Βικάριο vs Άλισον: O νέος είναι ωραίος, ή ο παλιός είναι αλλιώς; (videos)

Ένα ματς ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ είναι λογικό να συγκεντρώνει τα βλέμματα. Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πολλά χρόνια, από τότε που τα δύο κλαμπ συγκρούστηκαν για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ (2019).

Το φετινό τους παιχνίδι, για την 7η Αγωνιστική της Premier League, αναμένεται με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς φέρνει αντιμέτωπες δύο από τις πιο επιθετικές ομάδες της σεζόν, που παραμένουν αήττητες ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Οι «σπερς», με τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο

και χωρίς τον Χάρι Κέιν, που είναι πλέον κάτοικος Βαυαρίας, θα περίμενε κανείς ότι θα περνούσαν ένα μεταβατικό στάδιο. Το αντίθετο όμως συμβαίνει.

Οι Λονδρέζοι, έχουν ξεκινήσει με το …πόδι στο γκάζι και έχουν 14 πόντους, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ σε κάθε ματς, πετυχαίνουν τουλάχιστον από δύο γκολ.

Οι «ρεντς» από την άλλη, υποτίθεται ότι θα περνούσαν επίσης μεταβατική περίοδο, με ολοκαίνουρια μεσαία γραμμή , τη «Λίβερπουλ 2.0», όπως την χαρακτήρισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Κι εκεί τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα του αναμενομένου, καθώς η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, είναι έναν πόντο πιο ψηλά από την προσεχή αντίπαλο, με μία ισοπαλία και πέντε σερί νίκες. Μόνο στην πρεμιέρα με την Τσέλσι, περιορίστηκε στο ένα γκολ, ενώ στα υπόλοιπα πέτυχε τουλάχιστον από δύο τέρματα.

Με τόσο …άγριες επιθετικές διαθέσεις, είναι λογικό οι δύο ομάδες να αφήνουν κενά στα μετόπισθεν. Έτσι, οι «σπερς» έχουν κρατήσει μόνο δύο ανέπαφες εστίες, ενώ οι «ρεντς» μόλις μία!

Τα πράγματα, ίσως ήταν χειρότερα για αμφότερες όμως, αν οι τερματοφύλακές τους δεν είχαν ξεκινήσει εκπληκτικά τη σεζόν.

Ο Γκουλιέλμο Βικάριο, καλοκαιρινό απόκτημα των 20 εκατ. ευρώ από την Έμπολι, είχε τον δύσκολο ρόλο του να γινει το νέο νο.1 των Λονδρέζων, διαδεχόμενος τον επί χρόνια βασικό – και αρχηγό – Ουγκό Γιορίς.

Μέχρι στιγμής, ο 26χρονος τα πηγαίνει μια χαρά και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ποστέκογλου, αλλά και των fans της ομάδας.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Βικάριο:

Από την άλλη, τον Άλισον Μπέκερ τον γνωρίζαμε. Η περσινή σεζόν της Λίβερπουλ, θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τον Βραζιλιάνο, πρωταγωνιστή στις επιτυχίες της ομάδας του Κλοπ τα προηγούμενα χρόνια σε Αγγλία και Ευρώπη.

Σε μία σεζόν που τα φώτα πέφτουν στη νέα μεσαία γραμμή αλλά και στα γκολ και τις ασίστ του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο 30χρονος συνεχίζει να …κάνει τη δουλειά, πραγματοποιώντας μερικές επεμβάσεις παγκόσμιας κλάσης, όπως εκείνη στο Νιούκαστλ, με το σκορ 1-0 εις βάρος των «ρεντς», την οποία ο προπονητής των αντιπάλων, Έντι Χάου, είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη που έχει δει στη ζωή του!

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Άλισον:

Βικάριο και Άλισον, μπορεί να δυσκολεύονται λίγο στον τομέα των…ανέπαφων εστιών (κάτι που δεν εξαρτάται βέβαια αποκλειστικά από αυτούς), αλλά όταν καλούνται να επέμβουν, συνήθως αποτελούν εγγύηση.

Μάλιστα, ανάμεσα στους τερματοφύλακες που έχουν δεχτεί τουλάχιστον 20 εύστοχες τελικές στο φετινό πρωτάθλημα, κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις σε ποσοστό επιτυχίας επεμβάσεων, ο Βραζιλιάνος με 84.6% και ο Ιταλός 80%.

Alisson has the best save success rate for a goalkeeper in the Premier League this season (20+ shots faced)

Alisson – 84.6%
Vicario – 80%
Neto – 75%

When it's all said and done he'll be the best keeper this league has seen and top 3 of all time https://t.co/kjn1IFn6Nk

— MB (@MrBoywunder) September 26, 2023

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο θα έχουν πολλή δουλειά στο αποψινό ματς…

Keywords
Τυχαία Θέματα