UEFA Ranking Ελλάδα: Ηλεκτροσόκ για Γουέστ Χαμ – Άγιαξ – Αλλάζει το μομέντουμ για τις ελληνικές ομάδες;

UEFA Ranking Ελλάδα: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για την 4η στροφή των γκρουπ σε Europa και Conference League.

Την

προηγούμενη αγωνιστική τα πήγαμε αρκετά καλά παίρνοντας δύο νίκες, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να κουβαλούν την χώρα μας.

Δύο νίκες που μας οδηγούν στο πρόωρο συμπέρασμα, ότι θα παίζουμε με τουλάχιστον δύο ομάδες στην Ευρώπη και την Άνοιξη του 2024.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι από εδώ και μπρος τι κάνουμε. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κλείδωσε Conference League με τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ και πλέον μένει να δούμε αν μπορεί να μπει γερά στη μάχη για πρόκριση στο Europa League, με δύο σημαντικά εκτός έδρας ματς.

Δεδομένα, οι Λονδρέζοι δεν θα έχουν την ίδια εικόνα στο σπίτι τους, κυρίως λόγω και της νίκης-πρόκρισης στο League Cup επί της Άρσεναλ. Ένα αποτέλεσμα-ηλεκτροσόκ για τα σφυριά που δείχνουν ότι κλείνουν την κακή παρένθεση.

Μια κακή παρένθεση έκλεισε και ο Άγιαξ, ο οποίος με τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Δύο από τους αντιπάλους μας λοιπόν που αλλάζουν και που μπορούν να επηρεάσουν την εθνική μας συγκομιδή. Καμία σχέση ο Άγιαξ που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Άμστερνταμ μ’εκείνον που έπαιξε στην OPAP Arena. Μιλάμε για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου της Ένωσης, όπου τότε θα παίζεται σίγουρα η πρόκριση.

Όσο για Βιγιαρεάλ, το κίτρινο υποβρύχιο βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Σημαντικό για τη μάχη του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα παίξει με τους Ισπανούς και τη Ρεν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa.

Κοινώς, το μομέντουμ αλλάζει προς το καλύτερο για τους αντιπάλους μας. Το ερώτημα είναι, πως θα παρουσιαστούμε εμείς, όταν έρθουν τα ματς. Φυσικά, αυτά τα… ελληνικά ματς πρέπει να τα κερδίσουμε όπωσδηποτε.

Αν παραμείνουμε στο ύψος μας, τότε η 15η θέση για τη μεθεπόμενη χρονιά θα έχει πλησιάσει αισθητά.

UEFA Ranking Ελλάδα: Η Βαθμολογία μετά από τις 3 αγωνιστικές των ομίλων και τα φετινά προκριματικά

13 ΤΣΕΧΙΑ 28.300 (3/4)
14 ΔΑΝΙΑ 28.200 (2/4)
15 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 27.875 (2/4)
16 ΡΩΣΙΑ 27.775 (3/5)
17 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 26.600 (2/5)
18 ΙΣΡΑΗΛ 26.375 (2/4)
19 ΕΛΛΑΔΑ 26.125 (4/5)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα