Γιώργος Μπαρτζώκας: Οι δηλώσεις του για τους σέντερ θύμισαν το «είμαστε πλήρεις» του Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Ολυμπιακός έχασε καθαρά από τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο, εν υιοθετεί πως υπάρχει πρόβλημα με τους ψηλούς της ομάδας του. «Δεν νομίζω πως έχουμε θέμα επειδή ο Μήτογλου έβαλε δυο σουτ». Σε απλή μετάφραση αυτό είπε. Το κακό είναι πως έβγαλε θύμησες από το ποδόσφαιρο και το «είμαστε πλήρεις» του Μπάγεβιτς που έγραψε ιστορία.

Είναι λεπτή η γραμμή της κριτικής προς τον Ολυμπιακό

και συγκεκριμένα τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Δεν είναι απλή υπόθεση να βγάζεις στη… σέντρα που πήρε μια ομάδα στο «τίποτα», ένα σύνολο που δεν έμπαινε οκτάδα στη Euroleague και το οδήγησε σε δύο σερί Final 4. Το ότι δε πέρυσι δεν το κατέκτησε κιόλας το τρόπαιο, είναι μία από τις αδικίες που συμβαίνουν στον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός είναι club, όμως, που σε κρίνει με βάση το «σήμερα». Το «χθες» δεν πρέπει να ξεχνιέται. Σε ότι αφορά τον σεβασμό προς έναν άνθρωπο που δίνει το 100% του «είναι» του για τον Ολυμπιακό. Καλύτερα από εμάς άλλωστε ξέρει το DNA του συλλόγου. Ακόμα περισσότερο γνωρίζει τι θέλει ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά.

Αυτός είναι που χειροκρότησε την ομάδα του στο ΣΕΦ. Όμως ας μη γελιούνται στον Ολυμπιακό. Οι ίδιοι είναι που ανησυχούν και προβληματίζονται. Αυτοί που κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τον σχεδιασμό της ομάδας και τον τρόπο που επιλέχθηκε να καλυφθούν τα κενά που έφεραν οι αποχωρήσεις των Βεζένκοφ και Σλούκα.

Γιώργος Μπαρτζώκας όπως Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Λουκ Σίκμα είναι ήδη αποτυχημένη επιλογή. Όσες φορές αγωνίστηκε ήταν αρνητικός. Μεγάλο θέμα είναι όμως το ότι δεν αγωνίζεται. Έναν παίκτη είχε από την αρχή ο Ολυμπιακός της προετοιμασίας, υποτίθεται ξεκούραστο και φρέσκο, υποτίθεται από αυτούς θα έμπαιναν γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας, αλλά αυτός είναι απών. Στην κυριολεξία απών. Και έχουμε Νοέμβρη μήνα.

Με άλλα λόγια, οι λύσεις στους ψηλούς είναι περιορισμένες. Ναι μεν υπάρχουν οι Μιλουτίνοφ και Φαλ που αποτελούν… δέος, και στις πλευρές του παρκέ, αλλά μετά από εκεί… πρόβλημα. Ο Πίτερς είναι πότε του ύψους πότε του βάθους. Ο Μπραζντέικις δεν δείχνει ακόμα έτοιμος να δώσει λύσεις και ο Παπανικολάου ταλαιπωρείται παίζοντας το ρόλο του ακορντέον ανάμεσα στο 3 και το 4. Ο δε Σίκμα, όπως είπαμε, δεν υπάρχει.

Ένα αθλητικό 4άρι βρήκαμε απέναντί του ο Ολυμπιακός και έχασε. Μα, και τον πιο light Μίροτιτς –πλην όμως σκόρερ, όταν βρήκε απέναντί του, πάλι έχασε. Και ποσοτικό και ποιοτικά μοιάζει να έχει θέμα ο Ολυμπιακός στο 4 και κατ’ επέκταση και στο 5, όταν θέλει να πάει σε λογική small ball σχήματος. Κι όμως. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα. Δεν θυμίζει λίγο Μπάγεβιτς και «είμαστε πλήρεις», ενώ κάνει μπαμ πως… δεν είμαστε;

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Μπαρτζώκας, Ντούσαν Μπάγεβιτς,giorgos bartzokas, ntousan bagevits