Ξέσπασε στον Εργοτέλη ο Παναιτωλικός και πέρασε στους "16"

Το τελευταίο ματς του ομίλου έδωσαν Εργοτέλης και Παναιτωλικός για το θεσμό του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Αγρινίου κρατούσε την τύχη στα χέρια της, καθώς ακόμη και με ήττα 1-0 πέρναγε στην επόμενη φάση. Οι Κρητικοί ήθελαν την νίκη, στην προσπάθειά τους να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για πρόκριση στην φάση των "16".

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι. Ωστόσο η πρώτη τελική ήταν για τον Παναιτολικό. Μόλις στο 3’ ο Μοράρ από πλεονεκτική θέση σούταρε και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μανουσάκη.

Παρά
την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον Εργοτέλη, δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κατοχή σε κάποια φάση.Ο Εντιαγέ ήταν από τους πιο κινητικούς παίχτες κυνηγώντας φάσεις για την ομάδα του. Στο 14΄επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης, ενώ στο 20΄ η προσπάθειά του κατέληξε σε σώματα. Στο 33΄σε μια κόντρα ο Μπουρσέλης του Εργοτέλη τραυματίστηκε και ο Γκώνιας προχώρησε στην πρώτη του, αναγκαστική, αλλαγή.

Παρά την υπεροχή των Κρητικών και το σουτ του Εντιαγέ που κατέληξε όμως άουτ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο 39΄βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπεχράνο έβγαλε μπαλιά παράλληλη με το τέρμα από τα δεξιά και μετά από κακό διώξιμο των γηπεδούχων, ο Μαρκος Πάουλο Γκόμες εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ στο Παγκρήτιο στάδιο.

Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του Εργοτέλη, αφού η ισοπαλία στο ημίχρονο θα ήταν ένας θετικός οιωνός για την συνέχεια του ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Στο 55΄και ο Παναιτωλικός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Χαντάκιας χτύπησε στο δεξί του πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάι.

Με το σκορ στο 0-1, οι δύο προπονητές, για διαφορετικούς λόγους, πραγματοποίησαν τις δεύτερες αλλαγές τους. Στο 59΄ο Έφορντ πήρε την θέση του Εντιαγέ, ενώ ο Μοράρ έδωσε την θέση του στον Μάζουρεκ.

Τέσσερα λεπτά μετά, η τελετή έλαβε τέλος. Με δύο απανωτά γκολ, του Ρόσα και του Κλέσιο ο Παναιτωλικός πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων και κλείδωσε την πρόκρισή του στην φάση των 16. Μεταξύ των 2 γκολ ο Κυριακίδης πήρε την θέση του Λαδάκη για τον Εργοτέλη, ενώ στο 70΄ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν κι αυτοί με την σειρά τους τις αλλαγές τους με τον Ρότσα να μπαίνει αντί του Μπεχράνο. Στο 74΄ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-4 με σκόρερ αυτή την φορά τον Μάζουρεκ.

Κι ενώ τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικά, στο 90΄ ο Κλέσιο σημείωσε το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση και ταυτόχρονα το 0-5 για την ομάδα του.

Σε ένα ματς με 70-30 κατοχή υπέρ των γηπεδούχων, οι Αγρινιώτες ήταν άκρως αποτελεσματικοί και πέρασαν άξια στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εργοτέλης(Τάκης Γκώνιας): Χανιωτάκης, Αγγελόπουλος, Μπουρσέλης (35' Σταμόπουλος), Βογιατζής, Μαζουλούξης, Εντιαγιέ (59' Εφορντ), Μανουσάκης, Ιατρούδης, Λυδάκης (68' Λαδάκης), Κυριαλάνης, Δουλγεράκης

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίκες, Χαντάκιας (55' Μιχάι), Τσοκάνης, Μύγας, Μπεχαράνο (69' Ρότσα), Μάρκος Πάουλο, Μοράρ (60' Μάζουρεκ), Ρότσα, Ντίαζ, Ντίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα