Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: «Καθάρισε» από τη… βούλα ο Μωραΐτης (vids + highlights)

Το πρώτο γκολ του Παναγιώτη Μωραΐτη στη μεγάλη κατηγορία «έδωσε» τη δεύτερη νίκη στον Βόλο επί του Πανσερραϊκού στη φετινή Stoiximan Super League. O 26χρονος πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 54ο λεπτό με πέναλτι.

Η ομάδα της Μαγνησίας «ανεβαίνει» στον βαθμολογικό πίνακα με τον Άνχελ Λόπεθ στην άκρη του πάγκου. Ο Βόλος πήρε το «τρίποντο» και βρίσκεται στην 11η θέση

με 10 βαθμούς, ο Πανσερραϊκός παραμένει ως 9ος με 13.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με σύστημα 4-2-3-1 ο Βόλος του Άνχελ Λόπεθ. Κάτω από τα δοκάρια ο Κόστιτς. Τετράδα στην άμυνα με τους Άλχο στο δεξί άκρο και τον Λούνα στο αριστερό. Δίδυμο στα στόπερ οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα οι Τσοκάνης και Μπαριέντος. Στα «φτερά» ο Ντέλετιτς στα δεξιά και Κίτσος στα αριστερά. Στην κορυφή μοναδικός προωθημένος ο Μωραΐτης, πίσω του ως 10άρι ο Κόμπα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία «κατέβασε» τον Πανσερραϊκό με σύστημα 4-3-3. Στα γκολποστ ο Χόβαν, στην άμυνα οι Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τριάδα στον άξονα οι Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Στάικος. Στα άκρα δεξιά ο Τόμας και αριστερά ο Μασαρίποφ ως 9άρι ο Άλεξιτς.

Ημίχρονο στο μηδέν

Κακό πρώτο μέρος στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» ανάμεσα σε Βόλο και Πανσερραϊκό. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ της ισοπαλίας και χωρίς γκολ. Μοναδική ευκαιρία στο 8ο λεπτό για τους γηπεδούχους, ο Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ, όμως ο Χόβαν απέκρουσε . Στην επαναφορά της μπάλας ο Μωραΐτης προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Τα «λιοντάρια» προσπάθησαν με στατικές φάσεις να απειλήσουν τον Κόστιτς, αλλά μάταια.

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό ο Μωραΐτης

Στο 53ο λεπτό ο Βόλος με τον Μωραΐτη, άνοιξε το σκορ από την «άσπρη βούλα». Ο διαιτητής, Βάτσιος μέσω VAR έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους για χέρι του Ουεντραόγκο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο 26χρονος επιθετικός, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν πετυχαίνοντας και το πρώτο του τέρμα στη μεγάλη κατηγορία. Ο Πανσερραϊκός στο 70ο λεπτό βρέθηκε στην περιοχή του Κόστιτς, ο Μασαρίποφ έκανε το σουτ, όμως ο κίπερ του Βόλου απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 88′ ο Άλχο «άγγιξε» το 2-0 με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ο Βόλος πήρε το «τρίποντο» με 1-0.

Η ταυτότητα του ματς:

Βόλος – Πανσερραϊκός, 7η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης, Χρήστος Ψύλλος
4ος: Κωνσταντίνος Τσετσίλας
Γκολ: 54′ Μωραΐτης
Κίτρινες: 38′ Τσοκάνης, 44′ Γκλάβτσιτς – 34′ Γκοτζαμανίδης., 87′ Χόβαν, 89 Σοφιανός, 90+4′ Δεληγιαννίδης.
Κόκκινες: –

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ, 4-2-3-1): Κόστιτς – Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα – Τσοκάνης, Μπαριέντος (20′ λ.τρ Γκλάβτσιτς) – Κόμπα (90+3′ Τρουΐγέ), Κίτσος (46′ -63′ Μαχαίρας) (63′ Μύγας), Ντέλετιτς (90+3′ Ασλανίδης) – Μωραΐτης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Καλαμπούκας, Τάχατος, Ενγκίν.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία, 4-3-3): Χόβαν – Δεληγιαννίδης (90+5′ Ντανκερλούι), Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πηλέας – Ουεντραόγκο, Στάικος (90+4′ Μπαΐροβιτς), Μορέιρα (59′ Χατζηστραβός) – Τομάς (59′ Σοφιανός), Άλεξιτς, Μασαρίποφ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσικας, Θυμιάνης, Κολομπίνο, Πεταυράκης, Τσαγκαλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα