H Mercedes W04 που κέρδισε ο Lewis Hamilton τον πρώτο του αγώνα πουλήθηκε σε δημοπρασία για 15 εκατομμύρια λίρες στο Las Vegas.

F1: Η πρώτη νίκη του Λιούις Χάμιλτον με το της Mercedes W04 πουλήθηκε έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών σε δημοπρασία του Λας Βέγκας

Ενώ ο Λιούις Χάμιλτον είχε ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο στο Γκραν Πρι του Λας Βέγκας, ένα από τα παλιά του αυτοκίνητα προσήλθε σε απίστευτο ποσό σε δημοπρασία στο Sin City.

Το αυτοκίνητο που κέρδισε ο Lewis Hamilton στον πρώτο του αγώνα για τη Mercedes πουλήθηκε για 15 εκατομμύρια

λίρες σε δημοπρασία.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς τώρα, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει έξι τίτλους F1 με τα Silver Arrows, αλλά ο Hamilton έκανε ένα τεράστιο άλμα πίστης αφήνοντας τη νικήτρια ομάδα της McLaren στα τέλη του 2012. Αφού η Mercedes αγόρασε την ομάδα της Brawn που αψήφησε Οι πιθανότητες να κερδίσουν και τους δύο τίτλους το 2009, είχαν αντέξει τρεις δύσκολες σεζόν με τους Nico Rosberg και Michael Schumacher στο μονοθέσιο.

Ωστόσο, με τη νέα εποχή να πλησιάζει το 2014, ο Χάμιλτον αισθάνθηκε ότι η Mercedes ήταν μια ομάδα ανοδική. Το προηγούμενο έτος ήταν μια χρονιά οικοδόμησης για την ομάδα με βάση το Μπράκλεϊ, με μερικές υψηλές στιγμές.

Ο Ρόσμπεργκ πήρε δύο νίκες έναντι του Χάμιλτον, που ήρθε στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, το πλαίσιο #4, βγήκε στο σφυρί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας καθώς η «Πρωτεύουσα της Ψυχαγωγίας» φιλοξένησε την F1 για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

F1 : Το εν λόγω αυτοκίνητο είχε μια εκτίμηση προπώλησης 10-15 εκατομμυρίων δολαρίων (8-12 εκατομμύρια £). Ωστόσο, η δημοπρασία, υπό την ηγεσία του Sotheby’s, είδε το αυτοκίνητο να αγγίζει τα 18,8 εκατομμύρια δολάρια, λίγο πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες. Η δημοπρασία διοργανώθηκε στο Wynn’s Awakening Theatre και φιλοξενήθηκε από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή και συγγραφέα Τζέιμς Κόρντεν.

Ο Lewis Hamilton βυθίζει τη σαμπάνια μετά τη νίκη του στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2013 – η πρώτη του νίκη για τη Mercedes

Η Shelby Myers, η παγκόσμια επικεφαλής ιδιωτικών πωλήσεων της RM Sotheby’s σχολίασε πριν από τη δημοπρασία:

«Στον κόσμο του μεγαλείου του αυτοκινήτου, λίγες μάρκες ταιριάζουν με τη γοητεία των Mercedes Silver Arrows.

«Η Mercedes W196, η οποία πουλήθηκε για 29,6 εκατομμύρια δολάρια, παραμένει το πολυτιμότερο αυτοκίνητο της Formula 1 που πωλήθηκε ποτέ. Ωστόσο, είναι η Mercedes-Benz Uhlenhaut Coupe που έφτασε τα 142 εκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας τη θέση των Silver Arrows στα βιβλία ιστορίας ως ένα από τα παγκόσμια. πιο πολύτιμες και αναγνωρίσιμες μάρκες.

A bidder snagged Lewis 2013 Mercedes-AMG Petronas F1 W04 for a whopping $17.1 million at a Sotheby's auction in Vegas #LasVegasGP pic.twitter.com/gIVrkREflI

— Sir Lewis Updates (@LH44updates) November 18, 2023

F1 : «Τώρα, προσθέτοντας στην κληρονομιά των Silver Arrows, παρουσιάζουμε το W04 – ένα αυτοκίνητο του οποίου η σημασία δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

«Καθοδηγούμενος από τον πιο επιτυχημένο οδηγό και αθλητικό σύμβολο της Formula 1, τον Lewis Hamilton, αυτό το αυτοκίνητο έφερε την πρώτη του νίκη σε ένα μονοθέσιο Mercedes F1, σηματοδοτώντας την αρχή της πιο κυρίαρχης περιόδου της μάρκας: της δυναστείας Hamilton-Mercedes.

«Αυτό το ζευγάρι μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Τζόρνταν και τους Μπουλς, τον Μπρέιντι και τους Πάτριοτς ή τον Μέσι και την Αργεντινή.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»WRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

F1 : «Δεδομένης της απαράμιλλης καταγωγής και του αποκλειστικού παραδείγματος εκτός της προέλευσης της Mercedes που είναι διαθέσιμο στο κοινό, η σύζευξη του Lewis και του W04 το ανεβάζει πέρα ​​από ένα μονοθέσιο της Formula 1.

«Αυτό το αναμφισβήτητο κομμάτι θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένα από τα πιο περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα στο άμεσο μέλλον».

Blimey, τι Σαββατοκύριακο στο Βέγκας. Όχι μόνο η επιστροφή των αγώνων Grand Prix στο Sin City αποδείχθηκε έκπληξη μετά από έναν τόνο σκεπτικισμού που οδήγησε στον αγώνα, αλλά είδε επίσης ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του Lewis Hamilton να βγαίνει σε δημοπρασία. Λοιπόν, έγινε η δεύτερη πιο ακριβή μηχανή της Formula 1 ποτέ.

Δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s , αυτή η Mercedes W04 του 2013 πουλήθηκε για εντυπωσιακά $18.815.000 (περίπου £15.000.000). Αυτό είναι καλύτερο μόνο από μια άλλη Mercedes, ένα W196R που αγωνίστηκε από τον Fangio το 1954, το οποίο πουλήθηκε το 2013 για 19,7 εκατομμύρια £.

F1 : Στη δημοπρασία έγινε η πρώτη δημόσια πώληση μιας Mercedes με οδηγό τον Lewis Hamilton, μεταξύ άλλων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων μερικών αγωνιστικών αναμνηστικών του Michael Schumacher, τα οποία πωλήθηκαν για 102.000 δολάρια.

Ομολογουμένως, η ιστορία του αυτοκινήτου πιθανώς δικαιολογεί την τιμή. Είναι το μονοθέσιο από την ντεμπούτο σεζόν του Χάμιλτον με την ομάδα, έχοντας κάνει το άλμα από την τότε αμφισβητία του τίτλου McLaren στη Mercedes στη μέση του δρόμου στο τέλος της σεζόν του 2012. Φαίνεται σαν μια προφανής κίνηση εκ των υστέρων, αλλά εκείνη την εποχή φαινόταν ως αυτοκτονία σταδιοδρομίας για τον Βρετανό που είχε μόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών το 2008 στο όνομά του σε εκείνο το σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό είναι το σασί με το οποίο έτρεξε στα 14 από τα 19 Grand Prix εκείνης της σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής του νίκης της σεζόν στην Ουγγαρία. Συγκεκριμένα, είναι επίσης ένα από τα τελευταία ατμοσφαιρικά V8 F1 μηχανήματα πριν από τη μετάβαση στην υβριδική ισχύ το 2014.

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s, αυτό το αυτοκίνητο είναι επίσης το μοναδικό ιδιόκτητο αυτοκίνητο Mercedes F1 με οδηγό τον Χάμιλτον – τα υπόλοιπα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό την κυριότητα της ομάδας, του κύριου Toto Wolff ή του ίδιου του Lewis.

Εάν αυτό συνεχίσει να ισχύει για το άμεσο μέλλον, τα 15.000.000 £ θα μπορούσαν να αποδειχθούν συμφέρουσα όταν ο Hamilton ζητήσει χρόνο για την καριέρα του. Τούτου λεχθέντος, φανταζόμαστε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος να χαρίσει το φετινό W14…

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP 2023: Ο Martin απογοητευμένος – O Bagnaia Απέφυγα την καταστροφήF1: Ένα GP Las Vegas, ευτράπελα πολλά!!!Γκραν Πρι Λας Βέγκας: Ο Λάντο Νόρις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα