F1: Παρουσίαση της ομάδας Visa VCARB 01 με τον Daniel Ricciardo & Yuki Tsunoda

F1 Visa VCARB 01: Το Visa Cash App RB είναι η τέταρτη έκδοση της ομάδας που ιδρύθηκε τον περασμένο αιώνα από τον Giancarlo Minardi. Αργότερα επικεφαλής της ήταν ο Αυστραλός επιχειρηματίας Paul Stoddart και από το 2006 ανήκει στη Red Bull.

Η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη περίοδος ήταν όταν η ομάδα ονομαζόταν Toro Rosso – το 2008, ο νεαρός Sebastian Vettel

κέρδισε στη βροχή στη Monza, ο Daniil Kvyat και ο Pierre Gasly στάθηκαν στο βάθρο. Αφού μετονομάστηκε σε AlphaTauri, ο Gasly κέρδισε επίσης στη Monza και βρέθηκε στο βάθρο στο Μπακού. Δύο νίκες στα 39 χρόνια ύπαρξης της ομάδας.

Η ομάδα ξεκινά τη σεζόν του 2024 με το απρόφωνο όνομα Visa Cash App RB, το οποίο τελικά όλοι θα συντομεύσουν σε RB και τη νέα διοίκηση – ο συνταξιούχος Franz Tost αντικαταστάθηκε από τους Laurent Mekies και Peter Bayer και η αρίθμηση μοντέλων ξεκίνησε ξανά – το νέο αυτοκίνητο ήταν ονομάζεται VCARB 01.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας Peter Bayer μίλησε για το πώς γεννήθηκε ένα τόσο περίεργο όνομα…

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

F1 Visa VCARB 01: Peter Bayer : «Από τις αρχές του περασμένου έτους συζητούσαμε για το πώς θέλουμε να αρχίσουμε να πλησιάζουμε τη Red Bull. Κάποιος από την εταιρεία πρότεινε: «Γιατί δεν αποκαλούμε αυτούς τους τύπους Racing Bulls, ώστε να έχουν μια ταυτότητα στην οποία θα επαναπαυτούν όταν αλλάζουν χορηγοί.

Έπρεπε να αλλάξουμε τα πάντα: την επωνυμία της εταιρείας, πολλές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της εφορίας, οπότε ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά τελικά τα κατάφερε. Το RB στο όνομα συμβολίζει τη Red Bull και οι Visa και Cash App είναι ισχυρές μάρκες.

Ναι, δεν έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να προφέρουν το πλήρες όνομα της Aston Martin – Aston Martin Aramco Cowlant Formula 1 Team, δεν έχω ακούσει τη Haas να ονομάζεται Moneygram Haas. Αλλά δεν είναι αυτό. Πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές και να επικεντρωθούμε στη δουλειά για τη δημιουργία ενός όμορφου και γρήγορου αυτοκινήτου».

Το νέο αυτοκίνητο, ή μάλλον το χρώμα του, παρουσιάστηκε σε μια νυχτερινή εκδήλωση στο Λας Βέγκας με τη συμμετοχή προσκεκλημένων αστέρων, καλεσμένων και επιλεγμένου τύπου, αλλά δεν παρουσιάστηκε στους θαυμαστές – όλοι οι άλλοι είδαν μόνο αποδόσεις υπολογιστή και μια προκαταρκτική λήψη βίντεο.

Εξωτερικά, το νέο χρώμα μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά την εποχή του Toro Rosso. Όταν εργάζονταν στο VCARB 01, οι μηχανικοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λύσεις Red Bull Racing που επιτρέπονται από τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένης της εμπρός και πίσω ανάρτησης, κάτι που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του. Από πολλές απόψεις, αυτό είναι το περσινό αυτοκίνητο Red Bull Racing, εκτός από εκείνα τα στοιχεία που κάθε ομάδα πρέπει να αναπτύξει ανεξάρτητα.

Η σύνθεση των οδηγών δεν έχει αλλάξει – ο Daniel Ricciardo και ο Yuki Tsunoda θα αναλάβουν το τιμόνι και ο Liam Lawson θα γίνει κοινός έφεδρος οδηγός με τη Red Bull Racing.

F1 Visa VCARB 01: Daniel Ricciardo : «Πολλά αλλάζουν στην ομάδα τώρα, αλλά αυτό δεν είναι απλώς μια άλλη φάση μεταμόρφωσης. Γινόμαστε κάτι περισσότερο από μια ομάδα νέων της Red Bull και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό.

Πολλοί νέοι υπάλληλοι και αρκετοί μεγάλοι συνεργάτες ήρθαν κοντά μας. Η ομάδα πάντα έπαιρνε τον εαυτό της στα σοβαρά, αλλά νιώθω ότι τώρα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Δεν είμαστε πλέον απλώς μια πλατφόρμα για τη Red Bull Racing – είναι καιρός να αγωνιστούμε μπροστά από το μεσαίο γκρουπ.

Θα ήταν υπέροχο να επιστρέψω στο βάθρο, αλλά ας το θέσω ως εξής: αν έχω μόνο ένα βάθρο στη σεζόν και τερματίσω δέκατος σε όλους τους άλλους αγώνες, τότε δεν είναι αυτό που θέλω. Σε αυτή την περίπτωση, θα προτιμούσα πολλές πέμπτες θέσεις χωρίς βάθρα. Θέλω να αγωνίζομαι με συνέπεια στο μέτωπο, όπως έκανα στη δεύτερη σεζόν μου με τη Renault το 2020, την οποία ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να ξεχνά.

Την περασμένη εβδομάδα δούλεψα στον προσομοιωτή για δύο ημέρες και μετά δούλεψα άλλη μια μέρα μετά την ημέρα των γυρισμάτων στο Misano τη Δευτέρα. Ήταν υπέροχο που ήμουν πίσω πίσω από το τιμόνι – μου έλειψε. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν με νοιάζουν τέτοια πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα απολαμβάνω τα πάντα. Αυτό το συναίσθημα είναι σημαντικό για μένα, το οποίο μου δίνει το κίνητρο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

F1 Visa VCARB 01: Yuki Tsunoda : «Η ομάδα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τα επιτεύγματα των δύο τελευταίων ετών. Το 2023, στο δεύτερο μισό της σεζόν, μπορέσαμε να επιβάλουμε έναν αγώνα στους αντιπάλους μας, αλλά στους πρώτους αγώνες είχαμε σοβαρά προβλήματα.

Ελπίζουμε να παλέψουμε για καλύτερα αποτελέσματα φέτος από την αρχή της σεζόν. Η ομάδα διψάει για αποτελέσματα, κάτι που είναι θετικό. Η ομάδα είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2021 και πρέπει να επαναλάβουμε αυτά τα αποτελέσματα αυτή τη σεζόν. Μαζί μας έχουν προστεθεί υπάλληλοι με τεράστια εμπειρία. Περιμένω ότι δουλεύοντας μαζί τους θα μπορέσω να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο, να αποκτήσω νέες γνώσεις από αυτούς και να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Ο Alan Permain έγινε πρωταθλητής με τη Renault – έχει ένα ιδιαίτερο στυλ σκέψης που χρειάζεται η ομάδα. Δεν στοχεύουμε απλώς να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να παλέψουμε με τη Red Bull Racing. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο Laurent Mekies μας ενθαρρύνει να είμαστε ρεαλιστές, έτσι στους πρώτους αγώνες το κύριο καθήκον μας είναι να προσαρμόσουμε τους νέους υπαλλήλους στην ομάδα. Πρώτα πρέπει να χτίσετε μια ισχυρή βάση για το μέλλον. Ελπίζω το μονοθέσιο να είναι γρήγορο, αλλά δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες από τους πρώτους αγώνες της σεζόν».

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςF1 Visa VCARB 01: Η Visa Cash App RB αποκαλύπτει το VCARB 01: Technical Analysis

Τα πέπλα έχουν αφαιρεθεί από το νέο  VisaCashApp RB . Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο από τη Faenza με νέο όνομα, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή μετά το AlphaTauri. Το αυτοκίνητο που υπάρχει στο  Λας Βέγκας για το επίσημο λανσάρισμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αυτοκίνητο έκθεσης.

Το λανσάρισμα του VCARB επικεντρώνεται στην προβολή της ζωντάνιας του και στην αποκάλυψη νέων χορηγών στο αμερικανικό κοινό με στυλ. Από τα renderings που κυκλοφόρησε η αγγλο-ιταλική ομάδα, αποκάλυψαν πολλά από αυτά που θα δούμε στο shakedown τους στις 12 Φεβρουαρίου στο Misano.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες της Formula 1, το VCARB 01 καλύπτεται με έντονα χρώματα. Το φετινό live εμπλουτίζεται και από νέους και σημαντικούς χορηγούς.

Το πρώτο Racing Bulls είναι μια εξέλιξη των εργασιών ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2023.

F1 Visa VCARB 01:Το πρώτο μονοθέσιο με  τον Laurent Mekies στο τιμόνι θέλει να είναι «φιλόδοξο». Αυτό απαιτεί φέτος από την ομάδα του ο Principal της ομάδας VCARB.

Το νέο αυτοκίνητο των Ricciardo  και  Tsunoda δεν φαίνεται να είναι αντίγραφο άνθρακα της RB19 – τουλάχιστον όχι ακόμα. Ο τεχνικός διευθυντής Jodi Eddington έχει διατηρήσει τη δική του φυσιογνωμία και ταυτότητα.

Ένα σημαντικό μέρος των αεροδυναμικών εξελίξεων της ομάδας μετά τη Σιγκαπούρη είναι παρόν στο VCARB 2024.

Σαφώς, η διαδικασία «Red Bull-ization» έλαβε χώρα ακόμα τον χειμώνα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ειπωθεί και για τις περισσότερες ομάδες. Η σύγκλιση στις σχεδιαστικές επιλογές είναι πιο εμφανής από ποτέ αυτή τη σεζόν.

Είναι θεμελιώδες για τις ομάδες να χτίσουν μια ισχυρή βάση στην οποία θα χτίσουν μέχρι το τέλος του 2025. Οι νέες προσθήκες στο τεχνικό μέτωπο  – συμπεριλαμβανομένων των  Alan Permane, Guillame Catellani και   Tim Goss  – θα αποτελέσουν μια πολύ αξιοσέβαστη ομάδα μηχανικών για την υποστήριξη του Eddington.

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την κατασκευή την περασμένη σεζόν ήταν πιο ουσιαστική από ποτέ. Εξάλλου, η εποχή του ανώτατου προϋπολογισμού της Formula 1 κυριαρχείται από την αποτελεσματικότητα και την εξοικονόμηση κόστους.

Το AlphaTauri ξεκίνησε μια νέα κατεύθυνση στη Σιγκαπούρη και οι νέοι Racing Bulls έχουν χτίσει πάνω σε αυτή τη βάση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ VCARB 01

Επίσημο όνομα : VCARB 01

Κινητήρας : Honda RBPTH002

Πλαίσιο : σύνθετο μονοκόκ

Μπροστινή ανάρτηση : ψαλίδια από σύνθετα υλικά που αλληλεπιδρούν με ράβδους τιμονιού, αντηρίδες, ελατήρια στρέψης και αμορτισέρ. Αναπτύχθηκε από την Red Bull Technology.

Πίσω ανάρτηση : Σύνθετα ψαλίδια που αλληλεπιδρούν με ελατήρια ράβδου στρέψης και αμορτισέρ. Αναπτύχθηκε από την Red Bull Technology.

Αεραγωγοί φρένων : εμπρός και πίσω σχεδιασμένοι από την Visa Cash App RB.

Steering : υδραυλικό τιμόνι, που αναπτύχθηκε από την Red Bull Technology.

Κιβώτιο ταχυτήτων : 8 σχέσεων, υδραυλικά ελεγχόμενο, διαμήκως τοποθετημένο, σε σύνθετο περίβλημα. Αναπτύχθηκε από την Red Bull Technology.

Διαφορικό : πολλαπλών δίσκων, υδραυλικά ελεγχόμενο.

Συμπλέκτης : πολυπλάκας, υδραυλικά ελεγχόμενος.

Σύστημα εξάτμισης : RBPT

Σύστημα πέδησης : αναπτύχθηκε από τη Visa Cash App RB σε συνεργασία με την Red Bull Technology.

Racer Seat : Κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, σχεδιασμένο από την Visa Cash App RB.

Ελαστικά : Pirelli.

Σύστημα καυσίμου : αναπτύχθηκε από την Visa Cash App RB

Συνολικό βάρος : 798 kg.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
visa, παρουσιαση, red bull, sebastian vettel, formula 1, test drive, paul, red, bull, sebastian, vettel, νέα, bayer, motor, festival, real, game, superman, εταιρεία, team, λας, συμμετοχή, καιρος, renault, στυλ, test, drive, ride, live, principal, honda, seat, pirelli, motogp, ημερολόγιο, hamilton, horner, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, ημερολογιο 2021, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, υδραυλικα, βιντεο, ημερολόγιο, αυτοκινητο, βημα, δουλεια, περιοδος, χρωματα, formula 1, game, honda, motogp, real, seat, test, αγωνες, αρθρο, αμορτισερ, ανθρωπος, απιστευτα, αποκαλυψη, βροχη, γινει, δευτερο, δευτερα, διοικηση, δικη, εγινε, υπαρχει, ειπωθει, εκθεση, εβδομαδα, εξελιξη, εποχη, εταιρεία, ετων, ζωη, υποθεση, θετικο, λας, λας βεγκας, λεπτομερειες, ληψη, ομαδα, παντα, οδηγος, ονομα, προβληματα, σεζον, συμμετοχή, σιγκαπουρη, στυλ, ταυτοτητα, χρωμα, ανηκει, bayer, bull, drive, festival, vettel, γνωσεις, hamilton, horner, χωρα, ιδιαιτερο, μοιαζει, μπροστα, paul, ομαδες, pirelli, principal, red, red bull, renault, ride, sebastian vettel, sebastian, superman, team, test drive, θελω να, θεματα, θεσεις, υλικα, υπεροχο, motor, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα