WRC : Kalle Rovanperä το παιδί θαυμα γιορτάζει τα 23α γενέθλια του στη Χιλή

WRC Chile: O Ηγέτης της Χιλής ο Ott Tänak δηλώνει «Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα»

WRC Χιλής: Παρά το άνετο προβάδισμά του στη βαθμολογία του Ράλι Χιλής, ο Ott Tänak παραμένει συγκεντρωμένος πριν από την τελευταία ημέρα αυτή την Κυριακή.

Ο Ott Tänak ήταν σε καλό δρόμο και κατάφερε  να κερδίσει για δεύτερη φορά στη Χιλή μετά το 2019.

Όλα δείχνουν να χαμογελούν στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019, ο οποίος είχε ένα πολύ συμπαγές Σάββατο με πολύ καλή διαχείριση των δυνατών και των αδύναμων στιγμών του. Όταν

ήρθε η ώρα να επιτεθεί, το έκανε. Όταν έπρεπε να επιβραδύνει για να αποφύγει να πάρει πάρα πολλά ρίσκα, το έκανε. Τελικά, αυτό οδήγησε σε μια εξαιρετική λειτουργία στη βαθμολογία έχοντας περισσότερα από 58 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Teemu Suninen (Hyundai).

« Ήταν μια υπέροχη μέρα », παραδέχτηκε ο Εσθονός. « Δούλεψε υπέρ μας και είχαμε το πλεονέκτημα ότι μπορούσαμε να μειώσουμε ταχύτητα στα χειρότερα στάδια. Όταν χρειαζόταν, όμως, καταφέραμε να επιταχύνουμε. Δεν έχει τελειώσει ακόμα, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά αύριο. »

Την Κυριακή, το τελευταίο στάδιο της διαδρομής θα αποτελείται από δύο πανομοιότυπους βρόχους που θα ακολουθούν το Las Pataguas και το El Poñen, που θα διασχίζονται από ένα σύντομο δεκαπέντε λεπτά δρομολόγιο. Το δεύτερο πέρασμα στο El Poñen θα φιλοξενήσει τοWRC Wolf Power Stage , όπου θα υπάρχουν κρίσιμοι μπόνους πόντοι.

Στο τέλος αυτής της ημέρας, ο Ott Tänak θα μπορούσε να πετύχει τη δεύτερη επιτυχία του στη σεζόν μετά το Ράλι Σουηδίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουWRC Χιλής : O Tανακ παίρνει διαφορά καθώς τα Τοyota μένουν από λάστιχοΟ μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωέςMotoGP Ιαπωνία: Aκύρωσή του Grand Prix of Japan λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και ατυχημάτωνMotoGP Ιαπωνία: Aκύρωσή του Grand Prix of Japan λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και ατυχημάτωνΟ Kalle Rovanperä, το στολίδι του WRC, γιορτάζει τα 23α γενέθλιά του

Ο Kalle Rovanperä γιορτάζει τα 23α γενέθλιά του την 1η Οκτωβρίου, την ευκαιρία να ανατρέξουμε στις ήδη απίστευτες φιγούρες του νεότερου παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC.

Χρόνια πολλά, Kalle Rovanperä! Το θαύμα του WRC γιορτάζει τα 23α γενέθλιά του την 1η Οκτωβρίου 2023. Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, ειδικά στον κόσμο του ράλι , ο Φινλανδός έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

WRC: Γιος του πρώην οδηγού Harri Rovanperä, ο οποίος κυρίως αγωνίστηκε για την Peugeot και τη Mitsubishi τη δεκαετία του 2000 (με μια νίκη στο Σουηδικό Ράλι του 2001), ο Kalle Rovanperä βυθίστηκε στον κόσμο των ράλι από πολύ νεαρή ηλικία. Σε σημείο να οδηγεί το πρώτο του αυτοκίνητο ράλι… σε ηλικία οκτώ ετών!

Αφού έκοψε τα δόντια του σε εθνικά πρωταθλήματα στις χώρες της Βαλτικής, ο Kalle Rovanperä μπήκε στο ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι) σε ηλικία 16 ετών, πριν μετακομίσει απευθείας στο WRC2. Έγινε πρωταθλητής του κλάδου το 2019 και κέρδισε μια θέση στην πρώτη κατηγορία το 2020, στην ομάδα της Toyota.

Από τότε, ο νεαρός Φινλανδός συνέχισε να σπάει ρεκόρ προωρότητας που ήταν εντελώς καινούργια στην ιστορία του WRC: το 2020, στο Σουηδικό Ράλι, έγινε ο νεότερος οδηγός σε βάθρο του WRC σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 16 ημέρες, ξεπερνώντας το παλιό ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Evgeny Novikov για περισσότερα από δύο χρόνια!

Η επόμενη χρονιά ήταν αυτή της επιβεβαίωσης: στην Εσθονία, κέρδισε το πρώτο του ράλι WRC σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών, σβήνοντας το ρεκόρ του Jari-Matti Latvala από τα ράφια. Το 2022 το Kalle Rovanperä θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Χάρη σε μια φανταστική σεζόν (6 νίκες σε 13 ράλι), ο οδηγός της Toyota γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία, την επομένη των 22ων γενεθλίων του, καταρρίπτοντας το παλιό ρεκόρ του Colin McRae για περισσότερα από πέντε χρόνια!

Το 2023, ο Kalle Rovanperä βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διατηρήσει το παγκόσμιο στέμμα του: με τρεις γύρους να απομένουν στη σεζόν, ο Φινλανδός είναι 33 πόντους μπροστά από τον Elfyn Evans χάρη στις τρεις νίκες του σε Πορτογαλία, Εσθονία και Ελλάδα.

Ο Kalle Rovanperä γράφει ιστορία

59 ράλι WRC
11 νίκες
19 βάθρα
129 νίκες ειδικής διαδρομής
627 βαθμοί
Ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής WRC σε ηλικία 22 ετών και 1 ημέρα Ο
νεότερος νικητής ράλι WRC σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών Ο
νεότερος οδηγός σε βάθρο του WRC σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 16 ημερών

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

WRC Χιλή : Κατάρευσαν Loubet, Lappi ο Evans οδηγεί την ΧιλήΘες CFMOTO ; Θες Μπρατάκος !F1: Άγριος καβγάς! Ο Ράσελ και ο Χάμιλτον21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα