MotoGP:Τι ρεκόρ μπορεί να πετύχει ο Marquez με την Ducati;

06:10 4/2/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP Marquez Ducati: Πριν ο Marc Marquez βγει στην πίστα με την Ducati το 2024 για να προσπαθήσει να επιστρέψει στην επιτυχία, μάθετε τι ρεκόρ μπορεί ακόμα να σημειώσει ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ενώ ο Marc Marquez
θα πρέπει να ανακτήσει μια θέση στην κορυφή της ιεραρχίας το 2024 χάρη στην απόδοση της Ducati που θα του προσφέρει η Gresini Racing, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα μπορεί να προσπαθήσει να προσθέσει μερικές νέες μάρκες στα ήδη καλά του. -απόθεμα λίστα επιτευγμάτων.

Ο τίτλος MotoGP με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι σοβαρός υποψήφιος για τον τίτλο το 2024, μια στέψη φέτος θα του επέτρεπε να ενταχθεί στον πολύ κλειστό κύκλο των εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή οδηγών, ισάξιοι με τον Valentino Rossi , τον Mike Hailwood και τον Carlo Ubbiali, αλλά και αυτό από αυτούς που κέρδισαν με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές στην κορυφαία κατηγορία. Επί του παρόντος, μόνο οι Geoff Duke (Norton και Gilera), Giacomo Agostini (MV Agusta και Yamaha), Eddie Lawson (Yamaha και Honda), Valentino Rossi (Honda και Yamaha) και Casey Stoner (Ducati και Honda) το έχουν πετύχει.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςΟ πρώτος «ανεξάρτητος» παγκόσμιος πρωταθλητής της εποχής του MotoGP

MotoGP Marquez Ducati:Αν ο Χόρχε Μαρτίν δεν έφτασε κοντά στο να πετύχει αυτό το κατόρθωμα το 2023, ο Ισπανός αντιμετώπισε δύο λιγότερο επιτυχημένα Σαββατοκύριακα τελικών αγώνων και έχασε τον τίτλο. Αν ο Marc Marquez πέτυχε εκεί που απέτυχε ο συμπατριώτης του, θα γινόταν ο πρώτος αναβάτης στην εποχή του MotoGP που θα στεφόταν με ανεξάρτητη ομάδα.

Ο Valentino Rossi είναι ο τελευταίος που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα, κατακτώντας τον τελευταίο τίτλο της εποχής των 500cc με την ομάδα Nastro Azurro.

Η μεγαλύτερη αναμονή ανάμεσα σε δύο τίτλους

Ο Rossi και ο Lorenzo περίμεναν τρεις σεζόν ανάμεσα σε δύο κορώνες, ενώ ο Stoner περίμενε τέσσερις μεγάλες εκστρατείες. Ωστόσο, η σεζόν του 2024 του Marc Marquez θα είναι η πέμπτη του από τον τελευταίο του τίτλο που κέρδισε το 2019. Μια πρόκληση που θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί ο οδηγός του Gresini, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους όπως ο Pecco Bagnaia και ο Jorge Martín.

MotoGP Marquez Ducati: Είκοσι τέσσερα κυκλώματα 

Ο Νο. 93 έχει ήδη κερδίσει σε είκοσι διαφορετικές πίστες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά παραμένουν τέσσερις πίστες στο ημερολόγιο που δεν έχει εξημερώσει ακόμη. Εάν ο Marquez κερδίσει στο Portimao, στο Red Bull Ring, στην Ινδονησία, την Ινδία ή/και το Καζακστάν, θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα ισοφαρίσει ή και θα ξεπεράσει τον Stoner (21 σιρκουί), τον Rossi (23) ή τον Doohan (24).

Ανάβαση στην κορυφή

Εάν οι τελευταίες σεζόν του Marquez ήταν φτωχές σε επιτυχία, ο Ισπανός θα μπορούσε να συνεχίσει την άνοδό του στην κατάταξη των μεγαλύτερων κατόχων βάθρων και νικών.
Αυτή τη στιγμή με 85 πρώτες θέσεις (όλες οι κατηγορίες μαζί), είναι μόλις πέντε μήκη πίσω από τον Angel Nieto (90). Όσον αφορά τα βάθρα, δώδεκα ακόμη εμφανίσεις στο κουτί θα του επέτρεπαν να ισοφαρίσει τον Jorge Lorenzo (152).

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

75 χρόνια MotoGP σε αριθμούςΠαρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1Συνέντευξη: Η Cristina Gutiérrez κερδίζει το Dakar στο ChallengerF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα