Έγκλημα στα Τέμπη: Ο λαός ζητάει δικαίωση και το δείχνει – Σχεδόν τις 200.000 φτάνουν οι υπογραφές για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και ο αριθμός ανεβαίνει

20:36 5/2/2024 - Πηγή: Sportime

Το σύνθημα του αγώνα για δικαίωση που έδωσε η Μαρία Καρυστιανού με τη συγκλονιστική της κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, έχει ευαισθητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο να συμπαρασταθεί σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια.

Η Μαρία Καρυστιανού είναι μια τραγική μάνα που έχασε την κόρη της στο έγκλημα των Τεμπών, τη 19χρονη Μάρθη Ψαροπούλου, και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυµάτων της τραγωδίας.

Σε σχετικό άρθρο του Sportime είχαμε εκτιμήσει ότι η αφυπνιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού κατάφερε να ξυπνήσει τις συνειδήσεις

των πολιτών, μιας και η συνείδηση της κυβέρνησης δεν φαίνεται να βγαίνει από τον «λήθαργο». Αυτό επιβεβαιώνεται και σε απτά στοιχεία, αφού ο αριθμός των διαδικτυακών υπογραφών που μαζεύονται προκειμένου να πάει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει την Εξεταστική για «τα μάτια του κόσμου», όμως αυτός ο κόσμος όσο ενημερώνεται για τις προσπάθειες συγκάλυψης, τόσο παραμένει εξοργισμένος και φαίνεται αποφασισμένος να γίνει μια ενωμένη αλυσίδα με όλες αυτές τις οικογένειες που πενθούν. Χαρακτηριστικό του πόσο έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος είναι ότι η συλλογή υπογραφών έχει συγκεντρώσει ήδη 199.534 υπογραφές και αυτός ο αριθμός συνεχώς ανεβαίνει.

Για την ίδια προσπάθεια αγωνίζεται μέσω αναρτήσεών της στα social media, και η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη. Η Μαρία Καρυστιανού ζητάει την υπογραφή μας στο ψήφισμα για την άρση ασυλίας. Μια έκλυση σε όλους τους Έλληνες κάνει η χαροκαμένη μάνα που έχασε το παιδί της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και προσπαθεί τώρα βάζοντας τα με θεούς και δαίμονες να βρει το δίκιο της. Να μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Α.Καραμανλή και Χ.Σπίρτζη.

«Η ελληνική κυβέρνηση “έθαψε” την υπόθεση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία στη Βουλή για να απορρίψει την ανάγκη για σύσταση επιτροπής διερεύνησης. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θεωρεί ότι αυτή η ιδιορρυθμία στην ελληνική νομοθεσία -ότι οι δράσεις κατά υπουργών εναπόκεινται στη Βουλή- παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ και έχει υποβάλλει αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». «Η Επιτροπή έχει λάβει γνώση της κατάστασης, αλλά το τι θα γίνει, δεν μπορώ να το σχολιάσω», δήλωσε στο Politico η Γενική Εισαγγελέας της Ευρώπης, Λάουρα Κοβέσι.

Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΗΘΗΜΑ… ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ….

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται εδώ:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ευδοκία | eve (@evdokeah)

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα