Ακρίβεια: Σε άλλο πλανήτη ο Κώστας Σκρέκας, θριαμβολογεί πάνω από τα τσακισμένα νοικοκυριά

17:44 9/5/2024 - Πηγή: Sportime

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Ανάπτυξης επιστράτευε κάποια ευφάνταστα επιχειρήματα για να κάνει το μαύρο – άσπρο. Αλλά ο διάδοχός του στο υπουργείο, Κώστας Σκρέκας, δεν μπαίνει καν στον κόπο να σκαρώσει μερικές αληθοφανείς δικαιολογίες. Κοροϊδεύει νέτα – σκέτα και χωρίς περιστροφές. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Τη νικήσαμε την ακρίβεια; Τη νικήσαμε! Και την ίδια στιγμή οι πολίτες χτυπιούνται στα ράφια και

αισθάνονται ότι ζουν σε vertigo.

Όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το νούμερο 1 πρόβλημα των πολιτών, και θα κλείσουμε μια ολόκληρη τριετία που επικρατεί αυτή η κατάσταση. Ο κόσμος είναι απηυδισμένος και βλέπει τις τιμές στα ράφια να μην υποχωρούν, παρόλο που πέφτουν οι τιμές στις πρώτες ύλες. Όπως για παράδειγμα στη φέτα, όπου η τιμή του γάλακτος είναι φθηνότερη από πέρυσι και η φέτα συνεχίζει να πωλείται πανάκριβα έως και 17 ευρώ το κιλό (ενώ πριν την ακρίβεια ήταν στα 8).

Τα καρτέλ της αγοράς δεν αφήνουν τις τιμές να υποχωρήσουν γιατί απολαμβάνουν της άτυπης ασυλίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και επειδή ο Κώστας Σκρέκας δεν μπορεί να δώσει ούτε μία λογική απάντηση για τα «χρυσά» ψώνια του σούπερ μάρκετ, λέει στην κυριολεξία ό,τι του κατέβει στο κεφάλι ή όποια προχειρότητα σκαρφιστούν οι επικοινωνιολόγοι του. Ακόμα και αν είναι τελείως άτοπο το επιχείρημα, του αρκεί ότι είπε κάτι απλά για να το πει.

Του είπαν τις προάλλες για τις τιμές των αρνιών, απάντησε «όχι, υπάρχουν και φτηνά» γιατί προφανώς τα είδε σε κάποιο όνειρο. Του τόνισαν σήμερα ότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ έχουν πάει στα ύψη και εκείνος απάντησε: «όχι, το γάλα είναι φτηνό».

«Ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί» είπε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης και όποιοι τον άκουσαν αναρωτήθηκαν αν έχουν μεταναστέψει σε άλλη χώρα και δεν το πήραν είδηση.

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Έχουμε μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων κατά, περίπου, 40%, δηλαδή από το 8,3 % που ήταν έχει φτάσει κοντά στο 5%, βεβαίως δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε που είναι να πάμε και κάτω από το 2%».

Στον πλανήτη που δεν βρίσκεται ο Κώστας Σκρέκας, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, έχουμε τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τη Μάλτα. Παράλληλα οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να καλπάζουν και το πασχαλινό τραπέζι ήταν ακριβότερο έως και 19% φέτος, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες έχουν τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ (μετά τη Βουλγαρία).

Και με δεδομένα όλα αυτά, έχουμε τον Κώστα Σκρέκα να κοροϊδεύει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό…

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακρίβεια, Κώστας Σκρέκας,akriveia, kostas skrekas