O Άρης έχει τον καλύτερο σέντερ φορ στην Ελλάδα. Τέλος! Αλλά δεν φτάνει

Με δύο γκολ του Μορόν, ο Άρης…δεν κέρδισε τη Λαμία! Δεν είναι (μόνο) τα γκολ που κάνουν… υπερπαίκτη τον Ισπανό επιθετικό! Σίγουρα πολυτέλεια για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Μάντζιος πήρε το ρίσκο χρησιμοποιώντας την ίδια 11άδα μέσα σε 72 ώρες, κάτι που κάνει για πρώτη φορά στα 13 παιχνίδια με το σημερινό, που έχει κοουτσάρει τον Άρη.

Δεν του «βγήκε». Στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον. Ο Άρης πέρα από το

δοκάρι του Μενέντες δεν έχει κάτι για να θυμούνται όσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικά το ματς, ελέω των μέτρων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Άρης ούτε φρέσκος ήταν και δεν θα μπορούσε να ήταν, ούτε καλός. Άσχετα αν το τελικό 2-2 τον αδικεί. Δεν ήταν τόσο κακός για να χάσει βαθμούς από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Η.. μύγα μέσ’ το γάλα σε ένα ακόμα ματς των «κιτρινόμαυρων» ήταν καλύτερος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Λορέν Μορόν. Χωρίς καμία προσπάθεια να αδικηθεί η εμφάνιση του Νταρίντα, ο Μορόν ήταν… διαστημικός. Και δεν ήταν τα γκολ που τον κάνουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Άρη και το καλύτερο φορ στη Stoiximan Super League.

Το πέναλτι το κερδίζει ο ίδιος. Αλλά πριν το κάνει γκολ, ένα ριπλέι τι πάει να βάλει πριν ο Βάτσιος σφυρίξει ττην παράβαση, θα πείσει για την ποιότητα του. Πλάγια με τερματοφύλακα και δύο αμυντικούς, ο Μορόν πάει να βάλει το γκολ της αγωνιστικής!

Ο Άρης προηγήθηκε αλλά για λίγο. Απειλούσε μετά το 1-1 μόνο εκτός περιοχής με μακρινά σουτ που τα έβγαζε ο Κοσέλεφ. Εδώ έβγαλε το άχαστο του Φαμπιάνο, με τα μακρινά θα αγχωνόταν ο τερματοφύλακας της Λαμίας;

Στην κεφαλιά του Ισπανού όμως στο 74′ έμεινε «παγωτό» ο Μολδαβός. Και δεν θα μπορούσε να κάνει και κάτι. Ο Μορόν και σηκώνεται στο σωστό timing και εκεί που στέλνει τη μπάλα, μόνο με… δύο τερματοφύλακες δεν θα έμπαινε γκολ!

Ο Μορόν που δεν μιλιόταν μετά το γκολ που έχασε με την ΑΕΚ, είναι μακράν ο καλύτερος φορ που παίζει στη χώρα μας. Και όχι επειδή είναι πρώτος σκόρερ. Επειδή κάνει πράγματα που στο χορτάρι δεν τα κάνει μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Και σημειωτέον. Από τη στιγμή που μπήκε, δεν έχει πάρει ανάσα. Eίναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από οποιοδήποτε άλλον στον Άρη και παίζει ασταμάτητα ολόκληρα 90λεπτα για ένα τετράμηνο. Ποιός άλλος;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κερδίζει ο Άρης ομάδες σαν τη Λαμία έστω και σε άδειο «Βικελίδης», ας προβληματιστούν εκείνοι που πρέπει να προβληματιστούν.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα