Η ΑΕΚ έτσι όπως παίζει δεν παίρνει πρωτάθλημα

23:41 7/4/2024 - Πηγή: Sportime

Η ΑΕΚ δεν μοιάζει με την περσινή. Δεδομένο αυτό. Φάνηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι μάλλον μπήκε και η τελεία σε αυτήν την άποψη. Δεν αμφισβητείται αυτό. Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα; Βαθμολογικά ναι, στο -1 είναι. Αγωνιστικά όχι.

Η περσινή κυριαρχική ΑΕΚ δεν εμφανίζεται

φέτος στη Super League. Φέτος παίζει για το αποτέλεσμα. Κατά κάποιους σωστά. Το αποτέλεσμα όμως δεν τον δικαιώνει τον Αλμέιδα. Το 2-2 από 0-2 με τον ΠΑΟΚ είναι δυνατό καμπανάκι. Δυνατό ήταν και το 2-1 από 0-1 με τον Παναθηναϊκό. Αλλά αυτό ήταν ένα ματς εκτός έδρας.

Και είχε προηγηθεί με ένα γκολ. Εδώ προηγήθηκε με δύο. Και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Η ΑΕΚ όμως μετά το 2-0 έφυγε από το γήπεδο. Προσπαθούσε απλά να καλύψει χώρους.

Σύμφωνοι, είχε και την ατυχία πάλι να χάσει τον Λιβάι Γκαρσία. Να μην μπει στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι όμως υπάρχουν επιλογές που είναι υπό συζήτηση. Πολλές. Η 4άδα της άμυνας πάλι η ίδια. Και αν ο Μουκουντί με τον ΠΑΟΚ ήταν καλός (έχει ευθύνη βέβαια στην προβολή του Οζντόεφ, θα μπορούσε να πάει καλύτερα), Ρότα, Χατζισαφί δεν είχαν δυνάμεις. Ο Έλληνας μπακ φάνηκε. Έχει παίξει τρία ντέρμπι σε 8 ημέρες, λογικό.

Πάλι απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γκατσίνοβιτς. Στον άξονα. Ο σέρβος πουθενά τακτικά. Μόνο στη φάση του γκολ εμφανίστηκε. Με σωστό positioning και σωστό πλασέ. Αλλά μετά πουθενά.

Πάλι Σιμάνσκι, Γιόνσον εκεί μετά το 65′. Χάθηκε και πάλι το κέντρο, το σύνολο οπισθοχώρησε. Σα να φαινόταν πως θα ισοφαριστεί. Ο Αλμέιδα δεδομένα έχει αλλάξει τον ρου της ιστορίας της ΑΕΚ. Χιλιοειπωμένο και δεδομένο. Αλλά σα να φοβάται να ρισκάρει. Ο Φερνάντες μπήκε αργά. Και κατάφερε όταν πήρε μπάλα, να ταλαιπωρήσει λίγο. Να αγχώσει τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ πάντως έτσι όπως παίζει δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Πλέον, θα πρέπει να πάρει όλα τα ματς για να το καταφέρει. Γίνεται; Πολύ αισιόδοξο.

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα