764: Οι σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου – Φθηνή συνωμοσία ή διεθνές δίκτυο αρπακτικών με στόχο παιδιά;

764: Φθηνή συνωμοσία ή διεθνές δίκτυο αρπακτικών με στόχο παιδιά;

Der Spiegel, Recorder, Washington Post και WIRED, αποκάλυψαν ένα εκτεταμένο οικοσύστημα που στοχεύει χιλιάδες ανθρώπους και έχει θύματα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, παιδιά μέσω YouTube, Instagram, Discord, Snapchat,

X (πρώην Twitter), Telegram, Twitch, TikTok, Steam, Mega, και Roblox.

Η ομάδα 764 και τα μέλη της εξαναγκάζουν παιδιά σε σεξουαλική κακοποίηση ή αυτοτραυματισμό, αναγκάζοντάς τα να χαράξουν στο δέρμα τους «σημάδια» από το διαδικτυακό ψευδώνυμο κακοποιών, να βάλουν το κεφάλι τους σε τουαλέτες, να επιτεθούν στα αδέρφια τους, να σκοτώσουν τα κατοικίδιά τους και σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και να κάνουν απόπειρα ή να οδηγηθούν στην αυτοκτονία.

Τα αρχεία δικαστηρίων της Ευρώπης και των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό το δίκτυο έχουν επίσης κατηγορηθεί για ληστείες, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, απαγωγές, παραβιάσεις των νόμων περί όπλων, ακόμα και φόνους.

Μερικά μέλη του δικτύου εκβιάζουν παιδιά ενώ σύμφωνα με θύμα της ομάδας 764, «θέλουν να σε κάνουν να υποφέρεις. Είναι πραγματικά πολύ σαδιστές άνθρωποι».

Το μη κερδοσκοπικό National Center for Missing & Exploited Children έλαβε εκατοντάδες αναφορές ανηλίκων που εκβιάστηκαν για να αυτοτραυματιστούν το 2023, λέει ο διευθυντής του CyberTipline του NCMEC, Φάλον Μακ Νάλτι.

Ο οργανισμός, ο οποίος στέλνει αναφορές από εταιρείες κοινωνικών μέσων και το κοινό στις αρχές επιβολής του νόμου, εξακολουθεί να λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες κάθε μήνα.

«Από το 2022 έως το περασμένο έτος, ειδικά, η κλίμακα αυτού που έρχεται φαίνεται να συνεχίζει να αυξάνεται», λέει ο Μακ Νάλτι, προσθέτοντας ότι το 2022 το NCMEC είχε μόνο «λίγες» τέτοιες αναφορές εκβιασμών.

Αυτές οι διαδικτυακές ομάδες, λέει, είναι υπεύθυνες για «μερικές από τις πιο κραυγαλέες διαδικτυακές αναφορές δελεασμού που βλέπουμε σε σχέση με το τι εξαναγκάζονται να κάνουν αυτά τα παιδιά», αναφέρει.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Global Network on Extremism & Technology, το 764 «είναι μια διαδικτυακή ομάδα εκβιαστών παιδιών που δημιουργήθηκε από έναν χρήστη του Discord που ονομάζεται Μπρνάνλεϊ Κάντενχεντ το 2021.

764: Οι σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου – Φθηνή συνωμοσία ή διεθνές δίκτυο αρπακτικών με στόχο παιδιά;

O Κάντενχεντ με τους συνεργάτες του, με τους οποίους γνωρίστηκε μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού Minecraft, ξεκίνησαν την ομάδα που είναι γνωστή ως 764.

Οι 764 εμπνεύστηκαν από μια άλλη κοινότητα στο Discord γνωστή ως «Cvlt» που ανάγκαζε τα παιδιά να κάνουν σεξουαλικές πράξεις στην κάμερα, χρησιμοποιώντας αργότερα τα αρχεία για εκβιασμό.

Σε αντίθεση με τη Cvlt, η 764 δεν εμπλέκεται μόνο στην εκβίαση ανηλίκων αλλά και σε βασανιστήρια ζώων, αιμομιξίες, βιασμούς και αυτοτραυματισμούς.

Οι 764 αναγκάζουν τα θύματα τους να προβούν σε τέσσερις βασικούς τύπους βλαβών που μπορεί να καταγραφούν και να κοινοποιηθούν στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να διαδοθούν εσωτερικά. Αυτές περιλαμβάνουν την καταναγκαστική χρήση ναρκωτικών και τον αυτοτραυματισμό με λεπίδες ή βελόνες, ασφυξία ή κάψιμο.

Τα νέα μέλη ενθαρρύνονται επίσης να εμπλακούν σε κακοποίηση ζώων, αναγκάζονται να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν τα κατοικίδια τους ή άλλα ζώα.

Τα θύματα επίσης αναγκάζονται να δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους φωτογραφίες με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία των «LoreBooks», τα οποία είναι γεμάτα με άσεμνο περιεχόμενο.

Η σύλληψη του Κάντενχεντ και η εσωτερική σύγκρουση των μελών της ομάδας που ακολούθησε οδήγησαν στην «επίσημη» διάλυση της 764 και στη δημιουργία διαφόρων παραφυάδων όπως οι: 676, CVLT, Court, Kaskar, Harm Nation, Leak Society, H3ll, και άλλες.

Να σημειωθεί ότι παιχνίδια με μεγάλο αριθμό νεαρών παικτών, όπως το Roblox και το Minecraft, είναι οι κύριες πλατφόρμες αρπαγής.

Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών που εξετάστηκαν από τους συγγραφείς της έρευνας, αρκετά μέλη που έγιναν θύτες ήταν αρχικά θύματα, διαιωνίζοντας έτσι τον κύκλο της βίας.

Διαβάστε επίσης:

Είναι επίσημο: Το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει από την τεχνητή νοημοσύνη

Pfizer: Δείτε τι έπαθε η εταιρεία που έβγαλε μία περιουσία από τα εμβόλια για τον COVID

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα