WEC Valentino Rossi: Ο Rossi προετοιμάζεται για το WEC 24hours of Le Mans με τον αέρα του βάθρου

WEC Valentino Rossi: Ο Ιταλός τερματίζει δεύτερος στο Gulf 12 Hours of Intercontinental GT Challenge με την BMW της ομάδας WRT, με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Valentino

Rossi αντιμετωπίζει την άφιξή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με ένα βάθρο στις 12 Ώρες του Κόλπου , στην πίστα Yas Marina (Άμπου Ντάμπι) . Ο Ιταλός, ο οποίος θα είναι μέλος της βελγικής ομάδας WRT στα χειριστήρια μιας BMW M στην ανανεωμένη κατηγορία LMGT3 και θα συμμετάσχει στο 24 Hours of Le Mans , τερμάτισε δεύτερος στον τελευταίο γύρο της χρονιάς του Intercontinental GT Challenge. . Μπροστά οι νικητές με τη Mercedes-Amg GT3 της ομάδας GruppeM των Mikael Grenier, Luca Stolz και Maro Engel. Ο Doctor, ο Nick Yelloly και ο Dries Vanthoor πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού 12 δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – Κάτοψη

WEC Valentino Rossi: Και θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για την BMW , γιατί μετά από οκτώ ώρες αγώνα, το αυτοκίνητο #46 ήταν στην πρώτη θέση, με τον Valentino στο τιμόνι. Αλλά στην επόμενη αλλαγή οδηγού, όταν ο Yelloly επρόκειτο να εκτελέσει το stint του, ένα μηχανικό πρόβλημα με τα πεντάλ του αυτοκινήτου έκανε το WRT να χάσει το προβάδισμα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Παρά τα πάντα, η τριάδα της BMW δεν τα παράτησε και πίεσε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά ο Βάνθουρ δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Ένγκελ και η ομάδα του Ρόσι αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

«Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στόχος ήταν το βάθρο, είμαι ικανοποιημένος από τις βελτιώσεις μου. Ήμασταν πολύ γρήγοροι, τρέξαμε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα, παλέψαμε για τη νίκη και είχαμε ένα μικρό πρόβλημα όταν σχεδόν δοκιμάζαμε τη νίκη», συνόψισε ο Valentino μετά την τελετή του βάθρου. Ο Rossi κλείνει έτσι τη χρονιά με το έκτο βάθρο της χρονιάς, κάτι που του αφήνει «μια καλή γεύση στο στόμα του».

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΟ VALENTINO ROSSI ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ 2024 24 HOURS OF LE MANS

WEC Valentino Rossi:  Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής moto επιβεβαιώθηκε για το 92ο 24ωρο Le Mans του επόμενου έτους (12-16 Ιουνίου) εκπροσωπώντας τη BMW στη νέα κατηγορία LMGT3.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής moto Valentino Rossi (ηλικίας 44) βρίσκεται στο κατώφλι ενός νέου ορόσημου καριέρας, αναλαμβάνοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA στην BMW M4 GT3 της ομάδας WRT με το εμβληματικό του νούμερο 46.

Ο Rossi έφτασε για πρώτη φορά στην πίστα στην πίστα 24 ωρών για το Road to Le Mans φέτος, κερδίζοντας τον αγώνα υποστήριξης (LMP3 και LMGT3) στο τιμόνι της BMW M4 GT3 της Ομάδας WRT. Η βελγική στολή που συνίδρυσε ο Vincent Vosse θα συμμετάσχει στην κατηγορία Hypercar το 2024 με δύο BMW M Hybrid V8 και στην LMGT3 με μια δεύτερη M4 GT3.

WEC Valentino RossiValentino Rossi (#46 BMW M4 GT3): Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο FIA WEC. Είναι το επόμενο βήμα για μένα να συμμετάσχω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά να αγωνιστώ ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι ήδη εξοικειωμένος με το αυτοκίνητο μετά από αυτή τη σεζόν, αλλά η μορφή με τρεις οδηγούς από τρεις διαφορετικές κατηγορίες επιδόσεων θα είναι νέα για μένα. Γενικά, πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι .

Ο Rossi οδήγησε το #46 ORECA 07-Gibson στο ετήσιο FIA WEC Rookie Test που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στην πίστα του Μπαχρέιν.

Θυμηθείτε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής 500 cm του 1987 Wayne Gardner ξεκίνησε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1998 με το τιμόνι ενός Riley & Scott Mk III που αγωνίστηκε από την ομάδα Solution F. Μοιράστηκε το αυτοκίνητο με τον Philippe Gache και τον Βέλγο δρομέα μοτοσικλέτας Didier de Radiguès (350 cm αναπληρωτής παγκόσμιος πρωταθλητής το 1982).

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο MotoGP 2024AMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμεMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα