F1: Ο Adrian Newey αποχωρεί από τη Red Bull! Dream team με τον Hamilton στη Ferrari;

F1: Adrian Newey  φεύγει μακριά! Καταρρέει τώρα η Red Bull;

Adrian Newey F1: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Adrian Newey υπέβαλε την παραίτησή του και ιδανικά θα ήθελε να αποχωρήσει από τη Red Bull Racing στο τέλος της χρονιάς.

 Ο αγώνας για την εξουσία για τον Κρίστιαν Χόρνερ σημείωσε το πρώτο του θύμα: ο γκουρού του σχεδιασμού Adrian Newey φεύγει από τη Red Bull! Φήμες για μια

συγκλονιστική μετακόμιση στη Ferrari.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η βόμβα έσπασε στον κόσμο της Formula 1: ο γκουρού του σχεδιασμού Adrian Newey φεύγει από τη Red Bull !

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport-Total.com , ο Βρετανός έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στην νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα! Η AutoSport ανέφερε για πρώτη φορά την επικείμενη αποχώρηση του Newey.

Ο λόγος για την πτώση του Νιούι είναι ο αγώνας για την εξουσία στη Red Bull που μαίνεται εδώ και εβδομάδες μετά την υπόθεση γύρω από το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Αν και ο 65χρονος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μόλις πέρυσι, η πρόσφατη συμπεριφορά του αφεντικού της ομάδας λέγεται ότι τελικά έκανε τον γκουρού του σχεδιασμού να αποχαιρετήσει -και τον εαυτό του, καθώς ο Νιούι προφανώς χάνει όλο και περισσότερο την εκτίμηση για τη δουλειά του και το κλίμα. μεταξύ των δύο Βρετανών έχουν ψυχρανθεί σημαντικά.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση τουAdrian Newey F1 : Ferrari ή Aston Martin: Πού πηγαίνει ο Newey;

Υπήρχαν εικασίες στη μάντρα της Formula 1 εδώ και πολύ καιρό για τη μετακίνηση του Νιούι στη Ferrari, όπου ο Βρετανός θα μπορούσε να σχηματίσει τη νέα dream team για το Μαρανέλο μαζί με τον συμπατριώτη του Λιούις Χάμιλτον στο μέλλον – και θα βοηθήσει τη Scuderia να αποκτήσει νέα δόξα με τον κανόνα. αλλαγές για το 2026.

Αλλά η Aston Martin πιστεύει επίσης ότι με το χοντρό βιβλιάριο επιταγών του ιδιοκτήτη Lawrence Stroll υπάρχει πιθανότητα να υπογράψει τον Newey, ειδικά επειδή ο σχεδιαστής θα μπορούσε να παραμείνει στη Μεγάλη Βρετανία με την οικογένειά του. Φήμες λένε ότι ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Νιούι προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια για τις υπηρεσίες του στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin.

Ο τρέχων μισθός του Βρετανού Red Bull υπολογίζεται σε περίπου δέκα εκατομμύρια ετησίως. Το πόσο γρήγορα ο Νιούι μπορεί πραγματικά να αποχωρήσει από το συμβόλαιό του με τη Red Bull και πόσο καιρό θα του απαγορεύσουν να εργάζεται για τον διαγωνισμό, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων σχετικά με τον τερματισμό του περιζήτητου γκουρού σχεδιασμού, ο οποίος τώρα πρέπει να αποφασίσει: Big δολάρια σε Silverstone ή dolce vita στην Ιταλία;

Εφέ ντόμινο: αρχή του τέλους για τη Red Bull;

Adrian Newey F1 : Αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, επτά τίτλους οδηγού και έξι τίτλους κατασκευαστή, η θητεία του Νιούι στο Μίλτον Κέινς πλησιάζει στο τέλος του, με την για άλλη μια φορά κυρίαρχη RB20 πιθανότατα να προσθέσει άλλα δύο τρόπαια Παγκοσμίου Κυπέλλου στη λαμπρή συλλογή τίτλων του από το τέλος της σεζόν: ο Βρετανός είχε κατασκευάσει στο παρελθόν αυτοκίνητα παγκόσμιου πρωταθλητή για τη Williams και τη McLaren.

Ωστόσο, ο Νιούι δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Λιούις Χάμιλτον και την έλξη μιας μέρας συνεργασίας με τον παγκόσμιο πρωταθλητή των ρεκόρ. Στη Ferrari αυτό το όνειρο θα μπορούσε πλέον να γίνει πραγματικότητα.

Πικάντικο: Όχι μόνο η σύζυγος του Νιούι, η Αμάντα, βρήκε πρόσφατα like σε μια ανάρτηση στο Μαρανέλο.

Εν τω μεταξύ, με την αποχώρηση του σταρ σχεδιαστή, υπάρχουν αυξανόμενα ερωτηματικά πίσω από το μέλλον του παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen: Ο Ολλανδός συνδέεται όλο και περισσότερο με μια μετακόμιση στη Mercedes και η παραμονή του στη Red Bull λέγεται ότι βασίζεται κυρίως στο προσωπικά στοιχεία του συμβούλου μηχανοκίνητου αθλητισμού Helmut Marko και του εγκέφαλου Newey.

Ως εκ τούτου, η απόφαση του Βρετανού θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο – στη χειρότερη περίπτωση, η τρέχουσα επιτυχημένη ομάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και διάλυση λόγω της αποχώρησης των πιο σημαντικών υπαλλήλων της.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα