cosmote Sport 1) τον Βόλο στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το μομέντουμ δεν είναι με την ΑΕΚ. Το κλίμα δεν είναι καλό απόρροια των άσχημων αποτελεσμάτων, μιας

και στα πέντε τελευταία ματς μετρά μόλις μία νίκη και τρεις ήττες. Η Ενωση όμως σήμερα έχει μία πολύ σοβαρή δουλειά απέναντι στο Βόλο στο ΟΑΚΑ. Για το πρώτο ματς των προημιτελικών οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν οπωσδήποτε να κερδίσουν και παράλληλα να πάρουν σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό.

Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει πολλά περιθώρια και ο Μανόλο Χιμένεθ το ξέρει πολύ καλά. Η Ενωση πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο Conference League την επόμενη χρονιά. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω του Κυπέλλου Ελλάδος αν το κατακτήσει, εκτός βεβαίως από την θέση στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Το σχέδιο του Χιμένεθ

Ο Χιμένεθ πάντως αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Τσιντώτας όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, μετά πρώτο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το 2-0 στο ΟΑΚΑ. Δεξί μπακ αναμένεται να αγωνιστεί από την αρχή ο Νταντσένκο με την ελπίδα να… λυθεί και να πάρει ρυθμό και αριστερό μπακ για να πάρει ανάσα ο Λόπες, πιθανότατα θα δούμε τον νεαρό Μιτάι. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Νεντελτσεάρου-Λάτσι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, με τον Τσιγκρίνσκι αουτσάιντερ… Στα χαφ απόντων Γαλανόπουλου-Σάκχοφ, υπάρχουν οι επιλογές των Σιμόες-Κρίστιτσιτς για τον άξονα, με τον Σιμάνσκι να παίρνει χρόνο ξεκούρασης και τον Μάνταλο να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ως οργανωτής μπροστά από τα χαφ. Στην επίθεση δεξιά ο Γκαρσία θα είναι στη θέση του ως το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ, αριστερά ο Τάνκοβιτς και σέντερ φορ ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ.

Ο Χιμένεθ μετά το εντός έδρας 0-2 από τον Αρη έβαλε… γκάζια στους «κιτρινόμαυρους» και τώρα περιμένει αντίδραση από όλους. Και τι καλύτερο από ένα καλό σκορ ασφαλείας για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να θέλει να… σώσει ότι σώζεται από την φετινή χρονιά με την κατάκτηση του θεσμού και την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Super League.

Η αποστολή

Στην αποστολή για το ματς με την ομάδα της Θεσσαλίας δεν βρίσκονται οι Θεοδόσης Μαχαίρας και Κώστας Γαλανόπουλος που ακολούθησαν θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Αλλά και οι Μιχάλης Μπακάκης (θα μπει την Πέμπτη), Στράτος Σβάρνας (θα μπει από τη Δευτέρα), Γεβχέν Σάκχοφ που ακολούθησαν ατομικά προγράμματα. Εκτός είναι και οι Μάρκο Λιβάια, Εμάνουελ Ινσούα που έχουν τεθεί εκτός ομάδας. Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες , Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.

Το άρθρο Η ΑΕΚ σε… οριακό ματς με το Βόλο στο ΟΑΚΑ -Οι σκέψεις Χιμένεθ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα