Formula 1: Ο Ben Sulayem υπόκειται σε έρευνα;

10:55 5/3/2024 - Πηγή: Sportime

Formula 1 Mohammed Ben Sulayem:  Γίνεται κατανοητό ότι ο πρόεδρος της FIA, Mohammed ben Sulayem βρίσκεται υπό έρευνα για επιδίωξη παρέμβασης στο αποτέλεσμα του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας 2023.

Ο ισχυρισμός έρχεται εν μέσω του έπος του Christian Horner που έχει βάλει το άθλημα στα πρωτοσέλιδα πολλών μέσων ενημέρωσης του κόσμου για λάθος λόγους, και ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της διοργάνωσης το 2024 στη Τζέντα.

Φαινομενικά ένας αξιωματικός συμμόρφωσης της FIA

υπέβαλε μια αναφορά στην επιτροπή δεοντολογίας του κυβερνώντος οργάνου, υποστηρίζοντας ότι ο Ben Sulayem παρενέβη μετά την απόφαση να τιμωρηθεί ο Fernando Alonso μετά τον περσινό αγώνα.

Στον απόηχο του αγώνα, ο Ισπανός, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο δρόμο, υποβιβάστηκε στην τέταρτη, αφού του επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για δουλειά που εκτελούσε στο αυτοκίνητό του ενώ σέρβιρε ένα stop and go κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με αναφορές, φέρεται ότι ο Ben Sulayem επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της FIA για τον αθλητισμό για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Σεΐχη Abdullah bin Hamad bin Isa Al Khalifa, προτείνοντας την άρση της ποινής των 10s, κάτι που συνέβη στη συνέχεια.

Έχοντας λάβει μέρος στην τελετή του βάθρου, ανακοινώθηκε ότι το τρόπαιο του Alonso θα έπρεπε να δοθεί στον συμπατριώτη Carlos Sainz, αφού βίντεο έδειξε ότι κατά τη διάρκεια της στάσης ο πίσω γρύλος άγγιξε την Aston Martin πριν εκτελεστεί η ποινή, παραβίαση του άρθρου 54.4γ. ) των κανονισμών.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Ασκώντας έφεση για την ποινή, δόθηκε το δικαίωμα στην Aston Martin να επανεξετάσει, η ομάδα ανέφερε πολλά παραδείγματα γρύλου που άγγιξε ένα αυτοκίνητο ενώ εκτίει ποινή και αυτό έμεινε ατιμώρητο.

Η ποινή στη συνέχεια αντιστράφηκε και ο κανόνας τροποποιήθηκε ως εξής: “Σε αυτό το πλαίσιο, το να αγγίξετε το αυτοκίνητο ή τον οδηγό με το χέρι ή τα εργαλεία ή τον εξοπλισμό θα συνιστά εργασία”.

Σύμφωνα με αναφορές, ένας πληροφοριοδότης κατήγγειλε τον Ben Sulayem για επαφή με τον Σεΐχη Abdullah bin Hamad bin Isa Al Khalifa και τον προέτρεψε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για την ανάκληση της ποινής.

Πέρα από το έπος του Horner, αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια απαξίωσης του προέδρου της FIA, και, όπως το χάος στη Red Bull, φαίνεται να έχει μια ατζέντα.

Αυτό που θα ήταν ίσως το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθεί ο Ben Sulayem από τη δουλειά από την οποία ορισμένα κόμματα τον θέλουν ξεκάθαρα να φύγει και στη συνέχεια να ρίξει τα φασόλια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στο Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο του 2021.

Formula 1 Mohammed Ben Sulayem: Ο πρόεδρος της FIA υπό έρευνα για φερόμενη απόπειρα παρέμβασης στον αγώνα της F1

Ο Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρος του διοικητικού οργάνου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της FIA, βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη παρέμβαση σε ένα αποτέλεσμα αγώνα της Formula 1.

Ένας πληροφοριοδότης είπε στη FIA ότι ο Ben Sulayem φέρεται να παρενέβη για να ανατρέψει ένα πέναλτι που δόθηκε στον Fernando Alonso της Aston Martin στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας το 2023.

Ο ισχυρισμός περιλαμβάνεται σε μια αναφορά ενός αξιωματικού συμμόρφωσης της FIA προς την επιτροπή δεοντολογίας της, την οποία έχει δει το BBC Sport.

Ο Ben Sulayem και η FIA δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε από τον πληροφοριοδότη είναι ότι ο Ben Sulayem τηλεφώνησε στον Sheikh Abdullah bin Hamad bin Isa Al Khalifa – τον αντιπρόεδρο της FIA για τον αθλητισμό για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ο οποίος βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία για τον αγώνα με επίσημη ιδιότητα – και ξεκαθάρισε ότι πίστευε ότι το πέναλτι του Αλόνσο έπρεπε να ανακληθεί.

Ο Αλόνσο είχε επιβληθεί ποινή 10 δευτερολέπτων για δουλειά που έκανε στο αυτοκίνητό του ενώ εκτίει προηγούμενη ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Η έκθεση, από τον αξιωματικό συμμόρφωσης Πάολο Μπασάρι, λέει ότι ο πληροφοριοδότης ανέφερε ότι ο Μπεν Σουλεγιέμ “προσποιήθηκε τους αγωνοδίκες ότι ανέτρεψαν την απόφασή τους να επιβάλουν” την ποινή στον Αλόνσο.

Στα ιταλικά, η λέξη “pretendere” σημαίνει να απαιτείς ή να περιμένεις.

Η επιτροπή δεοντολογίας αναμένεται να χρειαστεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να εκδώσει την έκθεσή της.

Η εν λόγω ποινή είχε ρίξει τον Alonso από την τρίτη θέση – πίσω από τους οδηγούς της Red Bull, Sergio Perez και Max Verstappen – στην τέταρτη, επίσης πίσω από τον George Russell της Mercedes. Η απόσυρσή του τον επέστρεψε στη θέση του βάθρου.

Επιπλέον, το BBC Sport έχει επαληθεύσει τις πληροφορίες με αρκετά ανώτερα στελέχη σε υψηλά επίπεδα στη F1 και κοντά στη FIA. Κανένας δεν θα πήγαινε στο δίσκο, αλλά όλοι είπαν ότι είχαν τις ίδιες πληροφορίες.

Τι συνέβη στη Σαουδική Αραβία το 2023;
Ο Αλόνσο έλαβε μια αρχική ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή τοποθέτησε το αυτοκίνητό του εν μέρει έξω από το αρχικό του κουτί στο πλέγμα για τον αγώνα.

Αυτό σερβιρίστηκε στο πρώτο pit stop του Alonso, αλλά ο δύο φορές πρωταθλητής επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων επειδή η Aston Martin κρίθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες δουλεύοντας στο αυτοκίνητό του.

Η ποινή επιβλήθηκε επειδή το μονοθέσιο του Alonso είχε ακουμπήσει από τον πίσω γρύλο πριν περάσει η πλήρης διάρκεια, κατά παράβαση των κανόνων της F1.

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΠαπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor FestivalH Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor FestivalΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Formula 1 Mohammed Ben Sulayem:  Τότε, η δικαιολογία που έδωσαν οι αγωνοδίκες για την ανατροπή της απόφασης αναφερόταν σε μια συζήτηση που είχε γίνει μεταξύ των ομάδων της F1 και της FIA για το θέμα της δουλειάς σε αυτοκίνητα ενώ εκτίουν ποινή στα πιτ.

Η απόφαση για το δικαίωμα επανεξέτασης έλεγε: «Καταλήξαμε ότι δεν υπήρχε σαφής συμφωνία, όπως είχε προταθεί στους αγωνοδίκες προηγουμένως, που θα μπορούσε να βασιστεί για να καθοριστεί ότι τα μέρη είχαν συμφωνήσει ότι ένας γρύλος που ακουμπούσε ένα αυτοκίνητο θα ισοδυναμούσε με εργασία στο αυτοκίνητο. ”

Εκείνη την εποχή, το άρθρο 54.4γ) των αθλητικών κανονισμών έλεγε: «Ενώ ένα αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα της επιβολής ποινής σύμφωνα με τα άρθρα 54.3a) ή 54.3b) παραπάνω, δεν επιτρέπεται η επεξεργασία του έως ότου το αυτοκίνητο μείνει ακίνητο κατά τη διάρκεια της ποινής».

Μετά τον αγώνα και μετά την κατάσταση του Alonso, προστέθηκε μια πρόσθετη πρόταση: “Σε αυτό το πλαίσιο, το να αγγίξετε το αυτοκίνητο ή τον οδηγό με το χέρι ή τα εργαλεία ή τον εξοπλισμό θα συνιστά δουλειά.”

Αν υπήρχε αυτή η πρόταση εκείνη τη στιγμή, δεν θα υπήρχε αμφιβολία ότι οι αγωνοδίκες είχαν πάρει τη σωστή αρχική απόφαση.

Formula 1 Mohammed Ben Sulayem:  Ποιο είναι το πλαίσιο για αυτό;
Η αποκάλυψη μιας απόπειρας παρέμβασης στην απόφαση της ποινής είναι η τελευταία σε μια σειρά αντιπαραθέσεων που εμπλέκουν τον Ben Sulayem από την εκλογή του τον Δεκέμβριο του 2021.

Πιο πρόσφατα, η FIA ξεκίνησε μια έρευνα συμμόρφωσης στον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff και τη σύζυγό του Susie, βάσει αξιώσεων σε ένα περιοδικό για σύγκρουση συμφερόντων.

Η έρευνα αποσύρθηκε μετά από μόλις δύο ημέρες , μετά από οργισμένες παρεμβάσεις από τη Mercedes, τη F1 και τις υπόλοιπες εννέα ομάδες, που όλες είπαν ότι δεν είχαν κάνει καταγγελία.

Οι μυημένοι λένε ότι η FIA μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες για το θέμα των Wolffs.

Μια σειρά από διαμάχες μέχρι το 2022, την πρώτη χρονιά του Ben Sulayem στην εξουσία, οδήγησε σε εκτεταμένη ανησυχία στη F1 για την προεδρία του και εκκλήσεις από ανώτερα στελέχη για αντικατάστασή του.

Μετά από πίεση τον χειμώνα του 2022-23, ο Ben Sulayem είπε ότι θα έκανε ένα βήμα πίσω από την άμεση ανάμειξη στη F1, λέγοντας ότι ήταν «δηλωμένος στόχος του να είναι ένας μη εκτελεστικός πρόεδρος».

Οι αντιπαραθέσεις περιελάμβαναν αλλά δεν περιορίστηκαν σε:

Αποκλεισμός για έξι μήνες συμφωνίας μεταξύ των ομάδων και του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων για διπλασιασμό του αριθμού των σαββατοκύριακων σπριντ για το 2023

Λήψη επιστολής «παύσης και παραίτησης» από τους δικηγόρους της F1 μετά την αντίδρασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια ιστορία που ισχυριζόταν ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας είχε προσπαθήσει να αγοράσει το άθλημα για 20 δισεκατομμύρια δολάρια

Formula 1 Mohammed Ben Sulayem:  Η εμφάνιση μιας ιστορικής ιστοσελίδας που τον ανέφερε να κάνει μισογυνιστικές παρατηρήσεις

Ο Ben Sulayem είπε ότι η παρέμβασή του στα σπριντ ήταν να διασφαλίσει ότι η FIA είχε επαρκείς πόρους για να χειριστεί την αλλαγή. δεν έχει σχολιάσει την επιστολή παύσης και παραίτησης.

Υπερασπίστηκε ιστορικά σεξιστικά σχόλια στον ιστότοπό του σε συνέντευξή του στην Press Association τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας: “Τι είπα, αν το είπα; Ας υποθέσουμε ότι ήμουν [εγώ]. Σας λέω ακριβώς τι έλεγε. Λέει: «Μισώ όταν οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνες από εμάς», αλλά μισούν όταν οι άντρες πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνες από αυτές.

“Είπα ότι είμαστε πιο έξυπνοι; Όχι. Είπα ότι είναι λιγότερο έξυπνοι; Όχι. Για όνομα του Θεού, αν αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχουν εναντίον μου, σε παρακαλώ γίνε ο καλεσμένος μου, μπορείς να κάνεις χειρότερα από αυτό.”

Μια σειρά από ανώτερα στελέχη έχουν παραιτηθεί από τη FIA τους τελευταίους μήνες. Αυτά περιλαμβάνουν τον Steve Nielsen, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του αθλητικού διευθυντή στις αρχές του 2023 και παραιτήθηκε πριν περάσει ένα χρόνο στο ρόλο του. η επικεφαλής της γυναικείας επιτροπής Deborah Mayer. Ο Gerd Ennser, ο επικεφαλής της γερμανικής αρχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού ADAC, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως αεροπόρος της FIA. δικηγόροι Pierre Ketterer και Ed Floyd· και ο μονοθέσιος διευθυντής της FIA Τιμ Γκος.

Κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν έχει δώσει δημόσιες εξηγήσεις για την αποχώρησή τους από τη FIA. Ο Γκος, πρώην τεχνικός διευθυντής της McLaren, πήρε δουλειά ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας RB της Red Bull.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor FestivalΗ Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
formula 1, formula 1, red bull, εν λόγω, έως ότου, fia, horner, motor, festival, real, game, superman, επιρροή, red, bull, bbc, sport, μπεν, σημαίνει, max, russell, mercedes, pit, piaggio, vespa, aprilia, nissan, lane, toto, σπριντ, εμφάνιση, press, nielsen, adac, τιμ, mclaren, motogp, ducati, ktm, yamaha, ford, car, αποσυρση, κινηση στους δρομους, leslie nielsen, αποσυρση αυτοκινητων 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, κομματα, βιντεο, το θεμα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, αφρικη, βημα, δουλεια, εργασια, εργαλεια, θεμα, ιταλικα, πιεση, πλαισιο, πρωτοσελιδα, aprilia, bbc, car, ducati, ford, game, ktm, mclaren, motogp, nissan, piaggio, real, sport, vespa, yamaha, αρθρα, αρθρο, αμπου νταμπι, αποκαλυψη, ατζεντα, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γινε, γρυλος, δοθει, δωσει, δοθηκε, ειπαν, ειπε, εκθεση, εν λόγω, εν μερει, εμφάνιση, εξι, επιρροή, εποχη, επρεπε, ερευνα, ερχεται, έως ότου, λαθος, μηνες, μοτοσυκλετες, μπεν, μπορεις, ομαδα, ονομα, πηγαινε, ρολο, σαουδικη αραβια, σαφης, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σπριντ, συστηματα ασφαλειας, σχολια, τιμ, τριτη, φασολια, χερι, χαος, χειροτερα, adac, αντρες, bull, δικαιωμα, εννεα, festival, fia, horner, lane, max, μεινει, nielsen, ομαδες, πληροφοριοδοτης, πληροφοριες, pit, press, red, red bull, russell, σημαίνει, superman, toto, θεματα, motor, χαλκιας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα