Sauber F1: Ο αμερικανικός γίγαντας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώνει τις δυνάμεις του μετά την έξοδο της Alfa Romeo

Sauber F1: Η ολοκλήρωση της σεζόν του 2023 σηματοδότησε το τέλος της εμβληματικής εξαετής συνεργασίας της ομάδας Sauber F1 με τον χορηγό τίτλου Alfa Romeo. Τώρα, η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Sunoco θα ενώσει τις δυνάμεις της με την ομάδα Sauber F1 από το 2024 και μετά. Η Sunoco είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες

σε αυτόν τον τομέα με τεράστια κεφαλαιοποίηση άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Ωστόσο, είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι η Alfa Romeo δεν είναι η μόνη μάρκα που έχει τερματίσει τη συνεργασία της με τη Sauber F1. Η ομάδα έχει επίσης χάσει από τη Ferrari, την Delsey και το Salt, μεταξύ άλλων.

Ενώ η Sauber F1 έχει χάσει λίγους χορηγούς, έχει κερδίσει και άλλους. Εκτός από τη Sunoco, η Beyond Nations και η Scania θα συνεργαστούν επίσης με την ομάδα με έδρα την Ελβετία από το 2024 και μετά.

Η Beyond Nations είναι μια εταιρεία πολυμέσων με εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ η Scania είναι μια σουηδική εταιρεία που παρέχει λύσεις μεταφορών. Η Scania ανήκει στον Όμιλο Volkswagen.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τους προμηθευτές καυσίμων, η Sunoco είναι ένας από τους πολλούς που χορηγούν μια ομάδα F1. Αλλού, η Petronas χορηγεί την ομάδα Mercedes F1, η Shell χορηγεί την ομάδα της Scuderia Ferrari και η Mobil χορηγεί την πλευρά της Red Bull Racing.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςSauber F1: Ο Kick είναι πλέον ο νέος χορηγός τίτλου της Sauber F1

Μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Alfa Romeo στα τέλη του περασμένου έτους, ο Kick θα είναι πλέον ο νέος χορηγός τίτλου της Sauber F1. Το σασί της ομάδας θα ονομάζεται πλέον Kick Sauber C44. Εν τω μεταξύ, το πλήρες όνομα της ομάδας είναι πλέον Stake F1 Team Kick Sauber.

Αν και ο Stake δεν είναι πλέον ο χορηγός πλαισίου της ομάδας Sauber F1, είναι ακόμη ένας από τους συνεργάτες της ελβετικής ομάδας. Ως εκ τούτου, το όνομα της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνεται στο πλήρες όνομα της ομάδας αλλά όχι το όνομα του πλαισίου.

Sauber F1: Η συμφωνία της Sauber F1 με την Stake τους έφερε επίσης σε μπελάδες στην Ελβετία λόγω των νόμων περί τζόγου της χώρας. Σύμφωνα με το business-standard.com , ο ιστότοπος διαδικτυακού τζόγου της Stake δεν έλαβε έγκριση για να λειτουργήσει στην Ελβετία. Δεδομένου ότι η Stake είχε ήδη δημιουργήσει μια συνεργασία με τη Sauber εκείνη την εποχή, η ομάδα που εδρεύει στο Hinwil χρειάστηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Ενώ το έκανε αυτό, η Sauber Motorsport AG εξέδωσε απλώς μια δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα απόσπασμά του έγραφε: « Η Sauber Motorsport AG πάντα συμμορφωνόταν και συνεχίζει να συμμορφώνεται με όλους τους υπάρχοντες κανονισμούς, τόσο στην Ελβετία όσο και σε όποια χώρα αγωνιζόμαστε ».

Σε περίπτωση που οι αρχές κρίνουν τον Stake ένοχο για παραβίαση του νόμου, μια αναφορά από το Schweizer Radio und Fernsehen (SRF) προτείνει ότι η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ίσως χρειαστεί να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο 567.708 $ (500.000 ελβετικά φράγκα – CHF). Αυτό δεν θα προοιωνιστεί ούτε για τη Sauber F1, καθώς η Stake είναι ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες της.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα