MotoGP Γαλλία Αγώνας: Ο Μάρτιν διπλασιάζει το προβάδισμα στο Λε Μαν

MotoGP Γαλλία Αγώνας:  Tο γαλλικό Grand Prix του MotoGP φτάνει στο τέλος του. Ο pole sitter και νικητής του Sprint, Jorge Martín, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έναν εκδικητικό Francesco Bagnaia μετά από ένα χαοτικό Σάββατο, ενώ ο Johann Zarco και ο Fabio Quartararo ξεκινούν από την έβδομη και τη δέκατη πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Κύριος αγώνας – MotoGP Γαλλία Αγώνας:

Αποτυγχάνοντας να έχει καλή
εκκίνηση κατά τη διάρκεια του Sprint, ο Francesco Bagnaia ξεκίνησε καλύτερα από τον αντίπαλό του στον κύριο αγώνα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή.Πίσω, ο Maverick Vinales χάνει το πρώτο φρενάρισμα και αναγκάζεται να κόψει το πρώτο chicane.Συγγραφέας μιας εξαιρετικής εκκίνησης, ο Marc Marquez κατετάγη όγδοος στο τέλος του πρώτου γύρου, λίγο μπροστά από τον Fabio Quartararo.Η έναρξη του αγώνα σημαδεύτηκε από την πτώση του Pedro Acosta μετά από μια πολύ τολμηρή επίθεση στον Marco Bezzecchi. Ο τελευταίος είδε τον αγώνα του να τελειώνει στη στροφή έξι από τον επόμενο γύρο λόγω παρόμοιου περιστατικού.

Μετά από επτά γύρους του αγώνα, ο Francesco Bagnaia εξακολουθεί να υπερασπίζεται το προβάδισμα, τρία δέκατα μπροστά από τον Jorge Martin. Στη συνέχεια, οι Aleix Espargaro και Fabio Di Giannantonio ανταγωνίζονται για μια θέση στο βάθρο, ενώ ο Marc Marquez απειλεί να πάρει την τέταρτη θέση από τον Maverick Vinales.Καθώς το πελοτόν σφίγγει στα μισά του δρόμου, οι κορυφαίοι άνδρες αναζητούν το παραμικρό λάθος από έναν από τους ανταγωνιστές τους. Ο Aleix Espargaro θα ραγίσει πρώτος πηγαίνοντας φαρδιά στον τομέα 1, κάτι που θα ωφελήσει τον Vinales και τον Marquez. Το Νο. 41 θα κάνει ένα ακριβότερο λάθος στον επόμενο γύρο, προσπαθώντας να αμυνθεί απέναντι στον Ενέα Μπαστιανίνι.

@FabioDiggia49 into third!!!

Maverick has his sights set on @AleixEspargaro now!#FrenchGP pic.twitter.com/NMuwZXynrU

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Γαλλία Αγώνας:

Ο Marc Marquez επέστρεψε αρκετά καλά στο δεύτερο μέρος του αγώνα και ξεφορτώθηκε διαδοχικά τους Maverick Vinales και Fabio Di Giannantonio. Η δεύτερη μονομαχία –πολύ πιο μυώδης– ήταν, ωστόσο, χρονοβόρα. Μόλις τρίτος, ο Ισπανός έμεινε 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από το δίδυμο που προηγήθηκε.Διαισθανόμενος την απειλή να πλησιάζει, ο Χόρχε Μάρτιν άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό, ασκώντας πίεση στον Φραντσέσκο Μπαγκνάγια.Ο οδηγός της Pramac δοκίμασε την τύχη του από την αρχή του εικοστού γύρου, χωρίς επιτυχία, πριν επαναλάβει στον επόμενο γύρο για να γνωρίσει μεγαλύτερη επιτυχία.Εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που έχασαν οι δύο άνδρες που αγωνίζονταν για το προβάδισμα, ο Marc Marquez όρμησε στον Bagnaia.Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου, οι τρεις άνδρες στέκονται σε στενό σημείο. Τότε ήταν που ο Marc Marquez επιχείρησε αισιόδοξο φρενάρισμα στον Francesco Bagnaia για να αρπάξει τη δεύτερη θέση στο Γαλλικό Grand Prix σε μια τελική προσπάθεια. Ένας ελιγμός που επιτρέπει στον Χόρχε Μάρτιν να αποστασιοποιηθεί για να κερδίσει.

THAT LAST-LAP OVERTAKE FROM @marcmarquez93 THOUGH #FrenchGP pic.twitter.com/ikQ021SlMK

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

Εκμεταλλευόμενος τον αγώνα για να υπερασπιστεί ακριβά την έκτη θέση του, ο Fabio Quartararo είδε το εγχώριο Grand Prix του να τελειώνει στην παγίδα του χαλίκι μετά από ένα λάθος στη στροφή 9. Ο Johann Zarco κατάφερε να κερδίσει μερικούς πόντους φτάνοντας στη δωδέκατη θέση.Σημειώστε την ποινή Long Lap για τον Alex Rins, για το κόψιμο μιας στροφής. Τέτοια κύρωση θα λάβει και ο Ενέα Μπαστιανίνι για τους ίδιους λόγους.MotoGP Γαλλία Αγώνας:  Κατάταξη αγώνα

Χόρχε Μαρτίν: «Δεν έχω τίποτα να αποδείξω, τα έχω ξεκαθαρίσει όλα αυτά τα δύο χρόνια»

MotoGP Γαλλία Αγώνας: Ο Ισπανός μίλησε μετά τη νίκη του στον αγώνα Grand Prix της Γαλλίας.

Ο Ισπανός Jorge Martín μίλησε στο DAZN μετά τη νίκη του στον αγώνα Grand Prix της Γαλλίας.

Έχετε στείλει μήνυμα

Τελικά, δεν έχω τίποτα να αποδείξω πια, νομίζω ότι τα έχω ξεκαθαρίσει όλα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Καταρχήν, εκτός από όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν, προφανώς, σήμερα ήθελα να το αφιερώσω σε έναν φίλο: στον Πουρίτο, στον Χοακίν, που σήμερα γίνεται 45, που δεν είναι λίγος, και μου έχει αφήσει τη σάουνα όλα αυτά. μέρες Ας δούμε ότι έχασε λίγο βάρος, οπότε πάει στον Πουρίτο και σε όλη την ομάδα. Δεν έχω τίποτα να αποδείξω, όπως είπα, τελικά κυρίως στον εαυτό μου, σωστά; Γνωρίζοντας ότι είμαι από τους πιο δυνατούς, τελικά είμαι κάποιος που ξέρει να οδηγεί μοτοσυκλέτα, που προσπαθεί να απολαμβάνει. Αυτό το Σαββατοκύριακο η αλήθεια είναι ότι το έχω χαρεί πολύ, το έχω πάρει διαφορετικά. Όχι όπως στη Χερέθ, που είχε υπερβολική πίεση. Ήθελα να απολαύσω την ιππασία, την οποία δεν έχω κάνει για πολύ καιρό, και όλα ήταν απίστευτα από την Παρασκευή, οπότε ξέρω ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσω, σίγουρα θα υπάρξουν λάθη, θα υπάρξουν πτώσεις, θα υπάρξουν να είναι καλές και κακές μέρες, αλλά εγώ Το σημαντικό είναι να απολαμβάνω το ταξίδι, και αυτό κάνω. Πολύ χαρούμενος και πολύ ευχαριστημένος με όσα πετύχαμε.

MotoGP Γαλλία Αγώνας: Εκεί που ήσουν ανώτερος από τον Pecco

Δεν έκανα το καλύτερο ξεκίνημα, έβαλε τον εαυτό του πρώτο και, από εκεί, τον έλεγχα. Περίμενα λίγο, γιατί η πίεση μπροστά ήταν σωστή, δεν ήθελα να ρισκάρω να πέσει η πίεση, γιατί ο αέρας ήταν λίγο κρύος, οπότε έμεινα πίσω. Ναι, υπήρχαν μερικοί γύροι στους οποίους πίεσε, νομίζω για να δω πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω σήμερα, και έπρεπε να αντιδράσω λίγο μετά το γεγονός. Οπότε υπήρξαν φορές που ήταν στο 0,3 ή στο 0,4? Αλλά μόλις πλησίασα είδα ότι υπέφερε λίγο πάρα πολύ. Το προσπέρασμα δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί στη λωρίδα τρία μπήκε πολύ γρήγορα και έπρεπε να το ρισκάρω δύο φορές για να μπω. Και ναι, στο Τ3 ήμουν πολύ πιο δυνατός, οπότε ήξερα ότι θα δυσκολευόταν να μου αντεπιτεθεί. Με τρεις γύρους για να τελειώσω, έκανα ένα μικρό λάθος στον τομέα 1 και με επανέλαβαν με το μικρό πλεονέκτημα που είχα, και εκεί πήγα να κλείσω όλα τα κενά και, στον τελευταίο γύρο, να δώσω τα πάντα για να τερματίσω αυτόν τον αγώνα πρώτος θέση. Ένας μεγάλος αγώνας, 27 γύροι, η αλήθεια είναι ότι μου έχουν φανεί αιώνιοι, ειδικά αυτοί οι τελευταίοι τέσσερις. Όμως, ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα και τα καταφέραμε.

MotoGP Γαλλία Αγώνας: Pecco και Marc, αντίπαλοι για τον τίτλο

 Είναι ξεκάθαρο ότι έχω αφαιρέσει ένα μεγάλο αγκάθι στη Χερέθ. Όχι λόγω πτώσης, γιατί τελικά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν. αλλά κερδίζοντας στην πίστα. Σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τα έχω δώσει όλα. Υπήρξαν στιγμές αμφιβολίας, όταν είδα ότι τσακωνόμασταν με τον Pecco και ο Márquez μας έδωσε ένα δεύτερο πίσω. Λέω: «στο τέλος μπορώ να τερματίσω και τρίτος», ήταν μια από τις επιλογές. Αλλά γεια, πήρα αυτό το νύχι εκεί έξω, δεν ήταν εύκολο να προσπεράσω τον Pecco σήμερα, επιτάχυνε πολύ καλά βγαίνοντας στις ευθείες και μετά ήταν δύσκολο για μένα να πλησιάσω στο φρενάρισμα. Και καλά, το να μπορώ να είμαι στο βάθρο σήμερα μαζί τους, νομίζω ότι είναι κάτι απίστευτο. Είναι δύο πρωταθλητές και είμαι πολύ χαρούμενος που τους κέρδισα.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα