Ξεκινά η δίκη για την επίθεση στην Ντόρτμουντ

Αρχίζει σήμερα στο Ντόρτμουντ η δίκη του 28χρονου που κατηγορείται για την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου του 2017. Κυνική δήλωση από τον δικηγόρο του.

Στην υπόθεση για το γεγονός που είχε συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, ο «Σεργκέι Β.» κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών και χρήση εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο ηλεκτρολόγος από τον Μέλανα Δρυμό, είχε πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό την ώρα που το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ντόρτμουντ
περνούσε έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει πριν από ματς Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ. Στην επίθεση είχε τραυματιστεί ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα αλλά και ένας αστυνομικός, ενώ μέσα στο πούλμαν βρισκόταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το κίνητρο για την επίθεση ήταν οικονομικό.

Μία μέρα πριν από την έναρξη της δίκης, ο δικηγόρος του 28χρονου Καρλ Χάιντριχ, σε δηλώσεις του στο κανάλι ARD εκφράστηκε κυνικά σε μία προσπάθεια να τονίσει ότι ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η αυτοσχέδια βόμβα περιείχε μεταξύ άλλων μεταλλικά καρφιά για να κάνει μεγαλύτερη ζημιά, ο 64χρονος ανάφερε:

«Μόνο ένα καρφί έπληξε το πούλμαν. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αστοχεί πέντε μέτρα μπροστά από μία άδεια εστία, τότε δεν μπορείς να αναρωτηθείς αν δεν μπορούσε να σκοράρει ή αν απλώς δεν ήθελε»
Keywords
Τυχαία Θέματα