Το πρώτο μεγάλο στοίχημα της χρονιάς

Η δουλειά έγινε. Ο Ολυμπιακός νίκησε και στην Ελβετία την Λουκέρνη, προσφέροντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να παραμείνει στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τις χώρες που ακολουθούν. Παράλληλα, οι παίκτες του Μαρτίνς παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο σχέδιο δράσης του προπονητή τους, προσεγγίζοντας με σοβαρότητα τη ρεβάνς από το πρώτο έως το τελευταίο
λεπτό. Τούτο είναι εξόχως σημαντικό, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε μέσω της ρεβάνς, οι ποδοσφαιριστές του να βελτιώσουν το βαθμό ετοιμότητάς τους ενόψει των δύο αγώνων στα πλέι οφ.

Τον αντίπαλό τους τον έμαθαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αφού η Μπέρνλι και η Μπασακσεχίρ υποχρεώθηκαν να παίξουν παράταση, αφού όπως στο πρώτο ματς στην Πόλη, έτσι και στη ρεβάνς δεν παραβιάστηκε καμία εστία. Στον έξτρα χρόνο του δεύτερου αγώνα στην Αγγλία, η Μπέρνλι πέτυχε γκολ και έτσι θα βρεθεί στο δρόμο των «Πειραιωτών» στα πλέι οφ του Europa League. Δίχως άλλο, πρόκειται για ένα δύσκολο εμπόδιο, καθώς δε θα πρέπει να λησμονούμε πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αποκλείσει μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Σαφώς και οι «ερυθρόλευκοι» δε θα παίξουν με έναν αντίπαλο πρώτης γραμμής του αγγλικού πρωταθλήματος. Αλλά ένα σύνολο το οποίο εξασφαλίζει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της Πρέμιερ Λιγκ και έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα της πρώτης ταχύτητας, είναι δύ στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις δυσκολίες για την υλοποίηση του στόχου του Ολυμπιακού.

Μάλιστα οι αγώνες με την Μπέρνλι θα συνδυαστούν και με τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το πρώτο ραντεβού με την αγγλική ομάδα είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Τρεις ημέρες μετά, οι «Πειραιώτες» θα υποδεχθούν τον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Είναι σημαντικό πως δε θα χρειαστεί να φύγουν από την έδρα τους. Αλλά ακολούθως οφείλουν να ταξιδέψουν περίπου τέσσερις ώρες αεροπορικώς, ώστε να βρεθούν στον αγγλικό βορρά, στο Μπέρνλι.

Μετά τη ρεβάνς την Πέμπτη 30 του μηνός, ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά στην έδρα του, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 2η αγωνιστική. Δίχως άλλο, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει τα τέσσερα ματς ο Πέδρο Μαρτίνς και αν θα αυξήσει τον αριθμό των παικτών στους οποίους θα στηριχθεί στην πρώτη δύσκολη τετράδα αγώνων της περιόδου. Χωρίς καμία αμφιβολία, το πρώτο μεγάλο στοίχημα της χρονιάς που θα πρέπει να κερδίσουν οι «Πειραιώτες», είναι η είσοδός τους στους ομίλους του Europa League, αξιοποιώντας, παράλληλα, το Καραϊσκάκη στα ματς πρωταθλήματος, όπου θα επιχειρήσουν να μην έχουν φέτος βαθμολογικές απώλειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα