Αποτελέσματα της εθνικής ομάδας στο Motocross of Nations 2023

Ο πρώτος αγώνας ολοκληρώθηκε στο FIM Monster Energy Motocross of Nations. Η Γαλλία δείχνει ισχυρή χάρη στην πρώτη νίκη moto από τον Romain Febvre και την καλύτερη επίδοση της MX2 από τον Tom Vialle , ο οποίος τερμάτισε όγδοος στη συνολική. Ο Φεββρ έπρεπε να παλέψει σκληρά με τον Χόρχε Πράδο

για να κερδίσει το μοτο, καθώς ο Πράδο, ο Φεββρ πήρε το προβάδισμα από αυτόν και στη συνέχεια ο Πράδο επανήλθε. Στη συνέχεια, ο Febvre δούλεψε σκληρά για να διεκδικήσει μια μεγάλη νίκη εντός έδρας.

Ο Aaron Plessinger της Team USA οδήγησε καλά, φτάνοντας έως και τρίτος στο moto μετά την καθυστέρηση του Ken Roczen της Team Germany . Ο Roczen μπόρεσε να τον πάρει πίσω για τρίτο, και ο Ελβετός αναβάτης Jeremy έκανε ένα πέρασμα στον τελευταίο γύρο στον Plessinger για να κλέψει τον τέταρτο, ωθώντας τον Plessinger στην πέμπτη. Ο RJ Hampshire είχε μια κακή εκκίνηση και στη συνέχεια έπεσε κάτω στον πρώτο γύρο. Αντεμάχησε μέχρι τη 16η θέση.

Η ομάδα της Αυστραλίας δεν πέτυχε τα αποτελέσματα που ήθελε, καθώς ο Jett Lawrence ξεκίνησε τέταρτος, αλλά αναποδογύρισε στον πρώτο γύρο, ωθώντας τον πίσω στον τελευταίο. Οδήγησε έναν υπέροχο αγώνα για να επιστρέψει στην έκτη θέση, περνώντας τον Tim Gajser στον τελευταίο γύρο. Ο Hunter Lawrence ήταν ο δεύτερος αναβάτης 250 που πέρασε τη γραμμή, στην 10η θέση. Η Γερμανία, με την τρίτη του Roczen και την 14η του Simon Laengenfelder , είναι επίσης στη διαμάχη.

Οι προκριματικοί αγώνες θερμότητας του Σαββάτου για επιλογές πυλών για το Monster Energy FIM Motocross of Nations ολοκληρώθηκαν. Το Σάββατο, κάθε αναβάτης από κάθε ομάδα αγωνίζεται σε μεμονωμένα μοτοσικλέτα στην κατηγορία του και οι δύο κορυφαίοι τερματισμοί από κάθε ομάδα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια κατάταξη για επιλογές πύλης την Κυριακή (κάθε ομάδα πετάει το χαμηλότερο σκορ του Σαββάτου).

Η Γαλλία ηγήθηκε μετά τους αγώνες θερμότητας, με τον Maxime Renaux να κερδίζει τον αγώνα Open Heat και τον Tom Vialle να κάνει ένα πέρασμα στον τελευταίο γύρο στον Simon Laegnfendr της Γερμανίας για να κερδίσει το Height MX2. Τρίτος ήταν ο Hunter Lawrence . Η Γαλλία χρησιμοποίησε αυτά τα σκορ για να δημιουργήσει ένα αήττητο 1-1, το οποίο της δίνει την πρώτη επιλογή πύλης για τον αυριανό αγώνα. Στο Open Heat, ο Renaux κέρδισε με σχετική ευκολία.

Υπενθυμίζεται τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση είναι οι:
Ανδρέας Ανδρέου
Δημήτρης Μπάκας
Αθανάσιος Αυγέρης
Αρχηγός αποστολής είναι ο Παναγιώτης Κουζης

Πλούσιες εμπειρίες κέρδισαν οι τρεις Έλληνες αναβάτες που έλαβαν μέρος στο Motocross of Nations , οδηγώντας σε μια πίστα παγκοσμίου επιπέδου και τρέχοντας μαζί με αθλητές που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι κατατάξεις των Ελλήνων στο Motocross of Nations που διεξήχθη στην Γαλλία έχουν ως εξής:

Ο Ανδρέας Ανδρέου στη μεγάλη κατηγορία κατέλαβε την 30η θέση.
Ο Δημήτρης Μπάκας στην κατηγορίαι Mx2 κατέλαβε την 36η θέση.
Ο Θανάσης Αυγέρης στην κατηγορία Open κατέλαβε την 30η θέση

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenWRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόν

MXGP Results Motocross of Nations
Rider Motos Bike
1 Ken RoczenKen Roczen 3 – 2 Suzuki
2 Jorge PradoJorge Prado 2 – 4 GasGas
3 Jett LawrenceJett Lawrence 6 – 1 Honda
4 Romain FebvreRomain Febvre 1 – 7 Kawasaki
5 Jeremy SeewerJeremy Seewer 4 – 6 Yamaha
6 Tim GajserTim Gajser 7 – 5 Honda
7 Alberto ForatoAlberto Forato 12 – 8 KTM
8 Jago GeertsJago Geerts 9 – 14 Yamaha
9 Aaron PlessingerAaron Plessinger 5 – 18 KTM
10 Calvin VlaanderenCalvin Vlaanderen 15 – 9 Yamaha

Open Results Motocross of Nations
Rider Motos Bike
1 Maxime Renaux Maxime Renaux 1 – 3 Yamaha
2 Liam EvertsLiam Everts 3 – 10 KTM
3 Andrea BonacorsiAndrea Bonacorsi 8 – 11 Yamaha
4 Valentin GuillodValentin Guillod 6 – 15 Honda
5 Dean FerrisDean Ferris 12 – 16 KTM
6 Harri KullasHarri Kullas 20 – 12 Yamaha
7 Ruben FernandezRuben Fernandez 7 – 28 Honda
8 Christian CraigChristian Craig 16 – 20 Husqvarna
9 Tom KochTom Koch 17 – 25 KTM
10 Conrad MewseConrad Mewse 25 – 23 HondaMX2 Results Motocross of Nations
Rider Motos Bike
1 Tom VialleTom Vialle 8 – 2 KTM
2 Hunter LawrenceHunter Lawrence 10 – 5 Honda
3 Kay De WolfKay De Wolf 11 – 9 Husqvarna
4 Andrea AdamoAndrea Adamo 18 – 4 KTM
5 Simon LaengenfelderSimon Laengenfelder 14 – 11 GasGas
6 R.J. HampshireR.J. Hampshire 16 – 10 Husqvarna
7 Camden McLellanCamden McLellan 22 – 13 Honda
8 Josh GilbertJosh Gilbert 21 – 15 Honda
9 Jorgen TalvikuJorgen Talviku 20 – 18 Husqvarna
10 Lucas CoenenLucas Coenen 19 – 19 Husqvarna

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Max Verstappen Πρωταθλητής F1 για το 2023CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1 Κατάρ Γκραν Πρι 2023: Προβλέψεις αγώνα F121o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα