Φόρμουλα 1 FIA : Ο Mohammed Ben Sulayem αρρώστησε και υπέστη πτώση και διάσειση

Φόρμουλα 1 vs FIA : 5 φορές οι ενέργειες του Mohammed Ben Sulayem έχουν προκαλέσει περιττές διαμάχες

Φόρμουλα 1 FIA : Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem ανέλαβε τον ρόλο στις υποσημειώσεις του μεγαλύτερου σκανδάλου της F1 εδώ και πολύ καιρό. Στο τέλος της σεζόν του 2021, η θητεία του πρώην προέδρου της FIA Jean Todt έληξε, με τον Ben Sulayem να τον

διαδέχεται στο ρόλο.

Ο ρόλος θα ήταν πάντα τρομακτικός καθώς ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της F1 συνέβη στο Άμπου Ντάμπι το 2021, όταν ο διευθυντής του αγώνα Michael Masi αποφάσισε να ξαναρχίσει τον αγώνα στον τελευταίο γύρο της σεζόν, αλλάζοντας την πορεία του πρωταθλήματος.

Ενώ το φάντασμα του «AD2021» συνεχίζει να στοιχειώνει τη FIA, ο νέος πρόεδρος μόλις είχε μια πολύ περιπετειώδη πορεία στην κορυφή. Από τότε που ανέλαβε, υπάρχει μεγάλο μερίδιο τριβής μεταξύ της FIA και της Φόρμουλα 1 .

Σε αυτό το χαρακτηριστικό, ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε τέτοιες περιπτώσεις όπου οι ενέργειες του Mohammed Ben Sulayem έχουν προκαλέσει μια περιττή διαμάχη.

Φόρμουλα 1 vs FIA : Εσύ θα μπεις τέρμα να τις μαζεύεις και θα παίξουμε σφιχτή άμυνα 1 9 1 για να μην περάσουν την πόρτα

#1 Η πύλη των κοσμημάτων

Φόρμουλα 1 FIA : Αναμφισβήτητα το πρώτο που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ήταν το πώς ο νέος πρόεδρος της FIA ήθελε να εφαρμόσει αυστηρά τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα.

Σύμφωνα με τον κώδικα, οι οδηγοί δεν επιτρεπόταν να φορούν κοσμήματα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή όταν βρίσκονταν σε αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, κανένας οδηγός δεν θα έπρεπε να φοράει κοσμήματα σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια των δωρεάν προπονήσεων, των κατατακτήριων και του αγώνα.

Εκ πρώτης όψεως, η εφαρμογή κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να έχει προκαλέσει καμία αντίρρηση. Ωστόσο, το θέμα ήταν το περιττό μπρος πίσω που ενέπλεξε τον Λιούις Χάμιλτον και έδωσε την εντύπωση σε πολλούς (συμπεριλαμβανομένου του Σεμπάστιαν Φέτελ) ότι ο οδηγός της Mercedes ήταν στόχος.

Φόρμουλα 1 FIA : #2 Η ώθηση της FIA για μια 11η ομάδα F1

Κάτι που έχει κολλήσει ως επώδυνος αντίχειρας από τη FIA ήταν η ώθηση για την 11η ομάδα στο grid. Ο Andretti έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να είναι μέρος του grid της F1.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι χρειάζεται κάποιο επίπεδο αποδοχής από την FOM που ήταν λίγο απρόθυμη και βρήκε τρόπους να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, ο Andretti βρήκε μια απίθανη συμμαχία με τη FIA. Ο Ben Sulayem πρωτοστάτησε στη διαδικασία πρόσκλησης αιτήσεων από υποψήφιους για μια 11η ομάδα F1. Μετά από πολλαπλά επίπεδα αξιολόγησης, ήταν ο Andretti που πέτυχε και τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο όταν πρόκειται να φτάσει στο grid.

Είναι λίγο πολύ ανοιχτό μυστικό ότι όλα αυτά έγιναν ουσιαστικά ενάντια στις επιθυμίες του FOM και η οργάνωση δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αντίθετη με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Φόρμουλα 1 vs FIA : Ελπίζω να μην με πήρανε χαμπάρι… Πάλι την έκανα ο Σαΐνης, εμπρός καλά μου ποδαράκια!!!

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Τσουχτερό το ποσό εγγραφής για την κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2024MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO Φόρμουλα 1 FIA  #3 Οι ενέργειες του Mohammed Ben Sulayem σε κατάσταση μέθης στο Gala της FIA 2022

Τώρα ποιος μπορεί να ξεχάσει τις μεθυσμένες γελοιότητες του προέδρου της FIA στο γκαλά πέρυσι; Όταν στο αφεντικό της ομάδας Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, επρόκειτο να δοθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ήταν ο πρόεδρος της FIA, ο επικεφαλής της FOM και ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας στη σκηνή.

Εκείνη την εποχή, ο Mohammed Ben Sulayem προσπάθησε να ψάξει στο Horner για την παραβίαση του ανώττου ορίου κόστους, αλλά ήταν πολύ προφανές ότι ο πρόεδρος της FIA ήταν σε μεθυσμένη κατάσταση και απλά δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

#4 Τα σχόλιά του για την επιστροφή του Michael Masi

Φόρμουλα 1 FIA : Σε κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο ως μια πράξη της προσπάθειας να ανοίξει ένα κουτί με σκουλήκια, ο πρόεδρος της FIA ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι αν ήταν δυνατόν θα ήταν πολύ χαρούμενος να φέρει πίσω τον Michael Masi.

Ο Masi παραιτήθηκε ανεπιφύλακτα από τον ρόλο του ως διευθυντή αγώνων Φόρμουλα 1 μετά από αυτό που είχε συμβεί στο GP του Άμπου Ντάμπι το 2021.

Ο Masi ήταν μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα όπως το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff και Lewis Hamilton, και ως εκ τούτου, ακόμη και η συζήτηση για την επαναφορά του είχε αναστατώσει αρκετά φτερά εκείνη την εποχή.

Φόρμουλα 1 vs FIA : Mohammed Ben Sulayem: Μια μέρα θα αλλάξω και τις σημαίες και το ΦΙΑ Φ1 θα το κάνω Φιλαράκια 2 με την Aniston πρόεδρο να μοιράζει Φιλάκια!!! Παγκόσμια μπαλίτσα…

#5 Έρευνα εναντίον του αφεντικού της Mercedes, Toto Wolff και της Susie Wolff

Φόρμουλα 1 FIA : Τέλος, εστάλη πρόσφατα μια δημόσια δήλωση σχετικά με την έναρξη έρευνας για τον έλεγχο της πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ ενός επικεφαλής της ομάδας και ενός εκπροσώπου της FOM.

Η δήλωση ανέφερε «εικασίες των μέσων ενημέρωσης», παρόλο που υπήρχε μόνο μία αναφορά από ένα περιοδικό της Φόρμουλα 1 που το είχε αναφέρει.

Στο τέλος, όταν οι ομάδες της F1 έδωσαν ένα ενιαίο μέτωπο, η FIA έπρεπε να κάνει πίσω σε μια κίνηση που έκανε τον οργανισμό να φαίνεται πολύ αντιεπαγγελματικός.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Formula 1 2024: Γραμμή εκκίνησης και το ημερολόγιο της F1 2024Aneta Mlcakova και τα βραβεία MotoGP μπήκαν σε δεύτερη μοίραΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα