Άρης – ΠΑΟΚ: Μία πόλη, μία… μάχη! (vids)

12:16 4/1/2020 - Πηγή: Sportime

Άρης και ΠΑΟΚ κοντράρουν απόψε τα ξίφη τους στο «Κλ.Βικελίδης» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League και όπως είναι λογικό, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Στα συνολικά 55 ματς που έχουν γίνει στην έδρα του Άρη στην Α’ Εθνική, έχουν καταγραφεί 19 νίκες των «κίτρινων», 13 του  ΠΑΟΚ και 23 ισοπαλίες. Τα τέρματα

είναι 62-48 υπέρ του γηπεδούχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φερέιρα: «Μόνο έτσι θα νικήσουμε στο Βικελίδης»

Τις δύο ομάδες, όμως συνδέουν πολλά περισσότερα από τα μεταξύ τους ματς. Πιο συγκεκριμένα, εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές έχουν τόσο με τον «Θεό του Πολέμου» όσο και με τον «Δικέφαλο Αετό» στο στήθος ενώ την ίδια πορεία είχαν και πέντε προπονητές.

Ειδικότερα, οι Κλεάνθης Βικελίδης, Μπράνκο Στάνκοβιτς, Τάις Λίμπρεχτς, Γιώργος Παράσχος και Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν περάσει από τους δύο πάγκους.

Η πιο ευρεία νίκη, που πέτυχε ο Άρης κατεγράφη την σεζόν 1965-66 όταν ο ΠΑΟΚ είχε για τερματοφύλακα έναν αμυντικό! Πιο συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 5-1, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Γιώργος Τάτσης εκτέλεσε χρέη τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού του Τάκη Μουσελεμίδη στο ξεκίνημα του αγώνα σε μια εποχή που δεν ίσχυαν οι αλλαγές στα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στο Χαριλάου την περίοδο 994-95 όταν με κορυφαίο και σκόρερ δύο τερμάτων τον Γιώργο Τουρσουνίδη νίκησε με 4-0, σε ένα ματς, που αρχικά είχε αναβληθεί λόγω πρωτοφανών επεισοδίων στην έδρα του Άρη.



Πέρσι, ο μετέπειτα πρωταθλητής Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 στην έδρα του συμπολίτη Άρη, χάρη στα δύο γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τα οποία ανέτρεψαν το σκορ μετά το τέρμα του Ματέο Γκαρσία.



Φέτος, ο ΠΑΟΚ διεκδικεί γι’ ακόμη μία σεζόν το πρωτάθλημα ενώ το σύνολο του Μίχαελ Ένινγκ έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, με την αποψινή ποδοσφαιρική μάχη της Θεσσαλονίκης να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης»…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Άρης – ΠΑΟΚ: Μία πόλη, μία… μάχη! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα