Valencia MotoGP: Ο Francesco Bagnaia νιώθει τη δύναμη στον νέο κινητήρα της Ducati

Valencia test  MotoGP 2024: Πρόσφατα στέφθηκε διπλός πρωταθλητής MotoGP ο Francesco Bagnaia υπέγραψε τις δραστηριότητές του στην πίστα του 2023 με ένα ντεμπούτο στο τελευταίο πρωτότυπο της Ducati στη δοκιμή της Βαλένθια.

Ο νέος κινητήρας ήταν η μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με το μηχάνημα του ’23 που ο Bagnaia και ο Jorge Martin της Pramac πήραν στις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο

Francesco Bagnaia σημείωσε τον 11ο ταχύτερο χρόνο γύρου, 0,717 δευτερόλεπτα πίσω από τον αρχηγό της Aprilia Maverick Vinales.

«Είμαι ικανοποιημένος με το σήμερα: ο κινητήρας είναι καλός», είπε ο Bagnaia.

«Θα είναι κρίσιμο να δουλέψουμε σε ορισμένες πτυχές, αλλά σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε ήδη ένα καλό σημείο εκκίνησης, και πάνω από όλα, υπάρχει ακόμη πολύ περιθώριο ανάπτυξης.

«Η Βαλένθια δεν είναι η καλύτερη πίστα για να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα. Επίσης, με τις θυελλώδεις καιρικές συνθήκες σήμερα. Αλλά συνεδρία με συνεδρία ένιωθα όλο και καλύτερα.

«Βελτιώσαμε τα πράγματα που ζητούσα. Αυτή είναι η γωνιακή είσοδος. Και πρέπει να βελτιώσουμε την παροχή ενέργειας, αλλά έχουμε χρόνο. Ως αρχή, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Valencia test  MotoGP 2024: Ο Francesco Bagnaia αποκάλυψε ότι, αφού τσιμπήθηκε από έναν υπερβολικά επιθετικό κινητήρα στις αρχές του 2022, η Ducati είχε ίσως πάει πολύ μακριά από την άλλη πλευρά με τη μοτοσυκλέτα του 2023.

«Για μένα, πέρυσι πήγαμε στην αντίθετη κατεύθυνση του να είμαστε πολύ ομαλοί, και προτιμώ μια πιο «συνδεδεμένη» μοτοσυκλέτα στην επιτάχυνση.

«Νιώθεις τη δύναμη», πρόσθεσε για τον κινητήρα του 2024.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΆμπου Ντάμπι F1: Ο Θρυλικός Max Verstappen τελειώνει τη σεζόν με στυλWRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

Francesco Bagnaia: «Ήμασταν συνεπείς και γρήγοροι τόσο με τα νέα όσο και με τα μεταχειρισμένα ελαστικά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν τελείωσε πραγματικά και μπορούμε να πάμε σπίτι και να ξεκουραστούμε.

“Τα λέμε στη Sepang τον Φεβρουάριο!”

Valencia test  MotoGP 2024: Ο συμπαίκτης του Enea Bastianini ήταν όγδοος ταχύτερος και 0,563 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

“Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα. Ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια δοκιμή φέτος, οπότε βρήκαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δύο διαφορετικές ρυθμίσεις και μου άρεσε πολύ ένα από αυτά”, είπε. ο Ιταλός, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην εργοστασιακή σεζόν, ναυάγησε από τραυματισμούς.

«Η αίσθηση με τον νέο κινητήρα ήταν επίσης θετική: σίγουρα χρειάζεται ακόμα κάποιες αλλαγές, αλλά συνολικά ο αντίκτυπος ήταν θετικός. Θα θέλαμε επίσης να δοκιμάσουμε μια επίθεση χρόνου, αλλά οι συνθήκες σήμερα δεν ήταν ιδανικές. Φύσαγε πολύ και προτίμησα να μην το ρισκάρω.

«Τώρα ξεκινάμε τις διακοπές, όπου θα προσπαθήσω να αφοσιωθώ πάνω από όλα στην προπόνηση για να προσπαθήσω να επιστρέψω στο 100% της φυσικής κατάστασης μετά τους δύο τραυματισμούς που υπέστησα φέτος».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Η F1 AI και η καταραμένη πίστα αλλάζει το δράμαMotoGP Βαλένθιας: Ο Bagnaia στέφθηκε διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGPΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα