Τρεβίζο-ΑΕΚ 81-69: «Αντίο» στην Ευρώπη με ήττα

Η ΑΕΚ κατέβηκε στην Ιταλία για το τελευταίο της φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι με σύνθεση ανάγκης (εννέα παίκτες) και τηρουμένων των αναλογιών πάλεψε όσο μπορούσε.

Η Τρεβίζο λογίζεται άλλωστε στις καλές ιταλικές ομάδες της διοργάνωσης (7η στο πρωτάθλημα), με παίκτες που έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Η ιταλική ομάδα συν της άλλης έψαχνε νίκη για να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Basketball Champions League

(ήθελε και ήττα της Σομπαθέλι από την Ρίγα).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για την ελληνική ομάδα με την Τρεβίζο να χτίζει διψήφια διαφορά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 16 πόντους διαφορά (45-29). Κανείς δεν ξέρει τι είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα ο Στέφανος Δέδας, αλλά ό,τι και αν ήταν αυτό έπιασε τόπο. Η ΑΕΚ πάλεψε με πάθος στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 14-24 κατάφερε να επιστρέψει στο ματς (59-53). Η Τρεβίζο όμως στην τελευταία περίοδο επέβαλλε και πάλι τον ρυθμό της, οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και έτσι η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφια επίπεδα.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Έρικ Γκρίφιν με 23 πόντους, διψήφιοι και οι Ίαν Χάμερ (16 πόντους), Μπράιαν Ανγκόλα (15 πόντους).

Μεγαλύτερος ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα της Τρεβίζο με χαρακτηριστικά πέντε διψήφιους και κορυφαίο παίκτη τον Ράσελ των 17 πόντων και των 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 45-29, 59-53, 81-69

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα