WRC Ράλλυ Σουηδίας: Επίστρέφει ο Kalle Rovanperä

WRC Ράλλυ Σουηδίας:  Χιόνι, η θέση flyhalf, η επιστροφή του Rovanperä: Ο Neuville αντιμετωπίζει τα στοιχεία στη Σουηδία

Βασιζόμενος στη νίκη του στο Ράλι Μόντε Κάρλο, ο Τιερί Νεβίλ μπαίνει στο Σουηδικό Ράλι με την ιδιότητα του φαβορί. Ωστόσο, η θέση του ως flyhalf στο δρόμο θα μπορούσε να του κοστίσει ακριβά απέναντι στους Ott Tänak, Kalle Rovanperä και Elfyn Evans.

Η αυτοπεποίθηση είναι στο μέγιστο στη φατρία της Hyundai και στο δίδυμο Thierry

Neuville – Martijn Wydaeghe. Το βελγικό πλήρωμα, μεγάλος νικητής του Ράλι Μόντε Κάρλο μετά από μια επική μονομαχία εναντίον του Σεμπαστιέν Ογιέ , άφησε το στίγμα του και καθιερώθηκε ως ένα από τα φαβορί για αυτή τη σεζόν του WRC 2024 .

Φτάνοντας στη Σουηδία με την ιδιότητα του ηγέτη του πρωταθλήματος, ο οδηγός της Hyundai θα πρέπει ωστόσο να παίξει με τα στοιχεία ανοίγοντας το δρόμο κατά τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων, Πέμπτη και Παρασκευή. Μακριά από το να είναι η πιο εύκολη θέση στους χιονισμένους δρόμους της Σκανδιναβίας, το ανοιχτήρι μένει τακτικά πίσω τα βράδια της Παρασκευής. Πέρυσι, ο Kalle Rovanperä έχασε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα από τους κορυφαίους σαρώνοντας το δρόμο, ένα σημαντικό κενό που του στέρησε το βάθρο δύο ημέρες αργότερα στη Σουηδία.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςΜη φοβάσαι!

WRC Ράλλυ Σουηδίας: Δεν υπάρχει τίποτα που να ενοχλεί τον Thierry Neuville, ο οποίος ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο ράλι με νέα εμπιστοσύνη στο Hyundai i20 N Rally1 του. «Περιμένουμε πολύ χιόνι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Σουηδία. Αυτό ήταν κάτι που ήταν διαχειρίσιμο πέρυσι, αλλά ήταν λίγο πιο δύσκολο πριν. Για αυτόν τον λόγο, θα χρειαστούμε μεγάλη ακρίβεια και απόκριση από το αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να το εκτοξεύουμε από τη μια γωνία στην άλλη και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή του », εξηγεί ενόψει του Ράλι Σουηδίας.

«Οι όχθες χιονιού αντιπροσωπεύουν προφανώς έναν τεράστιο κίνδυνο, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο. Όταν παγώνει, είναι ένα στοιχείο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να σας βοηθήσουν να τοποθετηθείτε καλύτερα και να πάτε πιο γρήγορα , προσθέτει ο Βέλγος. Η καθαρή οδήγηση, η διαχείριση των ελαστικών και η θέση του δρόμου είναι όλοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν το ράλι πολύ δύσκολο, αλλά από την εμπειρία μας πέρυσι η πρώτη μέρα ήταν σε ίσους όρους ανταγωνισμού. Πάντα απολάμβανα το Ράλι Σουηδίας, οπότε θα στοχεύσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. »

Παρά τη θέση του ως πρώτος, ο Thierry Neuville θα μπορεί να βασιστεί στην εμπειρία του στο Σουηδικό Ράλι (12η συμμετοχή το 2024, νίκη το 2018) για να μετριάσει αυτό το μειονέκτημα στην αρχή του αγώνα. Ωστόσο, αντιμέτωπος με εκδικητικούς αντιπάλους μετά την ήττα στο Μόντε Κάρλο (Elfyn Evans, Ott Tänak ) και πάνω από όλα, αντιμέτωπος με την επιστροφή της κυρίαρχης διπλής παγκόσμιας πρωταθλήτριας Kalle Rovanperä, ο Βέλγος δεν θα χρειαστεί να αφήσει τις προσπάθειές του αν θέλει να αποχώρηση από τη Σουηδία με ακόμα την ιδιότητα του ηγέτη του πρωταθλήματος.

ο Snow επιστρέφει στο μενού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι καθώς η σειρά κάνει το μακρύ ταξίδι βόρεια προς την Ουμέα και το Ράλι Σουηδίας αυτή την εβδομάδα.

Η πανεπιστημιακή πόλη φιλοξενεί τον μοναδικό χειμερινό γύρο του WRC για τρίτη φορά, μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Karlstad το 2022, και με μικρές μόνο αλλαγές που έγιναν στη φετινή διαδρομή, τα πληρώματα θα ξέρουν σε μεγάλο βαθμό τι να περιμένουν από το ράλι αυτή τη φορά.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ενθουσιασμού στην εκδήλωση. Η κύρια είδηση ​​είναι ότι ο υπερασπιστής παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanperä επιστρέφει στο γήπεδο του Rally1 και ο τεράστιος αριθμός συμμετοχών τόσο στο WRC2 όσο και στο JWRC πρόκειται να δώσει μια εξίσου απολαυστική παρέα στο main event.

WRC Ράλλυ Σουηδίας:Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Rally Sweden 2024:

9 πληρώματα Rally1
25 πληρώματα Rally2 (20 WRC2)
22 πληρώματα Rally3 (18 WRC3 / 19 JWRC)

Εννέα αυτοκίνητα Rally1 θα παραταχθούν για την έναρξη του Ράλι Σουηδίας: τέσσερα Toyota, τρία Hyundais και δύο M-Sport Ford

Ράλι 1
Ο τομέας της κορυφαίας κατηγορίας επεκτείνεται από οκτώ σε εννέα αυτοκίνητα για τη Σουηδία, με τον πελάτη της Toyota Lorenzo Bertelli να συμμετέχει στο πάρτι όπως έκανε πριν από ένα χρόνο.

Θα οδηγήσει παράλληλα με την εργοστασιακή γκάμα της Toyota, συμπεριλαμβανομένου του ζευγαρώματος της πλήρους σεζόν, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta. Ο τρίτος κατασκευαστής πόντους που θα σκοράρει GR Yaris Rally1 θα πιλοτάρεται από το Rovanperä που θα επιστρέψει.

Η Hyundai θέλει να διατηρήσει το νικηφόρο ξεκίνημά της μέχρι το 2024 και θα συμμετάσχει σε τρία πληρώματα. Οι κανονικοί Thierry Neuville και Ott Tänak συνοδεύονται στο τρίτο i20 N από τον Esapekka Lappi, ο οποίος κάνει την πρώτη του εκκίνηση στο WRC από το Ράλι Ιαπωνίας πέρυσι καθώς αναλαμβάνει τον Andreas Mikkelsen.


WRC Ράλλυ Σουηδίας: Η Hyundai αναζητά συνεχόμενες νίκες για να ξεκινήσει τη σεζόν του 2024

Η M-Sport διατηρεί την είσοδο της με δύο αυτοκίνητα για τη Σουηδία, με τους Adrien Fourmaux και Grégoire Munster να συνεχίζουν τις καμπάνιες τους για όλη τη σεζόν.

WRC2
Τουλάχιστον πέντε μάρκες διαγωνίζονται στον διαγωνισμό Rally2 στο Ράλι Σουηδίας σε μια άλλη επική μάχη για την υπεροχή στην κύρια κατηγορία υποστήριξης του WRC.

Η Skoda είναι η μάρκα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση αυτό το Σαββατοκύριακο με 13 συμμετοχές, με επικεφαλής τον περσινό Σουηδό νικητή Oliver Solberg, ο οποίος ξεκινά για άλλη μια φορά τον τίτλο του WRC2 στην έδρα του, οδηγώντας ένα Toksport Fabia RS.Ο Sami Pajari έκανε το GR Yaris Rally2 το διαγωνιστικό του ντεμπούτο στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον περασμένο μήνα

Ο Sami Pajari του Printsport ξεκινά την καμπάνια του για τη βαθμολογία πόντους στη Σουηδία και είναι ένα από τα επτά νέα Toyota GR Yaris Rally2 στον τομέα αυτό. Ο Mikko Heikkilä είναι άλλη μια από αυτές τις συμμετοχές, φρέσκια από την εξασφάλιση της πρώτης νίκης για το Yaris στο ράλι Arctic Lapland, όπως και ο πρωταθλητής του WRC3, Roope Korhonen.

Ο πρωταθλητής του JWRC, William Creighton, ηγείται της Ford, ξεκινώντας την καμπάνια του στο WRC2 με ένα Fiesta Rally2, ενώ ο πρωταθλητής του WRC2 του 2022 Emil Lindholm είναι ο μοναδικός οδηγός της Hyundai στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Nikolay Gryazin επιστρέφει με το Citroën C3 του DG Sport-run, αλλά δεν θα κερδίσει βαθμούς WRC2.

JWRC/WRC3
WRC 2023
Το φετινό γήπεδο JWRC είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών, με 19 αυτοκίνητα που εισήχθησαν για όλη τη σεζόν

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

WRC Ράλλυ Σουηδίας: Το JWRC 2024 ξεκινάει δράση στη Σουηδία με μια εγγραφή ρεκόρ, όλα με Ford Fiesta Rally3. Και η φετινή προσπάθεια είναι πραγματικά διεθνής, με 16 έθνη να εκπροσωπούνται στο γήπεδο.

Ο δευτεραθλητής της περασμένης σεζόν Ντιέγκο Ντομίνγκεζ Τζούνιορ επιστρέφει στο πρωτάθλημα, όπως και οι Ρομπέρτο ​​Μπλαχ, Τομ Ρενσονέτ και Έιμον Κέλι.

Ο Bruno Bulacia κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά junior μετά από δύο χρόνια που αγωνίζεται στο WRC2, ενώ ο πρωταθλητής του 2023 ERC Junior Norbert Maior, ο Jakub Matulka και ο Mille Johansson βγαίνουν από τους αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι τέσσερις απόφοιτοι της FIA Rally Star κάνουν επίσης το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους στο WRC και ο Fabio Schwarz, γιος του πρώην οδηγού του WRC, Armin, ανεβαίνει επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Τσέχοι Jan Černý και Filip Kohn είναι οι μόνοι αγωνιζόμενοι του Rally3 που αγωνίζονται αποκλειστικά στην κατηγορία WRC3.


WRC Ράλλυ Σουηδίας: Διαδρομή Ράλι Σουηδίας

Τα 186 μίλια δράσης του Ράλι Σουηδίας ξεκινούν με ένα σπριντ γύρω από την υπερειδική σκηνή Umeå το βράδυ της Πέμπτης.

Η κύρια δράση ξεκινά την Παρασκευή με δύο βρόχους τριών σταδίων που χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι, που χωρίζονται από μια υπηρεσία flexi 30 λεπτών. Το πρώτο από αυτά είναι το #42 τεστ Brattby, το οποίο μετονομάστηκε προς τιμήν του αείμνηστου Craig Breen, ο οποίος έκανε τη σκηνή δική του με την οδήγηση και τον θρυλικό σχολιασμό του στο τέλος της σκηνής πέρυσι. Μια άλλη έκρηξη γύρω από το Umeå superspecial θα ολοκληρώσει τα 67 μίλια δράσης της Παρασκευής.

WRC 2023
Τα πληρώματα θα περάσουν από το γεμάτο θαυμαστές Red Barn Arena της Umeå τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του ράλι

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του ράλι στα 78 μίλια και περιλαμβάνει το μοναδικό ολοκαίνουργιο στάδιο της διοργάνωσης – τη δοκιμή Vännäs 9,7 μιλίων. Και πάλι, η ημέρα θα αποτελείται από δύο διαδρομές μιας τριάδας σταδίων, που χωρίζονται από ένα μεσημεριανό δρομολόγιο, και ολοκληρώνεται με μια διαδρομή μέσω της σκηνής Umeå, η οποία είναι μια εκτεταμένη έκδοση του superspecial γύρω από την πόλη.

Τρία στάδια και 38 μίλια παγωμένων δρόμων περιμένουν τους οδηγούς την Super Sunday. Πρώτα είναι το τεστ Västervik πρώτα, ακολουθούμενο από ένα σέρβις 15 λεπτών προτού τα πληρώματα πάρουν ένα δεύτερο κρακ στο Västervik. Το τέλος του ράλι Umeå powerstage φέρνει τη δράση στο τέλος στις 12:15 τοπική ώρα.

WRC Ράλλυ Σουηδίας:  Λίστα συμμετοχών στο Ράλι Σουηδίας
Συνολικά 57 πληρώματα

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
wrc, wrc, ραλλυ, hyundai i20, test drive, ford fiesta, evans, hyundai, motor, festival, real, game, superman, νέα, συμμετοχή, snow, σημαίνει, rally, sweden, toyota, yaris, skoda, william, ford, fiesta, test, drive, ride, δραση, τομ, junior, fia, star, σπριντ, flexi, τεστ, βομβα mall, red, arena, super, motogp, ημερολόγιο, hamilton, horner, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, αποτελεσματα, χιονι, βγαινουν, ford fiesta, νικητη, ημερολόγιο, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γωνια, εδρα, ηττα, σουηδια, τεστ, ωρα, ford, game, hyundai, motogp, real, sport, star, sweden, test, αγωνες, αρθρο, απιστευτα, αυτοπεποιθηση, βαθμολογια, βορεια, βραδια, βραδυ, γηπεδο, δευτερο, δικη, δωσει, εγγραφη, υπαρχει, εκθεση, εκκινηση, εκρηξη, ελλειψη, εβδομαδα, επτα, ζωη, υπηρεσια, υποθεση, κυρια, λογο, μπορειτε, νικη, ξεκινημα, παντα, οδηγος, οδηγηση, οκτω, οχθες, πεμπτη, ρεκορ, σαββατο, σεζον, σειρα, συμμετοχή, σπριντ, στιγμα, τρια, τριτη, τομ, φορα, arena, super, drive, εννεα, evans, festival, fia, fiesta, flexi, hamilton, horner, hyundai i20, junior, μια φορα, rally, red, ride, run, skoda, σημαίνει, σκηνη, snow, superman, ταξιδι, test drive, toyota.gr, τριαντα, θεματα, υπεροχη, motor, william, yaris
Τυχαία Θέματα