Isle of Man Tom Birchall : O πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του TT αποσύρεται από τους αγώνες

Isle of Man Tom Birchall : Ο Birchall ανακοινώνει τη συνταξιοδότησή του. Ο Tom Birchall, ο πιο επιτυχημένος επιβάτης του Sidecar στην ιστορία του TT, αποσύρεται από τους αγώνες, με άμεση ισχύ.

Ο Tom Birchall, ο πιο επιτυχημένος επιβάτης Sidecar στην ιστορία του TT, ανακοίνωσε την άμεση απόσυρσή του από τους αγώνες.

Μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό Ben, οι Birchalls έχουν κερδίσει 14 νίκες σε αγώνες TT και είναι η κυρίαρχη δύναμη στους τρεις τροχούς την τελευταία δεκαετία, κερδίζοντας κάθε αγώνα που τερμάτισαν από το 2013

με μόνο 3 DNF να σημειώνουν σχεδόν τέλεια αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ζευγάρι έχει επανειλημμένα ξαναγράψει τα βιβλία ρεκόρ, καταγράφοντας τους πρώτους γύρους 117, 118, 119 και 120 μίλια/ώρα του TT Course στην κατηγορία Sidecar.

Το φράγμα των 120 μίλια/ώρα καταρρίφθηκε νωρίτερα φέτος, όπου – στην 100η επέτειο των αγώνων Sidecar στο TT – σημείωσαν το τελευταίο τους ρεκόρ γύρου των 120.645 μίλια/ώρα και σημείωσαν επίσης ένα νέο ρεκόρ αγώνα στη διαδικασία.

Μακριά από το Isle of Man, ο Τομ εγκαταλείπει το άθλημα ως τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar και ως Βρετανός πρωταθλητής.

Isle of Man Tom Birchall :εγκαταλείπει το άθλημα ως τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar και ως Βρετανός πρωταθλητής.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC Παιανίας22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

Isle of Man Tom Birchall : «Δεν ήταν εύκολη απόφαση να πάρεις με κανέναν τρόπο, αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που φορούσα για πρώτη φορά στο πλευρό του Ben και έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που πήραμε την πρώτη μας νίκη στο ΤΤ, κάτι που ονειρευόμασταν ως παιδιά όταν κάναμε ερχόταν στις οικογενειακές διακοπές για να παρακολουθήσει. Και έτσι, έχοντας πετύχει αυτό που έχουμε και έχοντας σπάσει αυτό το φράγμα των 120 mph φέτος, ο συγχρονισμός φαίνεται όσο σωστός μπορεί να κάνει».

«Το TT είναι το αποκορύφωμα για μένα και ενώ μπορεί να είναι μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο, χρειάζονται πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά όλο το χρόνο για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να πιέζουμε».

«Τώρα είναι η ώρα να κάνω ένα διάλειμμα από αυτόν τον κύκλο και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή, αλλά ο Μπεν ξέρει ότι θα είμαι πάντα εκεί με όποιον τρόπο μπορώ για να κρατήσω το όνομα Birchall στην κορυφή».

«Ο κατάλογος των ανθρώπων που πρέπει να ευχαριστήσω είναι πολύ μεγάλος, αλλά θα ήθελα να δώσω μια ειδική μνεία στους κριτές και τους γιατρούς και τους καταπληκτικούς οπαδούς του ΤΤ που έχουν κάνει τους αγώνες στο νησί τόσο ξεχωριστούς για μένα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πραγματικό προνόμιο και τιμή. Πάντα θα το λατρεύω και θα είμαι εκεί το 2024, είτε ως μέλος της ομάδας είτε με μια μπύρα στην άκρη του δρόμου, επευφημώντας τον Μπεν».

Isle of Man Tom Birchall : Ο Ben και ο Tom Birchall έγραψαν ιστορία σπάζοντας το φράγμα των 120 mph.

Ben Birchall – «Μπορώ μόνο να τον ευχαριστήσω για ό,τι έχει κάνει. Οι αγώνες μαζί είναι ο τρόπος ζωής μας εδώ και τόσο καιρό που, κατά κάποιο τρόπο, το θεωρείτε δεδομένο. Μόνο τώρα που ο Τομ αποφάσισε να απομακρυνθεί, μπόρεσα να εκτιμήσω την απίστευτη καριέρα που έκανε».

Isle of Man Tom Birchall : Ο Μπεν επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί με έναν νέο επιβάτη το 2024 καθώς συνεχίζει να κλείνει τον αριθμό ρεκόρ νικών TT για οδηγό Sidecar – έναν τίτλο που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Dave Molyneux με 17 νίκες σε αγώνες. Αναμένεται ανακοίνωση για το ποιοι θα παραταχθούν στο πλευρό του τη νέα χρονιά.

«Θα αισθανθώ τελείως διαφορετικά και θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσω να αγωνίζομαι χωρίς αυτόν, αλλά εξακολουθώ να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στους αγώνες και έτσι είναι η αρχή ενός νέου και συναρπαστικού κεφαλαίου».

«Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι, αγώνες σε όλο τον κόσμο συν όλη την εξέλιξη των ποδηλάτων που οι άνθρωποι δεν θα δουν επίσης. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τον Τομ. Γράψαμε ιστορία και το να το κάναμε με τον αδερφό μου το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Andrea Kimi Antonelli o αμφισβητίας του Verstappen βρίσκεται στην MercedesMichael Schumacher F1: Η κατάσταση του είναι τόσο τραγική που δεν θα το ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σουΣυνέντευξη του Πρωταθλητή του 2023 στο MotoGP Pecco BagnaiaΡάλι Ντακάρ 2024 ο θρύλος ξαναγεννιέται! Tα πάντα, όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Rally Dakar

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα