Top 10 καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του MotoGP

Top 10 MotoGP: Ενώ η σύνθεση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023 είναι αναμφίβολα πολύχρωμη, η τρέχουσα συγκομιδή είναι – πώς μπορούμε να το πούμε – μια νότα γνωστή πλέον.

Αν ήμασταν πιο καυστικοί, τότε το πλέγμα MotoGP του 2023 είναι για εμάς, καλά, είναι λίγο βαρετό. Τότε, όμως, τι περιμένουμε; Φανταστείτε ότι η Ducati εμφανιζόταν στον εναρκτήριο γύρο

με ένα πράσινο Desmosedici, ή η KTM να εγκατέλειπε το πορτοκαλί ή η Yamaha να πήγαινε στο ουράνιο τόξο χωρίς κανέναν λόγο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άκαμπτη ομοιομορφία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς αυτές οι δέκα ειδικές εφάπαξ ζωηράδες – συμπεριλαμβανομένου του ειδικού κίτρινου GP23 της Ducati στο Misano – δείχνουν…

Θεία έμπνευση10. Pramac Racing – Ιταλικό MotoGP 2023, Mugello

Η υψηλή πυκνότητα των ιταλικών ομάδων που αγωνίζονται στο MotoGP αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια από αυτές να χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκδηλώσεις Mugello ή Misano για να αποκαλύψει μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Pramac Racing, η οποία έχει τη συνήθεια να χρησιμοποιεί το ιταλικό MotoGP για να αποκαλύψει κάτι γοητευτικό.

Τώρα, θα είμαστε ειλικρινείς, δεν επιλέξαμε τη φετινή θεραπεία γιατί πιστεύουμε ότι είναι από τις πιο ελκυστικές λιχουδιές, αλλά αν το κατατάξουμε ως προς τη ιδιαιτερότητα, τότε είναι σχεδόν στην κορυφή.

Εμπνευσμένα από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη , τα GP23 ήρθαν σε δύο γεύσεις – Παράδεισος και Κόλαση – με τον Johann Zarco στο δεύτερο, τον Jorge Martin τον πρώτο. Δεν θα σταθούμε στο γιατί το επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά η εμφάνιση σε αναγεννησιακό στυλ είναι πιθανότατα τόσο κοντά σε μια ζωηράδα εμπνευσμένη από την Καπέλα Σιξτίνα όσο πρόκειται να δείτε.

Επικίνδυνα κίτρινο9. Ducati Corse – 2023 San Marino MotoGP, Misano

Η Ducati έγινε «κίτρινη» για τον δεύτερο εντός έδρας γύρο της στο Misano αυτή τη σεζόν με μια εμφάνιση εμπνευσμένη από μια παρόμοια αντιμετώπιση που έδωσε στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της WorldSBK νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Αν και δεν είναι τόσο εντυπωσιακά κομψά όσο αυτά τα Panigale V4 Rs (μπορείτε να κατηγορήσετε τη Lenovo που έβαλε το ερυθρόλευκο λογότυπό της σε μεγάλο μέρος του φέρινγκ για αυτό), σίγουρα έκοψε μια παύλα από το συνηθισμένο κόκκινο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να μάχεται το μπροστινο.

Ο Nicky Hayden κατεδαφίζει το σπίτι με ένα βάθρο στο «The Brickyard»

Καπετάν Χέιντεν, συγκεντρωθείτε!8. Ducati Corse – 2009 Indianapolis MotoGP, Indianapolis Motor Speedway

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα πατριωτικό κέφι που να εμπνεύσει μερικά επιπλέον δέκατα από τον αναβάτη σας, αν το τρέξιμο του Nicky Hayden στο βάθρο στο MotoGP της Ινδιανάπολης το 2009 είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Ο αείμνηστος Αμερικανός σημείωσε τον πρώτο του τερματισμό στις τρεις πρώτες θέσεις ως αναβάτης Ducati στο Indy οδηγώντας ένα GP9 που μιμήθηκε το κράνος του, το οποίο με τη σειρά του άντλησε έμπνευση από έναν Captain America αρκετά χρόνια πριν εμφανιστεί σε μολυβοθήκες και μεσημεριανά κουτιά χάρη στο The Avengers.

Γλυκιά φιλανθρωπία7. Aprilia Racing – 2016-2020 Valencia MotoGP, Circuit Ricardo Tormo

Το MotoGP παρέχει την ιδανική παγκόσμια πλατφόρμα για ένα σημείο φιλανθρωπίας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το άθλημα παρέχει την υποστήριξή του σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς κάθε χρόνο. Είναι ένα ευγενές εγχείρημα που έχει επίσης εμπνεύσει την Aprilia Racing όλα αυτά τα χρόνια, συνεργαζόμενη με την (RED), μια φιλανθρωπική οργάνωση για το AIDS που ιδρύθηκε από τον frontman των U2 Bono και τον Bobby Shriver.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, για έξι διαδοχικές σεζόν, το Aprilia RS-GP ήταν διακοσμημένο με μια χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση με (ΚΟΚΚΙΝΗ) χαλκομανίες πάνω του.

Spit ‘n’ Polish6. Rizla Suzuki – 2011 San Marino MotoGP, Misano

Με μία μόνο συμμετοχή στο grid, μερικές φορές ήταν δύσκολο να διαλέξω τον Alvaro Bautista από το πακέτο κατά τη διάρκεια της σεζόν MotoGP του 2011.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του MotoGP του Αγίου Μαρίνου στο Misano, η Suzuki αποφεύγει τις εμβληματικές μπλε και κίτρινες χαλκομανίες που πάντρεψαν τόσο τα χρώματα του σπιτιού της όσο και εκείνα των μακροχρόνιων χορηγών Rizla, για ένα μοναδικό σχέδιο από χρώμιο.

Ένα βλέμμα που έλαμψε στον ήλιο, έδινε επίσης στους αντιπάλους την ασυνήθιστη αίσθηση να βλέπουν τη δική τους αντανάκλαση σε περίπτωση που τύχει να πέσουν στο πλάι του GSV-R.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»WRC Japan : Το Ράλι της Ιαπωνίας, πραγματικά δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά…Web spinner5. Tech3 Racing Yamaha – Πορτογαλικό MotoGP 2004, Εστορίλ

Το Tech 3 Racing μυρμήγκιασε τους πάντες κατά τη διάρκεια του πορτογαλικού MotoGP του 2004 στο Estoril, όταν κυκλοφόρησε μια ειδική ζωντάνια αφιερωμένη στον αγαπημένο web slinger όλων (πριν από τον Elon Musk, αν έχετε έτσι την τάση, ούτως ή άλλως), τον Spiderman.

Μια ματιά που προεπισκόπηση έκανε για πρώτη φορά ο Marco Melandri στην κατηγορία 250GP, η έκδοση MotoGP είχε τη Yamaha του να γίνεται κόκκινο και μπλε με ένα εφέ πλέγματος εμποτισμένο στην κορυφή της για καλό μέτρο. Όχι ότι βοήθησε τον Melandri να έρθει την ημέρα του αγώνα, ο Ιταλός να αποσυρθεί.

Μαύρο και τολμηρό4. Pramac Racing – Ιταλικό MotoGP 2019, Mugello

Μια ομάδα που δεν έχει παρεκκλίνει τόσο πολύ από το λευκό και το κόκκινο (εν συντομία πράσινο) χρώμα της σε δύο δεκαετίες αγώνων στο MotoGP, ήταν επομένως μια ευχάριστη έκπληξη όταν η Pramac Racing κυκλοφόρησε αυτή την πολύ εντυπωσιακή κιτρινόμαυρη εμφάνιση στο Mugello το 2019 .

Πολύ πριν η VR46 Racing ικανοποιήσει μια παρόμοια τάση, η Pramac Racing τίμησε τη συνεργασία της με τη Lamborghini βάφοντας τα GP19 της στα χρώματα του σπιτιού της διάσημης εξωτικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Δυστυχώς, οι εκκλήσεις να διατηρηθεί αυτό για τον υπόλοιπο χρόνο έπεσαν στο κενό…

Επιστροφή στο μέλλον3. Suzuki Ecstar – Γερμανικό MotoGP 2015, Sachsenring

Μερικές φορές οι απλές σχεδιαστικές θεραπείες είναι οι καλύτερες, όπως έδειξε η Suzuki κατά τη διάρκεια του γερμανικού MotoGP του 2015, όταν επέστρεψε στις ρίζες της για μια ιδιαίτερη εμφάνιση εμπνευσμένη από τα μοντέλα του παρελθόντος.

Επιστρέφοντας στην παλιά λευκή και πολυτονική μπλε εμφάνιση του παρελθόντος και τελειώνοντας με ρετρό γραμματοσειρά, ακόμη και οι καμπύλες και η αεροδυναμική του σύγχρονου GSX-RR δεν μπορούσαν να μας εμποδίσουν να το δούμε ως Suzuki RG500 που επιστρέφει στο μέλλον.

Εθνική υπερηφάνεια2. Yamaha Racing – 2008  

Χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επίδραση του Valentino Rossi, η Yamaha έχει με τα χρόνια φέρει μερικές εφάπαξ ζωντάνια για την ημέρα του αγώνα – θυμάστε το ρετρό κίτρινο, ασπρόμαυρο του Γκραν Πρι των ΗΠΑ 2010 ή το άσπρο και κόκκινο του ολλανδικού TT του 2011; – αλλά το αγαπημένο μας πρέπει να είναι ο φόρος τιμής στην ιταλική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του 2008 Catalunya MotoGP.

Ως ένθερμος οπαδός των ποδιών, ο Rossi ενθάρρυνε τη Yamaha να τον αφήσει να δείξει την υποστήριξή του για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Euro 2008 με ένα βερνίκι εμπνευσμένο από τα ίδια μπλε χρώματα και τις τρίχρωμες του κιτ της ομάδας, για να μην αναφέρουμε ένα κράνος φτιαγμένο για να μοιάζει με ποδόσφαιρο. .

Δυστυχώς, το να σε στηρίζει ένας εθνικός ήρωας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα με την Ιταλία να χάνει τον πρώτο της αγώνα 3-0 από την Ολλανδία την επόμενη κιόλας μέρα…

Αφιέρωμα για να θυμάστε

1. Gresini Racing – 2022 San Marino MotoGP, Misano

Ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και αξιοσέβαστες φιγούρες του MotoGP, ο θάνατος του Fausto Gresini κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν 2020/2021 ήταν χωρίς αμφιβολία μια τεράστια απώλεια για το άθλημα.

Μια τραγωδία έγινε ακόμη πιο οδυνηρή από το γεγονός ότι ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η ομώνυμη ομάδα του είχε ανακοινώσει τη διάσπασή της από την Aprilia υπέρ της επιστροφής στην πλήρη ανεξαρτησία αγωνιζόμενος με το όνομά του για άλλη μια φορά. Υπήρχαν λίγα στεγνά μάτια στο σπίτι όταν ο Gresini Racing – υπό την καθοδήγηση της χήρας Nadia Padovani – πήγε και σημείωσε τη μεγάλη τους επιστροφή κερδίζοντας το MotoGP του Κατάρ 2022.

Ενώ η μνήμη του Fausto ζει κάθε εβδομάδα στο όνομα της ομάδας, η Gresini Racing προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο MotoGP του Σαν Μαρίνο 2022, αποκαλύπτοντας μια ειδική, ρετρό εμπνευσμένη σύνθεση που μιμείται την εμφάνιση των πρώην grand prix μοτοσυκλετών του.

Οδυνηρό και πονεμένο κομψό (σημαντικά καλύτερη εμφάνιση από το συνηθισμένο γκρι και κόκκινο…), είναι σίγουρα το αγαπημένο μας.

Άρθρο από : BIkersport

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1F1 Las Vegas: Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τον Toto WolffΣυνέντευξη στον Πρωταθλητή Moto2 2023 Pedro AcostaΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
top 10, top, motogp, motogp, εμφανισεις, top 10, top, captain america, the avengers, las vegas, valentino rossi, lewis hamilton, ducati, ktm, yamaha, σημαίνει, mugello, εμφάνιση, στυλ, lenovo, motor, indy, avengers, aprilia, valencia, ricardo, red, aids, rizla, συμμετοχή, grid, alvaro, suzuki, μπλε, θες, ταξι, taxi, vegas, japan, tech, web, spiderman, lamborghini, valentino, rossi, ηπα, euro, μνήμη, γκρι, pit, λας, hamilton, toto, pedro, festival, μετρο, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, the avengers, avengers, valentino rossi, μνήμη, βημα, εθνικη, ηπα, θανατος, ιταλια, ολλανδια, πλαισιο, χρωματα, aids, aprilia, ducati, ktm, ricardo, suzuki, valentino, yamaha, αρθρο, απωλεια, εβδομαδες, βλεμμα, γεγονος, γινεται, γκρι, δευτερο, δεκατα, δειτε, δικη, εγινε, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, εβδομαδα, εμπνευση, εμφάνιση, εξι, εφαπαξ, ιδια, υπηρχαν, θες, καπελα, καταρ, λας, λας βεγκας, λευκη, λιχουδιες, λογο, ματια, μπλε, μοντελα, μοτοσυκλετες, ομαδα, ουρανιο τοξο, ουρανιο, ονομα, ποδοσφαιρο, πηγαινε, ρετρο, σεζον, σιγουρα, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, στυλ, σχεδιο, ταση, τοξο, τρεξιμο, υψηλη, φορα, χηρας, χρωμιο, χρωμα, ασπρο, captain america, ειλικρινεις, euro, web, gsx, γευσεις, grid, hamilton, ηρωας, indy, japan, lamborghini, las vegas, lenovo, λευκο, lewis hamilton, μια φορα, μοιαζει, mugello, taxi, πακετο, pedro, pit, rizla, rossi, σημαίνει, spiderman, tech, toto, θεματα, θεσεις, valencia, vegas, motor
Τυχαία Θέματα