WRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόν

WRC Ράλι Ιαπωνίας: – Πληρώματα Hyundai για το φινάλε της σεζόν

Οι Thierry Neuville και Esapekka Lappi θα λάβουν υποστήριξη από τον έμπειρο Dani Sordo στις ασφάλτινες πίστες του WRC Ιαπωνίας.

Όπως και το 2022, το Ράλι WRC Ιαπωνίας (16-19 Νοεμβρίου) θα κλείσει τη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι ( WRC ). Με την ευκαιρία αυτή, η Hyundai Motorsport θα εισέλθει σε τρία υβριδικά

i20 Rally1, όπως συμβαίνει σε όλους τους γύρους, αλλά με επιλεγμένα πληρώματα.

Αν οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe δεν είχαν αμφιβολίες, ο Esapekka Lappi και ο Janne Ferm θα μπορούσαν να φοβηθούν την τιμωρία από τον Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή μετά την ανατροπή τους στην πρώτη ειδική του Ράλι Χιλής. Οι Φινλανδοί θα είναι παρόντες στο Ράλι Ιαπωνίας.

Το τρίτο Hyundai προορίζεται για τους Ισπανούς Dani Sordo και Candido Carerra. Ο βετεράνος έχει άσχημες αναμνήσεις από το Ράλι Ιαπωνίας του 2022 επειδή άφησε το αυτοκίνητό του να πάρει φωτιά κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Ο ειδικός στην άσφαλτο, ο Dani Sordo θα θέλει να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν που τον έχει δει δύο βάθρα… στο χαλίκι (2η Πορτογαλία και 3η η Ακρόπολη).

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΟ μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωέςF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenMotoGP Ιαπωνία: Aκύρωσή του Grand Prix of Japan λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και ατυχημάτωνWRC Ιαπωνίας: Νέο στάδιο superspecial για το WRC Rally Japan

Το Ράλι Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα πρόσθεσε μια νέα υπερειδική διαδρομή σταδίου στο πρόγραμμά του για το φετινό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποκάλυψαν σήμερα ότι μια ολοκαίνουργια ασφάλτινη σκηνή θα κατασκευαστεί εντός του Toyota Stadium χωρητικότητας 45.000 ατόμων στην περιοχή Aichi της Ιαπωνίας.

Το νέο στάδιο θα γίνει μέρος του προγράμματος του ράλι με το γήπεδο να το αντιμετωπίζει μία φορά την ημέρα από Πέμπτη έως Σάββατο μπροστά σε ένα κατάμεστο πλήθος.

Το Toyota Stadium φιλοξένησε την τελετή έναρξης και τερματισμού της διοργάνωσης πέρυσι, ενώ τα όρια της περιοχής λειτουργούσαν ως το service park του ράλι. Αυτό θα συνεχιστεί και για τη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 16-19 Νοεμβρίου.

Η κίνηση για τη δημιουργία αυτής της νέας σκηνής θεατών για το ταξίδι του WRC στην Ιαπωνία φέτος ακολουθεί την επιτυχημένη επιστροφή της superspecial του σταδίου ήταν το περσινό πολυ επιτυχημένο Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα. Ένα πλήθος στην περιοχή των 65.000 θεατών και αυτοκινήτων να συμμετέχουν σε μια μάχη σώμα με σώμα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την έναρξη της εκδήλωσης ήταν οτι πιο συγκλονιστικό έχει γίνει και υπάρξει στην διοργάνωση του WRC.

11 NEUVILLE Thierry (bel), WYDAEGHE Martijn (bel), Hyundai Shell Mobis World Rally Team, Hyundai i20 N Rally 1, action during the Rally Japan 2022, 13th round of the 2022 WRC World Rally Car Championship, from November 10 to 13, 2022 at Nagoya, JapanPhoto Nikos Katikis / DPPI

WRC Ιαπωνίας: Οι διοργανωτές του Ράλι Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι οπαδοί θα μπορούν να αγοράσουν ειδικά εισιτήρια που θα τους επιτρέψουν να περπατήσουν την πορεία πριν τα αυτοκίνητα φτάσουν στη σκηνή. Το φετινό ράλι θα διεξαχθεί σε 22 ασφάλτινα στάδια.

Η Ιαπωνία επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC μετά από 12 χρόνια παύσης πέρυσι. Ο Thierry Neuville κέρδισε σε ένα 1-2 για τη Hyundai μπροστά από τον Ott Tanak στην τελευταία του εμφάνιση για τη μάρκα πριν ενταχθεί στην M-Sport Ford για το 2023.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

WRC Χιλή : Κατάρευσαν Loubet, Lappi ο Evans οδηγεί την ΧιλήΘες CFMOTO ; Θες Μπρατάκος !F1: Άγριος καβγάς! Ο Ράσελ και ο Χάμιλτον21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα