Ζλάταν σε ευχαριστούμε

Μέχρι προ διετίας όταν με ρωτούσαν ποιόν προτιμώ τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λιονέλ Μέσι ενημέρωνα ότι αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Πρώτον αποφεύγεις την κουβέντα δίχως νόημα για δυο υπέρ-παίκτες και δεύτερο τι να σου πουν ότι δεν ήταν καλός παίκτης ο Ζλάταν;

Τον Αργεντινό – ναι είναι από τους καλύτερους στην ιστορία δεν γίνεται να μην το αναγνωρίζει αυτό κάποιος – τον θεωρώ ευνοημένο από τις ομάδες που έπαιξε και τους συμπαίκτες που είχε. Ο Πορτογάλος είναι θέμα δουλειάς και η δεύτερη θητεία του στην Γιουνάιτεντ έδειξε και τον πραγματικό

του χαρακτήρα.

Ο Ζλάταν στα σαράντα του μπήκε στα αποδυτήρια και γύρισε το τραπέζει να πανηγυρίσει μαζί με όλους την κατάκτηση του τίτλου με την Μίλαν και ας μην έπαιζε ως ο ηγέτης της ομάδας. Ο Κριστιάνο στα 37 του έφυγε από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς γιατί δεν έπαιξε πέντε λεπτά. Διαφορά κλάσης. Ο Μέσι δεχόταν οκτώ γκολ από την Μπάγερν και απλά καθόταν και κοιτούσε.

Τέλος πάντων. Τον Ζλάταν δεν τον συμπαθείς για το ψαλίδι με την Αγγλία. Για το γκολ με τις έξι προσποιήσεις ως παίκτης του Άγιαξ απέναντι στην Μπρέντα. Για τα αμέτρητα αεροπλανικά γκολ. Τον συμπαθείς γιατί απλά καταλάβαινες ότι εκτός από καντάρια μπάλα, θα καταθέσει και την ψυχή του στο γήπεδο για να φτάσει στην νίκη όχι για το εγώ, για το εμείς. Τον συμπαθείς για την τρέλα του. Για τις ατάκες του. Για τον τρόπο ζωής. Για το ότι ψωνίζει από το ΙΚΕΑ τα έπιπλα του σπιτιού και ας είναι πλούσιος. Για το ότι είναι άνθρωπος σαν όλους όπως έδειξαν τα δάκρυα στο αντίο του.

Τον παίκτη σίγουρα τον έχετε δει όλοι, δεν ξέρω σε τι ηλικία τον πρόλαβε ο κάθε ένας αλλά ότι και να είδατε είμαι σίγουρος ότι είπατε κάποια στιγμή : “Τι έβαλε αυτός ρε;” Δεν θα γράψω περισσότερα. Θα αφήσω να τα πουν άλλοι με τις δέκα καλύτερες ατάκες που βρήκα για αυτόν τον σπουδαίο υπερόπτη νικητή Σουηδό.

“Είναι ένας παίκτης που μπαίνει στα αποδυτήρια και βλέπεις έναν νικητή, έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Αν είσαι συμπαίκτης του είσαι στα ουράνια”
Ράιαν Γκιγκς

“Ήταν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Πείτε μου μια στιγμή που απογοήτευσε. Μπορεί να είχε ένα κακό παιχνίδι αραιά και που αλλά αυτό ήταν όλο. Έχει τον σεβασμο όλων”
Εντέν Αζάρ

“Κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές. Ένα βράδυ ξύπνησε και φώναξε : “Άντι ξύπνα. Είδα εφιάλτη. Είδα ότι ο Κριστιάνο είναι καλύτερος από εμένα” κοιμήθηκε γρήγορα γιατί του είπα ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο”
Αντριάν Μούτου

“Το θέμα με τον Ίμπρα είναι ότι θέλει να νικάει. Πιστέψτε με. Θα κυνηγήσει την τελευταία μπάλα, στην τελευταία φάση της προπόνησης στην καλοκαιρινή προετοιμασία για να βάλει γκολ σε εσωτερικό διπλό”.
Καρλο Αντσελότι

“Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν μερικοί που λένε ότι είναι δύσκολος χαρακτήρας να συνεργαστείς. Οταν έχεις στο πλευρό σου έναν τύπο που θέλει μόνο να νικάει είναι εύκολο. Τον είχα μόνο έναν χρόνο αλλά ήταν εξαιρετική εμπειρία και από τους καλύτερους παίκτες που προπόνησα”
Ζοζέ Μουρίνιο

“Φανταστικός. Ξεχωριστός και σημάδεψε μια γενιά. Πήρε το πρωτάθλημα όπου και αν έπαιξε. Φυσικά και έχει ταμπεραμέντο. Λέει αυτό που σκέφτεται αλλά εμένα δεν με ενοχλεί. Υπάρχουν πολλοί με τον χαρακτήρα του απλά δεν μιλάνε”
Τιερί Ανρί

“Σαν άνθρωπος είναι σπουδαιότερος και πιο δυνατός από οποιονδήποτε στον κόσμο. Ο Ίμπρα είναι απίστευτος. Τρομερή προσωπικότητα. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια ναι, αλλά σαν ποδοσφαιριστής και συμπαίκτης είναι ο καλύτερος”
Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι

“Ο Ίμπρα είναι δυνατή προσωπικότητα και πρέπει να χαλαρώνει μερικές στιγμές αλλά άλλες φορές πρέπει να τον κρατάς σε εγρήγορση αλλιώς, θα κοιμηθεί”
Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

“Έχω παίξει με τους καλύτερους στον κόσμο. Θέλω να πω ότι δεν έχω δει ποτέ μου κάποιον που να παίρνει τόσο σοβαρά την προπόνηση όσο τους αγώνες. Είναι σκληρός και αδίστακτος. Γεννημένος νικητής”
Ντέιβιντ Μπέκαμ

“Έχει ένα τεράστιο εγώ. Στο γήπεδο όμως είναι πρωταθλητής. Είναι μέρος του χαρακτήρα του. Κανείς δεν θα το αλλάξει. Μερικές φορές φαίνεται υπερόπτης αλλά να ξέρετε δεν ισχύει. Είναι το καλύτερο παιδί”
Ζινεντίν Ζιντάν

Keywords
Τυχαία Θέματα