Τσίπρας: Ζητώ συγγνώμη για το απρόσμενα οδυνηρό σοκ των εκλογών – Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

Απρόσμενα οδυνηρό σοκ, χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου συνάντησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να της γνωστοποιήσει πως δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή.

“Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές

οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή”, δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα, ζήτησε συγγώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε και υποσχέθηκε ότι θα δώσει μαζί τους τη νέα μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ο εκφραστής των λαϊκών διεκδικήσεων.

“Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες μόνο έναν”, είπε συγκεκριμένα και συνέχισε: “Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη ανεξέλεγκτη και ηγεμονική κυβέρνηση σε περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογικοί συσχετισμοί της 21ης Μαΐου”.

“Για εμάς το ζήτημα είναι να δούμε πώς θα αποτρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό στις επόμενες εκλογές. Με τις πληγές της κοινωνίας θα ασχοληθούμε, οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να σταθούμε όρθιοι”, δήλωσε επίσης.

“Να αποτρέψουμε την παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που δεν σέβεται το κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα