Έπος, σεισμός, Ολυμπιακός! Στους 8 του Conference με ΜΑΓΙΚΗ ανατροπή και εξάρα!

ΕΠΟΣ! Αν η υπέρβαση είχε όνομα θα λεγόταν Ολυμπιακός! Με μια μυθική ανατροπή οι Πειραιώτες προκρίθηκαν με εξάρα στους 8 του Conference League.

Κανείς δεν το περίμενε, κανείς δεν το πίστευε! Μόνο ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού! Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 6-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία, έσβησαν το 4-1 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League για πρώτη φορά και 3η φορά σε προημιτελικά

ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Το ματς της ζωής τους έκαναν οι Ποντένσε (γκολ και δύο ασίστ), Ελ Κααμπί (δύο γκολ, το ένα με ψαλιδάκι) και ουσιαστικά όλοι έδωσαν την ψυχή τους ξορκίζοντας και την κατάρα των προημιτελικών, αλλά και των Ισραηλινών.

Το ματς

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τρία χαφ στον άξονα και έδειξε ότι έμαθε από τα λάθη του. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για το όνειρο.

Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ, με άμεσο σουτ. Το γήπεδο της Μπάτσκα Τοπόλα δείχνει ότι του πάει, καθώς είχε σκοράρει και στο ματς με τους Σέρβους για το Europa League.

Οι Ισραηλινοί έχασαν το μυαλό τους και δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα. Το μυαλό τους χάλασε και άνοιξαν τις γραμμές τους. Και ο Ολυμπιακός τους τιμώρησε ξανά. Ο Φορτούνης έφυγε στην αντεπίθεση και εκτέλεσε τον Μισπάτι (36΄).

Το καλύτερο ευρωπαϊκό ημίχρονο των Πειραιωτών εδώ και πολλά χρόνια ολοκληρώθηκε και με τρίτο γκολ. Ο κορυφαίος του αγώνα Ποντένσε εξέθεσε ξανά την άμυνα των τυπικώς γηπεδούχων και με μια σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός έφερε τη σειρά σε σκορ παράτασης (4-4).

Μαγεία Ελ Κααμπί

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το μομέντουμ φανερά για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο στην πρώτη επίθεση της Μακάμπι, ο Ρέτσος έκανε ένα ανούσιο πέναλτι και ο Ζάχαβι σκόραρε ξανά κόντρα στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας το 5ο του τέρμα.

Ωστόσο ο Ποντένσε ήταν στο βράδυ του. Μάλλον ΣΤΟ βράδυ του. Όπως και ο Ελ Κααμπί. Μαγική σέντρα στον Μαροκινό και με ανάποδο ψαλίδι γράφτηκε το 1-4! Όπως ήταν φυσικό, η κούραση από την υπερπροσπάθεια ήταν προσφανής, με τον Μεντιλίμπαρ να κρατάει το σχήμα του μέχρι το 80 δίχως αλλαγές.



Ολυμπιακός: Το πεπρωμένο του Γιόβετιτς, κερασάκι από Ελ Αραμπί!

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη φάση με τον Πέρετζ στο 76΄ και ο Ολυμπιακός είχε τη στιγμή του με τον Γιόβετιτς να αστοχεί σε μοναδικό τετ-α-τετ στο 90+2΄. Και το ματς πήγε στην παράταση.

Και εκεί, ο Μαυροβούνιος ίσως εκπλήρωσε πεπρωμένο. Ίσως γι’αυτό να ήρθε στον Ολυμπιακό. Για να βάλει το 5ο γκολ στη Μακάμπι! Και το έκανε! Φάουλ Φορτούνη, ασθενής απομάκρυνση, πήρε το ριμπάουντ και… έγραψε ιστορία!



Και για να περάσει στα προημιτελικά, κλήθηκε να αμυνθεί για το υπόλοιπο της παράτασης. Και αντί να φάει έβαλε και έκτο! Μαγεία Μασούρα από κάθετη του Έσε, τελείωμα του Ελ Αραμπί και ο δρόμος για την OPAP Arena παραμένει ανοιχτός.

Τα ρεκόρ που έσπασε!

Πρώτη εξάρα του Ολυμπιακού μετά το 2002 και τη ΛεβερκούζενΟ Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! που ανατρέπει εις βάρος της 1-4 εντός έδρας σε νοκ-άουτ σειράΜακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 57΄ πεν. Ζάχαβι / 10΄ Ποντένσε, 36΄ Φορτούνης, 45+3΄, 65΄ Ελ Κααμπί, 93΄ Γιόβετιτς, 103΄ Ελ Αραμπί

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Α. Κόεν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, Φαν Όβεριμ (74΄ Φαν Όβεριμ), Κανοχόφσκι, Νταβίντα, Μίλσον (14΄ Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζάχαβι (108΄ Κόεν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Έσε, Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα