Ελλάδα: Χαμηλό εμπόδιο η Νέα Ζηλανδία και εύκολη νίκη με 2-0

Ας πάμε στα σοβαρά! Η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 2-0 της Νέας Ζηλανδίας στο φιλικό που έγινε στη Ριζούπολη και κοιτάει πλέον τη Γαλλία.

Έχουν και αυτά τα παιχνίδια τη δική τους χρησιμότητα. Μόνο που με αντιπάλους αυτού του επιπέδου δεν βγαίνουν ιδιαίτερα συμπεράσματα. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής.

Η Ελλάδα κυρίως στο πρώτο

ημίχρονο πάτησε γκάζι και κατά διαστήματα έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Αναμενόμενα έπεσε ο ρυθμός σταδιακά. Έγιναν και κάποιες αλλαγές, τσέκαρε και ο Γκουστάβο Πογέτ όσα ήθελε.

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Κωνσταντέλιας. Δεν είναι μόνο ότι έβαλε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο στον τρίτο του αγώνα. Είναι οι κινήσεις που είχε, κάποιες προσποιήσεις και όχι μόνο. Βρήκε δίχτυα και ο Γιακουμάκης, ο οποίος ήταν γενικά μέσα στις φάσεις.

Το ματς

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Ελλάδα μάλλον είχε την ίδια φιλοσοφία σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν ανώτερη από την αρχή, είχε δοκάρι στο 6′ με τον Μπακασέτα, μία ευκαιρία λίγο μετά με τον Γιακουμάκη και το γκολ του Κωνσταντέλια στο 10′. Σέντρα έκανε ο νεαρός, δεν μπήκε κανείς στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Αυτό ήταν… Έχοντας βρει δίχτυα από νωρίς, πήρε ψυχολογία και από τη δική του πλευρά η Ελλάδα έστησε πάρτι για ένα ημίχρονο. Σχεδόν τα πάντα από εκεί γίνονταν. Μέσω «Ντέλια» πήγε στο 26′ η μπάλα στον Γιακουμάκη στο ακυρωθέν γκολ του. Και εάν δεν χρίστηκε σκόρερ εκεί ο Γιακουμάκης, το έκανε στο 29′ παίρνοντας το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Ο Κωνσταντέλιας κάποιες στιγμές έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο, όπως στη φάση του 32′, όταν ο Γιακουμάκης σε τετ α τετ αστόχησε. Τελικά ο Πογέτ έβγαλε και αυτόν και τους υπόλοιπους της τριπλέτας στο 58′ και ουσιαστικά εκεί η «γαλανόλευκη» έσβησε.

Φιλικό ήταν, αναμενόμενο να γίνουν πολλές αλλαγές στη συνέχεια και κυρίως να μην υπάρχει και ιδιαίτερη διάθεση για να αλλάξει το σκορ. Άλλαξε πρόσωπα, δοκίμασε κάποια σχήματα ο Πογέτ και έως το φινάλε η Ελλάδα πρακτικά δεν απειλήθηκε. Ελάχιστα απείλησε και εκείνη με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το 2-0.

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0

Σκόρερ: 10′ Κωνσταντέλιας, 29′ Γιακουμάκης

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας, Μασούρας (57′ Πέλκας), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ντάρεν Μπέιζλι): Γουόουντ, Κακάτσε, Σμιθ, Μπίντον (83′ Σούρμαν), Μπελ (71′ Λιούις), Γκάρμπετ (71′ Τσάμπνες), Πέιν, Στάμενιτς, Σινγκ (62′ Τζαστ), ΜακΚόουατ (83′ Μάτα), Γουντ (46′ Γουέιν).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα