F1 Λας Βέγκας το μεγαλύτερο τσίρκο έκανε πρεμιέρα!

Είναι το πρώτο Grand Prix F1 στην πόλη του Λας Βέγκας από το 1982

F1 Λας Βέγκας: Το Λας Βέγκας φιλοξενεί ένα Grand Prix της Formula 1 για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πολυήμερη εκδήλωση ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου με μια πλούσια τελετή έναρξης

που περιελάμβανε μουσικές παραστάσεις και σόου με drone, και οι ομάδες προπονούνται τώρα για τον μεγάλο αγώνα.

Η μουσική φούντωσε και τα φώτα αναβοσβήνουν καθώς ο εκφωνητής παρουσίασε τους 20 οδηγούς που θα διαγωνιστούν στον αγώνα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου — αυτή είναι ακριβώς η τελετή έναρξης που θα περίμενε κανείς από ένα μεγάλο γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Sin City. Δεν αφορούσε μόνο τους αγώνες: Εκτός από τα πυροτεχνήματα, η τελετή περιλάμβανε συναυλίες από την Kylie Minogue, τον Keith Urban και το Blue Man Group. Περίπου 30.000 θαυμαστές παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»WRC Japan : Το Ράλι της Ιαπωνίας, πραγματικά δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά…

A spectacular introduction for our teams in Vegas #F1 #LasVegasGP pic.twitter.com/2Cx2VeJz4i

Formula 1 (@F1) November 16, 2023

F1 Λας Βέγκας: Τώρα που το πάρτι τελείωσε, οι ομάδες επικεντρώνονται στον επερχόμενο αγώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 20:30 έως τις 21:30Παρασκευή 17 Νοεμβρίου από τις 12 το πρωί έως τη 1 το μεσημέριΠαρασκευή 17 Νοεμβρίου από τις 20:30 έως τις 21:30

Όλοι οι χρόνοι είναι σε τοπική τυπική ώρα Ειρηνικού (PST), που σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε τρεις ώρες για να τις μετατρέψετε σε Ανατολική Τυπική Ώρα (EST). Η προκριματική περίοδος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, από τις 12 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και ο αγώνας ξεκινά στις 22:00 την ίδια μέρα.

F1 Λας Βέγκας: Το πρώτο Grand Prix της Formula 1 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας από τότε που ο Ronald Reagan ήταν στον Λευκό Οίκο υπόσχεται να είναι συναρπαστικό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δημόσιους δρόμους , συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Strip (επίσημα ονομάζεται Las Vegas Boulevard), και οι οδηγοί θα περάσουν γρήγορα μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της πόλης, όπως το Bellagio και τα βενετσιάνικα ξενοδοχεία. Η πίστα μήκους 3,85 μιλίων περιλαμβάνει 17 στροφές και μια ευθεία 1,18 μιλίων και οι διοργανωτές αναμένουν ότι οι μέσες ταχύτητες κατά τη διάρκεια του αγώνα των 50 γύρων θα ταιριάζουν με αυτές που επιτυγχάνονται στην ιστορική πίστα της Monza στην Ιταλία .

Ακόμα και ο καιρός (κυρίως) θα συνεργαστεί. Μέχρι στιγμής, η πρόγνωση κάνει λόγο για μερικώς συννεφιασμένο ουρανό, η υψηλότερη θερμοκρασία 68 βαθμούς και η ελάχιστη θερμοκρασία 48.

Είστε τυχεροί αν δεν καταφέρετε να φτάσετε στο Grand Prix του Λας Βέγκας 2023, γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες για να δείτε ένα άλλο. Οι αξιωματούχοι της πόλης υπέγραψαν 10ετές συμβόλαιο με τη Formula 1, οπότε το Grand Prix του Λας Βέγκας θα διεξάγεται ετησίως τουλάχιστον μέχρι το 2033.

Τα συναισθήματα των οδηγών είναι ανάμεικτα αν κρίνουμε την αίσθηση  των δυο θρύλων της F1 τ]που δεν ήταν και η καλύτερη!! Ο Χάμιλτον δήλωσε πως αυτό δεν έχει σχέση με αθλητισμό ένιωθα σαν να είμασταν σένα μεγάλο τσίρκο και ο Φερστάπεν δήλωσε εκεί ψηλά που ήμουν στην παρουσίαση μας  και μας χειροκροτούσε ο κόσμος ένιωθα λίγο σαν κλόουν!!!

Ο Max Verstappen της Red Bull δεν ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία με τούρμπο γύρω από την επιστροφή της Formula 1 στο Λας Βέγκας , περιγράφοντας τον αγώνα ως 99% σόου, 1% αθλητικό.

Το Sphere των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τραβάει μεγάλη προσοχή στο Λας Βέγκας, αλλά οι οδηγοί της Formula 1 λένε ότι θα αγνοήσουν τη γιγάντια λαμπερή υδρόγειο κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαββάτου, ενώ τα εμπορεύματα της F1 πετούν έξω από τα καταστήματα.

F1 Λας Βέγκας: Μεγάλο μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας για τον αγώνα κάτω από τα φώτα έχει επικεντρωθεί σε αυτό που είναι βέβαιο ότι θα είναι μια εκθαμβωτική πορεία στο διάσημο Στριπ, αλλά είναι το νεότερο ορόσημο του Λας Βέγκας που τράβηξε το ενδιαφέρον των οδηγών την Τετάρτη.

«Είτε θα είναι πολύ ωραίο είτε πραγματικά ενοχλητικό», συνόψισε ο Αμερικανός οδηγός της Williams, Logan Sargeant. «Ελπίζω να μην είναι αποκρουστικά υπερβολικά φωτεινό».

Χτισμένο ως αρένα μουσικής και ψυχαγωγίας, το Sphere έχει ύψος 366 πόδια και πλάτος 516 πόδια και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη σφαιρική κατασκευή στον κόσμο με εξωτερικό καλυμμένο με οθόνες LED υψηλής ευκρίνειας.

Το Sphere θα χρησιμοποιηθεί για εισαγωγές οδηγών και θα δείχνει κάποια ζωντανή δράση, αλλά τρία χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε, δεν μπορούν να εμφανιστούν για να αποφευχθεί η απόσπαση της προσοχής των οδηγών. Αυτά είναι τα ίδια χρώματα των σημαιών που χρησιμοποιούνται από τους κριτές για να ειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα και άλλα ζητήματα στην πίστα.

Ο Daniel Ricciardo του Alpha Tauri είπε: «Είναι πολύ προφανές, είναι τεράστιο και δεν πρόκειται να το χάσουμε, αλλά ειλικρινά όταν μπαίνεις σε αυτόν τον ρυθμό και σε αυτή τη ζώνη, γνωρίζεις τα πάντα, αλλά δεν το προσέχεις πραγματικά.

«Πήγα στο ξενοδοχείο μου χθες και μόλις σήμερα το πρωί παρατήρησα αυτά τα τεράστια έργα τέχνης στον τοίχο. Δεν τα είδα καν γιατί χθες πήγα κατευθείαν στο δωμάτιο, κατευθείαν στο κρεβάτι. Η προσοχή μου και η εστίασή μου ήταν εκεί, οπότε δεν ήξερα καν τα άλλα πράγματα στο δωμάτιο. Έτσι είναι λίγο έτσι», εξήγησε ο Ricciardo.

F1 Λας Βέγκας: Τα πρόσωπα των οδηγών στον κόσμο μπορεί να τρομάξουν κάποιους!

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1 της Red Bull, Max Verstappen, δεν ανησυχούσε μήπως χάσει την εστίαση καθώς τα μονοθέσια στρίβουν γύρω από τη Σφαίρα, αλλά υπήρχε ένα πράγμα που δεν ήθελε να δει σε αυτήν – το πρόσωπό του

«Ελπίζω να βάλουν κάτι ωραίο. Αυτό σίγουρα θα με αποσπούσε την προσοχή, μπορεί να μπω στον τοίχο, οπότε ας μην το κάνουμε αυτό», αστειεύτηκε ο Verstappen, ο οποίος δεν αγοράζει τη διαφημιστική εκστρατεία του Λας Βέγκας .

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τη χορηγία και τις επιχειρήσεις, η F1 προσελκύει παραδοσιακά κορυφαίους χορηγούς πολυτελείας, όπως οι Rolex et al .

Οι αλυσίδες ρούχων για εφήβους Abercrombie & Fitch και PacSun είναι μεταξύ των αλυσίδων λιανικής των ΗΠΑ που επιδιώκουν να μετατρέψουν τον εκκολαπτόμενο έρωτα των Αμερικανών με το ευρωκεντρικό άθλημα σε πωλήσεις γραμμών ρούχων εμπνευσμένων από τη F1, στηριζόμενοι εν μέρει στον ενθουσιασμό για το εναρκτήριο Grand Prix του Λας Βέγκας αυτό το Σαββατοκύριακο. είπαν οι έμποροι λιανικής.

Στην αρχή της χρονιάς, η μέση τιμή εισιτηρίου για το τριήμερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ήταν 1.667 $ — υπερτριπλάσια από αυτή για ορισμένους ευρωπαϊκούς αγώνες, όπως το Βελγικό Γκραν Πρι. Η Rolex πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια το 2023 για μια συμφωνία που περιλαμβάνει δικαιώματα ονομασίας τίτλου σε δύο Grand Prix, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία GlobalData.

F1 Λας Βέγκας: Χορηγοί που εξαργυρώνουν την έκρηξη της F1 στις ΗΠΑ

Οι νεοεισερχόμενοι στο λιανικό εμπόριο στοχεύουν σε μια ευρύτερη βάση νέων Αμερικανών – εκείνων που παρακολουθούν το άθλημα και τους οδηγούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Jay Prasad, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας ανάλυσης χορηγιών Relo Metrics.

Εν όψει του αγώνα Vegas, η PacSun πουλά μια συλλογή που περιλαμβάνει ένα ζευγάρι γυναικεία τζιν cargo $69 και ένα ανδρικό δερμάτινο μπουφάν $600.

«Αναγνωρίσαμε ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο άθλημα με τεράστιους θαυμαστές που αρχίζει να εισχωρεί στις ΗΠΑ με μεγάλο τρόπο», δήλωσε ο Richard Cox, αντιπρόεδρος ανδρών και παγκόσμιων συνεργασιών της PacSun.

F1 Λας Βέγκας: Άλλοι σημαντικοί παίκτες των ΗΠΑ έχουν ήδη στοιχηματίσει μια θέση στην F1, συμπεριλαμβανομένου του Tommy Hilfiger της PVH Corp (PVH.N), χορηγού της Mercedes-AMG Petronas που άρχισε να σχεδιάζει κιτ ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού τη δεκαετία του 1990. Φέτος, ο λιανοπωλητής κυκλοφόρησε μια συλλογή ρούχων ενόψει του Grand Prix του Μαϊάμι σε συνεργασία με τη Mercedes (MBGn.DE) και την επωνυμία streetwear Awake NY, η οποία περιελάμβανε μια φανέλα μπέιζμπολ $275 και ένα μπλουζάκι με μακρυμάνικο λογότυπο $130.

Η χορηγός Puma, η οποία φτιάχνει ρούχα εμπνευσμένα από τη F1 από τη δεκαετία του 1980, θα πουλήσει μια τεμαχισμένη μάσκα σκι και γραφικά μπλουζάκια σχεδιασμένα από τον ράπερ A$AP Rocky από την Παρασκευή, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου στο Βέγκας.

Η νέα πίστα είναι η δεύτερη πίστα των ΗΠΑ που ανοίγει σε δύο χρόνια από τότε που το Μαϊάμι προστέθηκε στο ημερολόγιο της F1 το 2022. Ο αγώνας στο διάσημο Στριπ του Βέγκας πλαισιώνεται από ορισμένους ως η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο εμβληματικό Grand Prix της F1 του Μονακό, ένας άλλος δρόμος κύκλωμα γνωστό για την παρουσία του με αστέρια, δήλωσε ο Conrad Wiacek, επικεφαλής αθλητικής ανάλυσης της GlobalData.

F1 Λας Βέγκας: Το εφέ Netflix Drive to Survive έχει δεκαπλασιάσει τη δημοτικότητα της F1

Τροφοδοτούμενη από τα επιτυχημένα ντοκιμαντέρ του Netflix «Drive to Survive», η αμερικανική τηλεθέαση της σεζόν του 2022 στο ESPN αυξήθηκε κατά 28% σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με το αθλητικό δίκτυο. Ωστόσο, ο μέσος αριθμός θεατών ανά αγώνα μειώθηκε κατά 7% αυτή τη σεζόν, κάτι που είδε τον Verstappen να υπερασπίζεται εύκολα το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

F1 Λας Βέγκας: Άλλοι έμποροι λιανικής και ομάδες επιδιώκουν να επωφεληθούν από τα καλλιστεία του Βέγκας, παρουσιάζοντας ειδικές συλλογές που μπορούν να αγοραστούν από τους συμμετέχοντες σε αγώνες υψηλών ροών προτού κυκλοφορήσουν ευρύτερα. Αυτό περιλαμβάνει την ομάδα Alpine F1, η οποία θα πουλά κομμάτια κατασκευασμένα από τον ιταλικό λιανοπωλητή αθλητικών ειδών Kappa και την λονδρέζικη μάρκα skate Palace στο βενετσιάνικο θέρετρο στο Λας Βέγκας.

Στην Abercrombie, ένας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε μπλουζάκια και φούτερ με άδεια McLaren νωρίτερα φέτος και ότι η επιτυχία της οδήγησε τον λιανοπωλητή «να εξερευνήσει ευκαιρίες αδειοδότησης με επιπλέον οντότητες της F1».

Η εταιρεία τώρα φέρει επίσης γραφικά μπλουζάκια και φούτερ για τις ομάδες της Williams και της Alfa Romeo, τα οποία κοστίζουν μεταξύ $40 και $90 και διατίθενται σε μεγέθη ανδρών και γυναικών.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1F1 Las Vegas: Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τον Toto WolffΣυνέντευξη στον Πρωταθλητή Moto2 2023 Pedro AcostaΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
λας, λας, λας βεγκας, formula 1, Τελετή Έναρξης, kylie minogue, las vegas, red bull, tommy hilfiger, alfa romeo, lewis hamilton, city, kylie, keith, urban, blue, group, θες, ταξι, taxi, vegas, japan, twitter, σημαίνει, est, καιρος, max, red, bull, sphere, led, δραση, μπλε, alpha, abercrombie, fitch, ηπα, rolex, εταιρεία, βομβα mall, τζιν, cox, tommy, hilfiger, mercedes, awake, puma, rocky, νέα, ημερολόγιο, netflix, drive, espn, alpine, kappa, skate, mclaren, alfa, pit, hamilton, toto, pedro, motor, festival, κινηση στους δρομους, νουμερα τηλεθεασης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, 600 δις, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, ημερολογιο 2021, awake, φουτερ, μπουφαν, τηλεθεαση, ημερολόγιο, αδεια, ηπα, μουσικη, ντοκιμαντερ, ξενοδοχεια, οθονες, οροσημο, περιοδος, προγραμμα, πυροτεχνηματα, ρουχα, σφαιρα, υψος, χρωματα, ωρα, abercrombie, alpha, alfa, alfa romeo, formula 1, mclaren, puma, rolex, tommy hilfiger, urban, αγωνες, αρθρο, αστερια, ατυχηματα, γεγονος, δειτε, δειχνει, δρομος, δικτυο, εφε, ευκολα, ειλικρινα, ειπαν, ειπε, εκρηξη, εκστρατεια, εν μερει, εργα, επιτυχια, εστιαση, εταιρεία, ζωνη, εμποροι, ιδια, η τελετη, θες, οικο, λογο, μπλε, μπλουζακια, μονακο, τζιν, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οδηγος, οθονες led, παρουσιαση, πρωι, πωλησεις, σαββατο, σεζον, σιγουρα, σοου, τιμη, τρια, τριημερο, φορα, ωρες, abercrombie & fitch, group, αγωνας, amg, bull, blue, city, cox, δικαιωματα, drive, δωματιο, ευθεια, ειμασταν, espn, hamilton, hilfiger, χωρα, japan, led, kappa, keith, kylie, κρεβατι, kylie minogue, las vegas, λευκο, lewis hamilton, alpine, max, netflix, taxi, οδηγοι, ομαδες, pedro, ποδια, pit, red, red bull, rocky, σημαίνει, skate, sphere, tommy, toto, θεματα, θερμοκρασια, vegas, motor, ωραιο, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα