Τσίγκε: «Γι' αυτό δεν πέτυχε ο Γεσίλ»

Ο Σαμέντ Γεσίλ κάποτε θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, όμως μετά το πέρασμα από τον Πανιώνιο «ξέπεσε» στην Γ' Γερμανίας και ο Κρίστιαν Τσίγκε εξηγεί το γιατί.

Ο 46χρονος πρώην Γερμανός διεθνής αριστερός μπακ, είχε προπονήσει τον Γεσίλ στην U18 της Εθνικής Γερμανίας και είχε καταλάβει γιατί κάποτε τον είχαν παρομοιάσει ακόμα και με τον μεγάλο Γκερντ Μίλερ.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, προσγειωμένο και απλό. Τον συμπαθούσα, ήταν ένας εξαιρετικός στράικερ, αλλά παρ' όλα αυτά ήταν καλός χαρακτήρας.
Είχε δύο πολύ καλά χαρακτηριστικά, ήξερε που να κινηθεί κοντά στην αντίπαλη εστία και είχε καλή εκτέλεση. Στην αρχή πίστευα ότι ένας τέτοιος τύπος επιθετικού δεν ταίριαζε στην ομάδα, γιατί συνεχώς προσπαθούσε μόνος του και έχανε τη μπάλα. Τελικά συνειδητοποίησα ότι είχε το μυαλό του μόνο στο γκολ, μερικές φορές αγνοούσε όλους τους άλλους παίκτες. Όμως σκόραρε πολύ και αυτό με εντυπωσίασε», είπε ο Τσίγκε στο Sport1, προσθέτοντας ότι η καριέρα του νεαρού πήρε την κάτω βόλτα όταν αποφάσισε στα 18 να αφήσει την Λεβερκούζεν για την Λίβερπουλ, κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης:

«Ήταν ακατανόητη αυτή η μεταγραφή. Δεν μπορείς να πας στην Πρέμιερ Λιγκ αν δεν είσαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Ο Σαμέντ έπρεπε να συνηθίσει τα πάντα, την γλώσσα, την χώρα, τον ρυθμό του παιχνιδιού. Δεν ήταν έτοιμος. Νομίζω ότι επειδή ήταν πολύ ευκολόπιστος, πολλοί ήθελαν να κάνουν δουλειές μαζί του. Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος σε αυτή την ηλικία για να μπορείς να φιλτράρεις και να καταλαβαίνεις τα πάντα».

Οι δύο ρήξεις χιαστών που υπέστη έβαλαν τέλος στο όνειρο για καριέρα στην Λίβερπουλ και μετά από έναν δανεισμό στην Λουκέρνη και το πέρασμα από την Ελλάδα, πλέον ο Γεσίλ αγωνίζεται στην τρίτη Γερμανίας με την Ίρντιγκεν, με τον Τσίγκε να τονίζει ότι ακόμα δεν είναι αργά για τον 24χρονο να αναστήσει την καριέρα του:

«Είναι μόλις 24, μπορεί να χτίσει ξανά την καριέρα του με βάση τις δυνατότητές του. Θα τον συμβούλευα να μείνει δίπλα στον έμπειρο αμυντικό Μάριο Ερμπ, είναι ένας ευφυής ηγέτης, ξέρει το πρωτάθλημα και μπορεί να καθοδηγήσει τον Σαμέντ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μπορεί να επανέλθει, απλά πρέπει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, να ακούει τον προπονητή και απλά να παίξει».
Keywords
Τυχαία Θέματα