Τους βγάζει το λάδι ο Ερέρα

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Άρη βρίσκονται αυτό το διάστημα στα 3-5 Πηγάδια και συμμετέχουν στις προπονήσεις με τον Πάκο Ερέρα έχουν να λένε για την πρωτοτυπία των ασκήσεων που ακολουθεί ο προπονητής τους.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με το τρέξιμο, όπου σε κάθε άσκηση οι παίκτες έχουν την μπάλα στα πόδια. Είτε στα σπριντ, είτε στις διαδρομές ανάμεσα σε εμπόδια, είτε σε οποιασδήποτε άλλη μορφή άσκησης, πρέπει να έχουν την μπάλα «κολλημένη» επάνω τους.

«Είναι τρόπος άσκησης
που δεν τον έχουμε ξανακάνει» λένε ακόμη και οι πιο έμπειροι.
Όσο αφορά τις υπόλοιπες απαιτήσεις του προπονητή τους.

Το βασικό που τους ζητάει είναι το διαρκές πρέσινγκ. Πίεση στα ¾ του γηπέδου και κλέψιμο της μπάλας. Πρόκειται αν μη τι άλλο για εντολή που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση κάτι που στον Άρη τα τελευταία χρόνια ήταν… είδος πολυτελείας.

Αν εξαιρέσει κάποιος την περσινή σεζόν του Γιώργου Σπανού ο Άρης είχε σημαντικά προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος αν πρέπει να επισημάνουμε ένα ακόμη στοιχείο απ΄ αυτά που βλέπει κάποιος στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» είναι οι συνεχόμενες προτροπές για γρήγορες πάσες.

Το κουβάλημα της μπάλας και η κατάχρηση της από τους παίκτες είναι κάτι που απεχθάνεται να βλέπει ο Ερέρα και για τον λόγο αυτό ζητάει τις γρήγορες αλλά όχι βεβιασμένες μεταβιβάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα